Nyugdíj
Személyes pénzügyek A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése megrendítette a bizalmat 
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 10:39
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint a jelenlegi nyugdíjmegtakarítási lehetőségek nem elég ösztönzőek az emberek számára. A fiatalok nem nagyon használják az öngondoskodás elemeit, az idősebb generációknak pedig csökken a részvételi hajlandósága. Laptársunk, szintén a Klasszis Média csoporthoz tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Makro / Külgazdaság Mennyibe kerül a nudli? A magyarok jövőjét is megmutathatja az elöregedő japánok szerencsétlensége 
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 10:33
Csiki-csuki helyzetbe kerültek a japánok a jen gyengülése miatt. Ez növeli az inflációt, ezért kevesebbet költenek az emberek, miközben gazdaságuk enélkül is a nulla növekedéssel bajlódik.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak 
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Adókedvezményt kellene adni azoknak a cégeknek, amelyek támogatják munkavállalóik hosszútávú megtakarításait 
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 13:54
A modern társadalmakban a magyar gyakorlattal ellentétben a nyugdíjrendszer legalább három lábon áll. A felelősséget ennek az ellátásnak a működtetéséért az állam, a munkaadó és a munkavállaló együtt vállalja. Ide kellene eljutni. Jelenleg itthon a munkáltatói nyugdíjpillér teljesen hiányzik. A Nyugdíjszerviz legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke és Dr. Horváth Zsófia az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár üzletfejlesztési vezetője elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Makro / Külgazdaság Csendes katasztrófa zajlik Magyarország szomszédjában 
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 14:42
A néhai Jugoszláviában jellemző volt, hogy sokan vendégmunkásként helyezkedtek el Németországban. Ez a jelenség az ország felbomlása után is fennmaradt és Szerbiában manapság riasztó méreteket ölt.
Személyes pénzügyek Sérül az Alaptörvényben biztosított szociális biztonsághoz való jog 
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:02
A csökkenő népességszám és a társadalom idősödése miatt egyre nagyobb terhet jelent az aktív korú lakosságnak az időskori ellátórendszer fenntartása. Míg 1980-ban 20,9 százalék, addig 2022-ben már 31,7 százalék volt az időskorú népesség aktív korú népességhez viszonyított aránya. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Egy különös kormányzati honlap nyugdíjasoknak 
Privátbankár.hu | 2024. február 8. 11:07
Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Makro / Külgazdaság A nyugdíjkorhatár emelése nélkül is eltűnőben vannak a boldog nyugdíjas évek 
Privátbankár.hu | 2024. január 30. 12:23
A jövőben egyre több nyugdíjasnak kell munkát vállalnia Rormániában. 
Makro / Külgazdaság „Mondanám, hogy nem szívesen lennék a magyar fogyasztók helyében, de ott vagyok” – A hét videója 
Dobos Zoltán - Gáspár András - Izsó Márton | 2024. január 12. 18:41
A 2022-es év 14,5 százalékos inflációja után 2023-ban 17,6 százalékra nőtt a pénzromlás mértéke. A nyugdíjasokat érintő fogyasztóiár-index pedig 15,2 százalékról emelkedett 18,3 százalékra. Mit jelentenek ezek a számok, mi a jelentősége a maginflációnak, illetve mi várható 2024-re? Ezekről a kérdésekről beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán újságíró és Gáspár András lapigazgató.
Személyes pénzügyek A nyugdíjasok több mint fele él a létminimum alatt 
Privátbankár.hu | 2024. január 10. 11:48
A nyugdíjasok számára komoly kérdés, hogy milyen formában kérjék járandóságukat. Több mint egy millióan élnek ugyanis létminimum alatt, vagy annak a környékén. A számla pedig pénzbe kerül. Az új évben is folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Makro / Külgazdaság Ha bejön Varga Mihály jóslata, az novemberben kettőezer forint nyugdíjprémiumot jelent – A hét videója 
Dobos Zoltán - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. január 5. 18:46
Mire elég az év eleji, hatszázalékos nyugdíjemelés? Mekkora volt a 2023-as nyugdíjas-infláció? A jegybank és a pénzügyminiszter is csökkentette az idei évre várt növekedési előrejelzést, ez hogyan hat a nyugdíjprémium összegére? Idős honfitársaink pénztárcáját érintő kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán újságíró és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Makro / Külgazdaság Nincs haszontalanabb a szőnyeg alatt tartott pénznél - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 4. 13:22
Sok opció van, de valamelyikre rá kell indulni Horváth Zsófia, az MBH öngondoskodási szakértője szerint. A Klasszis beszélgetésében a nyugdíj és az egészségirányú megtakarításokról is beszélgettünk a pénzintézet szakértőjével, ahogy piaci kitörés lehetőségeiről is. Egészségügyi bajok kezeléséről, gyerekvállalási megfontolási célokról is faggattuk podcastukban.
