Hirdetés
Hirdetés

Napi százezerből már elég jól el lehet fesztiválozgatni Magyarországon

2018. június 20., 09:34

Rengeteg külföldit vonzanak a magyar fesztiválok, akik jó sokat költenek ilyenkor nálunk - örül is nekik a kormány.

Fesztiválozók érkeznek a Sziget fesztiválra a budapesti Hajógyári-szigetnél 2016. augusztus 8-án. A kempingezők már beköltözhetnek az augusztus 10-én kezdődő rendezvényre. MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

A nemzetközi piacon versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint. Rétvári Bence ezzel nem Gerendai Károlyt és kollégáit akarta megdicsérni: a versenyképesség javulása az államtitkár szerint a fesztiválok állami támogatásának növelésének és az áfacsökkentésnek köszönhető.

Napi 40-100 ezer forintot költenek

Rétvári Bence az M1-en azt mondta, hogy a fesztiváloknak gazdaságélénkítő hatásuk van: egy átlagos külföldi vendég 40-100 ezer forintot költ naponta. Az államtitkár a témával turnézik a közmédiában, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is beszélt róla - itt elmondta, hogy a Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százaléka fesztiválturizmus, minden nyolcadik-tizedik külföldi fesztiválozni jön.

Hirdetés

Rétvári Bence kiemelte: a fesztiválok óriási tömegeket vonzanak. A Szigeten (amelynek szlogenje egyébként Island of Freedom, azaz a Szabadság szigete) többségében külföldiek vannak és a Balaton Sound látogatóinak csaknem fele is külföldi. A nagyobb fesztiválok mellett igen széles a kínálat, különböző kulturális és gasztrofesztiválok vonzzák az érdeklődőket, és már kisebb települések is rendeznek fesztiválokat.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Még csak a héten került a parlament elé a szociális hozzájárulási adó július elsejétől életbe lépő csökkentéséről szóló törvényjavaslat, de a költségvetési törvény fejezeti köteteiből kiderül, mikor várható a következő mérséklés.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?