Hirdetés
Hirdetés

Váratlan fordulat a mobilpiacon – a te telefonod is érintheti

2017. augusztus 14., 07:23

Októbertől minden szolgáltatónak kötelező függetlenítenie a készülékét.

A Magyar Nemzet cikke szerint október 24-től kezdve minden mobilszolgáltatónak kötelessége lenne függetleníteni a mobilkészülékeket, amennyiben az ügyfél határozott idejű szerződése lejár. Mindezt ráadásul ingyen és bérmentve kell megtenniük. Ez jelenleg ugyanis pénzbe kerül a különböző szolgáltatóknál, akkor is, ha a készüléket már megvásároltuk vagy lejárt a hűségidő – a Telekom 15 ezer forintot kér a feloldásért, a Telenor csak fele ennyit, a Vodafone-nál pedig időhöz kötött a feloldás: egy éven belül 20 ezer, kettőn belül fele annyi, ezután pedig 2500 forint.

Az intézkedéssel tehát nem kevés pénzt spórolnának az ügyfelek, a szolgáltatók szerint ráadásul nem okozna nekik gondot ez a fajta átállás. Ugyanakkor a feloldást az ügyfélnek kell kérvényeznie, a Vodafone például az ehhez szükséges kódot postán küldi el az érintetteknek, csak épp pénzt nem fog kérni ezért október után. A Telekom saját elmondása szerint a részletekről később ad felvilágosítást, de a jogszabályi előírásoknak meg fognak felelni.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?