Hirdetés
Hirdetés

Pár hét alatt szép kis summát kapnak a magyar nyugdíjasok

2018. október 24., 15:02

November közepén és december elején is nyugdíjfizetés lesz, ráadásul ezúttal extra

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

November közepe után elég gyorsan, már december legelején megkapják a következő nyugdíjukat a jogosultak - írja a Magyar Államkincstár utalási naptárja alapján az MFor.hu. Vagyis három hét alatt két nyugdíj is megérkezik a számlákra, plusz a gazdasági növekedés miatt járó prémium. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos 130 ezer forintos nyugdíj esetében 260 ezer forintot, valamint prémiumként további 18 ezer forintot (ez a maximum, ami az átlagnyugdíj szintjén is jár), összesen tehát 278 ezer forintot írnak jóvá az átlagos járandóságban részesülők számláin 21 nap alatt.

Ahogy korábban írtuk: először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezután, november 15-én veszi kezdetét.

Hirdetés

Ehhez jön még hozzá a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány - bár erről még nincs kormányzati döntés, de borítékolható, hogy idén is kifizetik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Hosszas oldalazás után meredek zuhanásba váltott a bitcoin árfolyama, és a többi kriptodeviza is gyors ütemben veszít értékéből, némelyik már századrészét sem éri annak, amit legnagyobb mániában elért. A piacon hosszú távon mindig a fundamentumok számítanak, és ez most úgy tűnik, itt is kezd érvényesülni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?