Személyes pénzügyek A kormány szerint 20 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke - Ismét jön a Nyugdíjszerviz! 
Privátbankár.hu | 2023. december 6. 14:12
Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Makro / Külgazdaság Folytatódik a nyugdíjcsetepaté: intőt kaphatnak a románok 
Buksza blog | 2023. november 18. 12:15
Összekülönbözött Románia parlamentje és kormánya a Nemzetközi Valutaalappal a nyugdíjtörvény módosítása miatt,  amit az utóbbi szerint nem engedhet meg magának a román gazdaság.
Szubjektív „A mostani infláció mellett ez gyakorlatilag nulla” – a nyugdíj-kiegészítésről kérdeztük az érintetteket 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. november 11. 18:10
A nyugdíjasok számláin pénteken írták jóvá azt a nyugdíj-kiegészítést, ami az alacsonyabbra tervezett, ám ténylegesen magasabb infláció különbözete miatt járt számukra. Még a hét elején érintetteket kaptunk lencse- és mikrofonvégre, és arról érdeklődtünk, van-e már helye ennek az összegnek, illetve megfelelőnek tartják-e azt a rendszert, hogy az év közbeni áremelkedéseket csak az év utolsó előtti hónapjában kompenzálják számukra. Videó.
Személyes pénzügyek Nő az elszegényedés a nyugdíjasok között 
Privátbankár.hu | 2023. november 8. 12:51
2019. január 1-jén a drámai magyar munkaerőhiány miatt mondhatni történelmi döntés született. A kormány eltörölte a nyugdíjas munkavállaló keresetének járulékait. Azóta a nyugdíjas fizetéseket kizárólag a 15 százalékos személyi jövedelemadó terheli, ami igazán kedvező helyzetet teremt.
Személyes pénzügyek Itt a szupernyugdíj azoknak, akik nem bíznak abban, hogy kijönnek az állami járandóságból 
Natív tartalom | 2023. november 6. 13:05
Ha a nyugdíjtervezéssel kapcsolatos tippeket és tanácsokat keressük, meglehetősen nehéz helyzetben vagyunk azzal kapcsolatban, hogy hol kezdjük el a keresést a témában. Mindannyian halljuk, ha egy pénzügyi tanácsadóval beszélgetünk, hogy kezdjünk el spórolni a nyugdíjas éveinkre, máskülönben szinte biztosan annak a tömegnek a sorsára jutunk, akik kénytelenek lesznek beérni az állami nyugdíjjal, vagyis borítékolható, hogy az aktív éveink alatt kialakított életszínvonalunkból lejjebb kell adnunk.
Személyes pénzügyek Nem teljesül a kormány ígérete, a nyugdíjak inflációkövetése az idén elmarad 
Privátbankár.hu | 2023. október 18. 10:52
A Nyugdíjszerviz szakértői egyetértenek abban, hogy a kormány egy alulbecsült inflációs számhoz igazította az idén a nyugdíjakat, ahogy ez történt tavaly is. Többi között ezért is elszegényedési csúszdára kerültek az idén a nyugdíjasok.
Makro / Külgazdaság Szabadulnak a "házasságstressztől", hódít a szingligazdaság  
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 29. 15:11
Drasztikusan csökkent a házasodási kedv Kínában. 2013-ban még 13,5 millióan kötötték össze az életüket, 2022-ben viszont kevesebb mint 7 millióan. Az elöregedés miatt ez komoly problémát jelenthet. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: baj van, megszakadt a lengyel–szlovák–magyar–horvát migrációs front 
Dobos Zoltán | 2023. szeptember 29. 09:21
A magyar miniszterelnök péntek reggel az uniós migrációs paktumról, az orosz–ukrán háborúról és a gazdasági kilátásokról is hosszan beszélt a közrádióban.
