Hirdetés

Újabb roham az utolsó uniós támogatásokért - akár nyolcszor annyian is lecsapnának, mint amennyi pénz van

2019. július 13., 14:05

A pénteki napon indult a pályázat az utolsó jelentős kutatás-fejlesztésre szánt pályázati forrás 2019-ben.

Megjelent az online kitöltő felület a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019-1.1.1-PIACI_KFI felhívásához, amelynek célja a vállalkozások versenyképességének javítása, piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával.

Erre adhatnak pénzt

Hirdetés

A pályázók prototípus fejlesztésre, eszköz, szolgáltatás, valamint anyag beszerzésre, bérköltségre, illetve piacra jutási tevékenységre nyújthatnak be 100 millió forinttól 1 milliárd forintig terjedő támogatási igényt. A pályázat keretösszeg: 45 milliárd Ft. A rendelkezésre álló keretösszeg, támogatható projektek száma adott, összesen 130-150 nyertes pályázattal számol a kiíró. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cégek igen magas érdeklődést mutatnak a kutatás-fejlesztési, prototípus fejlesztési pályázati lehetőségekre.

Óriási lehet az érdeklődés

A Via Credit szerint a mostani 2019-1.1.1-PIACI_KFI pályázatnál is akár ezer pályázó is lehet, 7-8-szoros túljelentkezésre lehet számítani. A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivatal közleményében felhívja a figyelmet, hogy négyszeres túljegyzés esetén felfüggesztheti a népszerű pályázatot. Ráadásul igen kevés ideje lesz a potenciális pályázóknak; csak augusztus 5-ig adhatják be a támogatási igényüket, amennyiben nem kívánják elszalasztani a lehetőséget.

Papadimitropulosz Alex, a cég ügyvezető igazgatója szerint az elmúlt évekhez képest tovább nőhet a pályázati kedv, hiszen a 2020-as ciklus végén járunk, tehát EU-s forrásból nem várható idén szignifikáns összegű felhívás kutatás-fejlesztésre, prototípusfejlesztésre. Mindez még több vállalkozást sarkallhat a 2019-1.1.1-PIACI_KFI pályázaton való indulásra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal

Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal

Rendhagyó módon küzd az elmagányosodás ellen egy önkormányzat Svédországban: a lakásokat csak olyan bérlők vehetik ki, akik vállalják, hogy hetente minimum két órát más lakók társaságában töltenek. A remények szerint az emberek így boldogabbak lesznek, kevesebbszer betegszenek meg, és ezzel az egész társadalom jól jár.

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Utánajártunk

Hirdetés

  • BUX45781.35-0.02%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét: