Hirdetés
Hirdetés

Sosem volt még olyan jó utasbiztosítást kötni, mint idén

2018. április 19., 12:54

Lassan mindenki a nyaralást szervezi, élénk az érdeklődés az utasbiztosítások iránt - egy új uniós irányelvnek köszönhetően sose volt még olyan könnyű dolgunk az összehasonlításban, mint idén.

Fehér homokos tengerpart (Fotó: Valkai Nikoletta)
(Fotó: Valkai Nikoletta)

A dolgunkat egy új terméktájékoztató könnyíti meg, amely rövid, közérthető és jól összehasonlító formában foglalja össze, hogy mire terjed ki az adott biztosítás és mire nem, hol érvényes az, milyen korlátozások vannak a fedezetben, mikor és hogyan kell fizetni, mi a kockázatkezelés kezdete és vége, stb. Az összehasonlíthatóságot segíti, hogy az azonos tartalom mellett ugyanazok a piktogramok jelennek meg minden terméknél.

Ennek a hivatalosan biztosítási terméktájékoztatónak, IPID-nek (Insurance Product Information Document) nevezett ismertetőnek az ügyfél rendelkezésére bocsátása európai uniós követelmény, az ezt szabályozó direktíva rendelkezései Magyarországon február 23-án léptek hatályba - írja összefoglalójában a MABISZ.

Hirdetés

Az új ügyféldokumentum arra a központi gondolatra épül, hogy minden biztosítási termék azonos tájékoztatási tartalommal kerüljön az ügyfél elé, függetlenül attól, hogy milyen értékesítési csatorna közvetítésével találkozik vele.

A biztosítók termékismertetői február végétől folyamatosan jelennek meg az utazási irodáknál is, még ha az irányelvnek a gyakorlatba való átültetése kihívás elé állítja is a piaci szereplőket. A termékismertetőket az online biztosítást kötő ügyfelek számára is elérhetővé kell tenni - az utasbiztosításoknál ennek a csatornának kiemelkedő szerepe van, tavaly elérte a 74 százalékot az alkuszi és többes ügynöki értékesítésben.

Az alábbi piktogramokat érdemes keresni az egyes ajánlatok összehasonlításánál:

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?