Hirdetés
Hirdetés

A nézők fele faképnél hagyja a Hír TV-t

2018. augusztus 10., 09:30

A tévénézők fele a jelek szerint nem bocsátja meg a csatornának az újabb fordulatot. Szerintük a televízió eddig is politikai érdekeket szolgált, és ezután is azt fogja tenni. Pedig lenne igény egy pártoktól független csatornára.

Hír TV Forrás: Hír TV
Forrás: Hír TV

A Hír TV nézőinek fele nem kíváncsi az ismét kormánybaráttá lett csatornára, és soha nem kapcsol majd oda a jövőben, írja a magyarnarancs.hu a Pulzus közvélemény-kutatására hivatkozva.

Az ezer fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérésből kiderül: a tévét eddig az emberek bő egyharmada nézte (hét százaléka rendszeresen, 28 százaléka alkalmanként), szűk kétharmada viszont eddig sem volt kíváncsi rá.

Az eddigi nézők 48 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az irányváltás után nem fogja nézni az adót. 22 százalék viszont kitart mellette, 30 százalék még hezitál. A jövőben az összes megkérdezett kilenc százaléka kapcsol majd a csatornára, hetven százaléka viszont ignorálni fogja.

Kiszolgálja a politikát

Hirdetés

A Hír TV mellett eddig kitartó nézők 57 százaléka szerint a televízió már eddig is politikai érdekeket szolgált, 75 százaléka szerint pedig a jövőben is ezt fogja tenni.

A Pulzus felmérése szerint egyébként az emberek kétharmada nem tartja elfogadhatónak, ha egy médium a politika szolgálóleánya. Ez azt jelzi, hogy volna igény egy objektív, politikától független televízióra.

Mint arról beszámoltunk, Simicska Lajos, Orbán Viktor kormányfő egykori szövetségese júliusban a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Nyerges Zsoltnak adta el szinte egész cégbirodalmát, így a Hír TV-t is. Az új tulajdonos augusztus elején új szakmai vezetést nevezett ki az adó élére, amely így kormánykritikusból gyakorlatilag ismét kormánybarát médium lett. Az új vezetés szerint visszatértek a 2015 előtti állapothoz, a konzervatív értékekhez.

Puzsér kivár

Az új vezérkar több vezetőt, újságírót elbocsátott, néhányan pedig maguk álltak fel. A korábbi Hír TV egyik arca, Puzsér Róbert a privátbankár.hu-nak azt mondta, hogy akkor marad a csatornánál, ha a jövőben is hagyják cenzúramentesen dolgozni. Erre azonban kevés esélyt lát.

A műsorvezető alapember volt a most megszüntetett Szabadfogás című vitaműsorban, Sznobjektív című produkciójában pedig a tévé akkori tulajdonosát is kiosztotta, azaz Simicska tévéjében simicskázott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Az EU azért vezette be a csúcsjelölti rendszert 2014-ben, hogy demokratikusabbá tegye az Európai Bizottság vezetőjének megválasztási folyamatát. Az volt a cél, hogy az új elnök személye ne csupán hatalmi alkuk eredménye legyen, hanem az uniós polgárok is beleszólhassanak a választásba. Ezt a rendszert rúgná fel most az Európai Tanács egy része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40061.95-1.02%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?