Makro / Külgazdaság Így vezethet a szakadék felé a nyugdíjasokra bazírozó politika a briteknél 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 09:03
Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentése, miszerint 2030 helyett 2035-ben szüntetnék meg a belső égésű motoros új autók értékesítését, csak tünete a konzervatívok múltba révedésének.
Személyes pénzügyek Fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt? 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 17:32
A korábbi gyakorlattal szemben az éves nyugdíjemeléseket a bérnövekedések helyett az inflációhoz kötötték. A probléma ezzel a rendszerrel, hogy a bérek hosszútávon a világ minden országában az inflációnál jobban emelkednek. Ennek következtében a korábban megszerzett inflációkövető nyugdíjak elértéktelenednek az új nyugdíjakhoz képest. A másik problémát a nők 40 év munka utáni nyugdíjlehetősége jelenti. Időközben ugyanis megemelkedett a nők nyugdíjkorhatára, így egyre nagyobb kedvezményt és költségvetési kiadást jelent a 40 év utáni nyugdíjba vonulás. Itt várhatóan az lesz a megoldás, hogy a 40 évet felemelik 43-ra. Jövőre újra választások. A lapcsoportunkhoz, a Klasszis Médiához tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának szakértői biztosak abban, hogy lesz újabb nyugdíjas-kényeztetés, ami újabb terhet jelent majd a költségvetésnek.
Személyes pénzügyek Lesz-e választási pénzeső jövőre a nyugdíjasoknak? - Újra itt a Nyugdíjszerviz 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 12. 14:24
Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal, egy kihagyhatatlan műsor, amelynek témája előbb-utóbb mindenkit érint.
Makro / Külgazdaság Rendkívüli nyugdíjemelés lesz októberben a szomszédban 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 5. 08:33
Miközben a magyarországi nyugdíjemelés esetében vannak kérdőjelek, Szerbiában biztosan kapnak extra pénzt az idősek. 
Személyes pénzügyek A magyar nyugdíjrendszer világelső a bonyolultságát tekintve 
Hollós János | 2023. június 22. 17:01
Miért nem kaphatnak a magyar munkavállalók naprakész információkat arról, hogyan állnak nyugdíj-megtakarításaik? A jelenlegi gyakorlat szerint mindössze egyszer, 3 évvel a nyugdíjba vonulás előtt küld az érintetteknek adatokat hivatalosan a hatóság. Többi között erről volt szó az Oltalom Rádió, a lapcsoportunkhoz tartozó Klasszis Média, illetve a Piac és Profit gazdasági hírportál Nyugdíjszerviz című közös műsorában.
Makro / Külgazdaság Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal 
Privátbankár.hu | 2023. június 14. 19:36
Egy kihagyhatatlan műsor, amelynek témája előbb-utóbb mindenkit érint. 
Makro / Külgazdaság Nyugdíjas Árkosár: 67 százalékkal drágult a bevásárlás 2021 óta 
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 13:14
Elképesztő mértékben sújtja az áremelkedés a társadalom legidősebbjeit. A nyugdíjemelések még igazából enyhíteni sem tudják a terheket. 
Makro / Külgazdaság Jó nagyra duzzadt a deficit - a kormány a nyugdíjkifizetéseket emlegeti 
Privátbankár.hu | 2023. március 8. 11:18
Meghaladta az 1500 milliárd forintot február végén az államháztartás központi alrendszerének hiánya.
Részvény / Deviza / Áru Kaphatnánk egy kis nyugdíjat a részvények hozamából is? 
Eidenpenz József | 2023. február 3. 05:44
A nyugdíjak kifizetése Németországban, ahogyan Magyarországon is, egyre nagyobb terhet jelent a társadalom elöregedése miatt. A kormány most egy részvényalapú nyugdíj létrehozását tervezi, amely kiegészíthetné az eddigieket. Mások ezt máris hevesen támadják. Érdemes vajon a nyugdíjakkal tőzsdézni? Megérte volna az utóbbi tíz évben?
