Hirdetés
Hirdetés

Pár hét alatt szép kis summát kapnak a magyar nyugdíjasok

2018. október 24., 15:02

November közepén és december elején is nyugdíjfizetés lesz, ráadásul ezúttal extra

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

November közepe után elég gyorsan, már december legelején megkapják a következő nyugdíjukat a jogosultak - írja a Magyar Államkincstár utalási naptárja alapján az MFor.hu. Vagyis három hét alatt két nyugdíj is megérkezik a számlákra, plusz a gazdasági növekedés miatt járó prémium. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos 130 ezer forintos nyugdíj esetében 260 ezer forintot, valamint prémiumként további 18 ezer forintot (ez a maximum, ami az átlagnyugdíj szintjén is jár), összesen tehát 278 ezer forintot írnak jóvá az átlagos járandóságban részesülők számláin 21 nap alatt.

Ahogy korábban írtuk: először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezután, november 15-én veszi kezdetét.

Hirdetés

Ehhez jön még hozzá a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány - bár erről még nincs kormányzati döntés, de borítékolható, hogy idén is kifizetik.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Horst Seehofer szerint a magyar kormányfő néha ugyan túlzásokba esik, de ettől még demokrata politikus, akinek figyelemreméltó múltja van. A német belügyminiszter, a CSU egykori elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak arról is beszélt, hogy a menekültpolitika Európa Achilles-sarka. A német kormány a héten újabb menekültügyi szigorításokról döntött, és csökkentené a menedékkérők ellátását.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?