Makro / Külgazdaság Bukarest üzent Budapestnek: így kell megegyezni a nyugdíjemelésről  
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 07:24
Megállapodtak a romániai koalíciós pártok a jövő évi nyugdíjemelésről: a nyugdíjpont 12,5 százalékkal emelkedik januártól, a kisnyugdíjasok pedig további támogatásban részesülnek.
Makro / Külgazdaság Évi 20 százalékos hozam a megtakarításokra? Van ilyen! 
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 18:11
Miközben az elmúlt évtizedben sokat veszített vonzerejéből az öngondoskodási célú megtakarítások után járó adókedvezmény, és a biztosítók-pénztárak ügyfelei az szja-visszatérítés miatt 2021-ben roppant csekély mértékben tudták csak növelni az öregkorra félretett pénzüket, idén év végén felpöröghet az adóoptimalizáló befizetések piaca. A BiztosDöntés.hu szerint az öngondoskodóknak fontos üzenet lehet, hogy a 20 százalékos adójóváírás inflációkövető hozamot biztosít hosszú távú megtakarításaiknak.
Makro / Külgazdaság Nyugdíjemelés: lehetett volna több is? 
Privátbankár.hu | 2022. október 7. 14:01
A kormány a héten a jogszabályok által előírt mértéknél nagyobb nyugdíjemelést jelentett be, ám ezt a vágtató infláció miatt sokan, többek között a nyugdíjasok érdekvédelmi szervezeti is keveslik. Kollégánk, Király Béla az ATV Start című műsorában az infláció alakulásáról is beszélt. Emellett szóba került a költségvetés helyzete is, amely állandó korlátot jelent a felmerülő, egyébként jogosnak tűnő igények esetén.
Személyes pénzügyek Kiderült, mekkora emelést kapnak a nyugdíjasok - mennyi pénzt hoz a postás novemberben? 
Privátbankár.hu | 2022. október 6. 06:49
Novemberben még a júliusinál is nagyobb nyugdíjemelésre kényszerült a kormány az elszálló árak miatt - a Magyar Közlönyből az is kiderült, mekkora lesz az egyszeri nyugdíjprémium idén.
Makro / Külgazdaság Lesz pénz a büdzsében nyugdíjprémiumra idén? 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 18:14
Idén és jövőre is nagy bizonytalanság övezi a nyugdíjakat. Az elszálló infláció miatt nagy kérdés, hogyan dönt a kormány a novemberi korrekciót illetően, a gazdaság teljesítménye alapján pedig egyáltalán nem vehető készpénznek, hogy idén is nyugdíjprémiumban részesülnek az érintettek. A jövő év pedig még nehezebb lesz nekik. Nyugdíjkérdésekről beszélgetett az ATV Start című műsorában felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta.
Személyes pénzügyek Fontos dologra emlékeztették a nyugdíjasokat 
Privátbankár.hu | 2022. január 31. 09:33
Február 9-én kezdik kézbesíteni a 13. havi nyugdíjat.
Személyes pénzügyek Milyen kihívásokkal szembesül, aki idén tölti be a nyugdíjkorhatárt? 
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:51
Farkas András nyugdíjszakértő azt szedte össze, hogy milyen lépések állnak az előtt, aki keresőtevékenységet folytat és igényelné az öregségi nyugdíjat.
Makro / Külgazdaság Hiába az emelések, bukhatnak idén a nyugdíjasok - A hét videója 
Izsó Márton - Székely Sarolta | 2021. december 17. 19:17
A nyugdíjasok számára is fontos adatok láttak napvilágot a héten. Ám ezeknek nem örülhetnek maradéktalanul. Hogy miért fontos az infláció és a GDP-várakozás és hogy ezek jót vagy rosszat vetítenek-e előre a nyugdíjasok számára, arról kolléganőnk, Székely Sarolta beszél a hét videójában. 
Makro / Külgazdaság Rekorddöntésre készül a Kincstár: több mint 600 milliárdot fizet ki a nyugdíjasoknak egy nap alatt 
Csabai Károly | 2021. november 2. 05:41
Ennyit tesznek ki majd összességében november 12-én, pénteken a havi nyugdíjak, valamint a kormány által elrendelt visszamenőleges nyugdíjemelések és prémiumok/egyszeri juttatások. Lapunknak adott interjújában Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár április elején kinevezett elnöke azt is elmondta, ha a kormány úgy dönt, akár már 2022-ben képesek lesznek az azonnali fizetési rendszerben 5 másodpercen belül eljuttatni a nyugdíjakat és nyugellátásokat az azokra jogosultaknak.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány 
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
Közérdekű Jár, ami jár, vagy választási ajándékot kapnak idén a nyugdíjasok? - A Hét Videója 
- | 2021. július 16. 18:37
Az Orbán-kormány feltűnően gondos idén a nyugdíjasokkal, mindent úgy alakít, hogy bőséges pénzosztásban legyen részük. Ez már a választási matek része? Erre kerestük a választ e heti videónkban.
Makro / Külgazdaság A magyarok többsége nem ért egyet a nyugdíjrendszer átalakításával 
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 07:40
A napi.hu számára készített felmérés szerint a magyarok bő kétharmada nem támogatja az ötletet, hogy magasabb nyugdíjra legyen jogosult az a szülő, aki több gyereket vállal. 
Személyes pénzügyek Szabályosak a nyugdíjasok lakásáért cserébe kötött életjáradék-szerződések? 
Csabai Károly | 2021. április 19. 05:48
Egy törvényi módosítás szerint 2015-től már csak biztosítók nyújthatnak életjáradékot. Mégis találtunk olyan cégeket, amelyek nem azok, mégis kötnek olyan szerződést 62 év feletti személyekkel – zömében nyugdíjasokkal –, hogy a lakásuk megvételéért cserében a halálukig havonta egy meghatározott összegű járadékot fizetnek. Megkeresésünk alapján a biztosítók felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) most tájékozódik és amennyiben úgy találja, hogy akad társaság, amely engedély nélkül végzi e tevékenységet, akkor piacfelügyeleti eljárást indít – közölték lapunkkal.
Makro / Külgazdaság Rosszul áll az alacsony keresetűek szénája 
Baka F. Zoltán - Székely Sarolta | 2021. március 9. 15:20
Egyelőre fedezi az idei nyugdíjemelés az áremelkedést, de tavasszal még nagyobb inflációra lehet számítani az idősek körében. Az alacsony bért keresőket viszont semmi nem vigasztalja.
Vásárló Tényleg az idősek okozzák a legtöbb balesetet?  
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 10:43
Eloszlat egy tévhitet a CLB biztosítási alkusz: a fiataloknál semmivel sem okoznak több balesetet az idős autóvezetők.
Személyes pénzügyek 10. A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás 
Privátbankár.hu | 2021. január 8. 13:57
Az állam nyugdíjat fizet az időseknek és gondoskodik a lakosság egészségügyi ellátásáról is - mégis nagyon fontos, hogy ezeket az állami szolgáltatásokat a saját jövedelmünkből is kiegészítsük. Ráadásul erről érdemes azonnal gondoskodni, amint elkezdünk rendszeres bevételhez jutni: óriási előnye van azoknak, akik időben kezdenek el nyugdíjra vagy egészségügyi célokra megtakarítani. Nem véletlen, hogy az állam is igyekszik rávenni a hosszú távú öngondoskodásra az állampolgárokat.
Makro / Külgazdaság Már el is fogyott a 13. havi nyugdíj 
Baka F. Zoltán | 2020. december 19. 11:57
Elviszi a pénzt a jövő évi infláció.
Makro / Külgazdaság Nyugdíjasok elszegényedése: Tállai András szerint egy trükk a korábbi cikkünk - mutatjuk, miért nem az 
Székely Sarolta | 2020. december 8. 16:48
November végén egy hivatalos statisztikára alapozva számoltunk be arról, hogy gyorsuló ütemben nő a szegénysorba csúszó nyugdíjasok száma Magyarországon. A téma a parlament egyik ülésén is terítékre került, mellyel kapcsolatban Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára fejtette ki a véleményét.
Makro / Külgazdaság Megállíthatatlan a nyugdíjasok elszegényedése - egyre nagyobb a baj  
Székely Sarolta | 2020. november 23. 05:23
Nagy mértékben nőtt tavaly az elszegényedő nyugdíjasok száma, az elmúlt 9 évet nézve pedig már több mint a duplájára emelkedett a számuk. Mindez nem véletlen: közvetve a kormányzati intézkedések számlájára írható ez az eredmény.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG