Hirdetés
Hirdetés

Brutális befektetéssel törne az élre a Volkswagen

2018. augusztus 23., 14:59

A német autókonszern jelentős technológiai fejlesztésekre költi a pénzét.

A Volkswagen több milliárd eurót fordít digitalizált járműtechnológiai és informatikai hálózati technológiai fejlesztésekre, valamint mobilitási szolgáltatásokra. A német konszern jelentős bevételi forrásnak tekinti a digitalizált járműipari szolgáltatásokat a jövőben, az ehhez szükséges technológiai ismeretek megszerzéséhez kész akár vállalatok felvásárlására és együttműködések kialakítására is.

AZ ilyen jellegű szolgáltatások fejlesztésére mintegy 3,5 milliárd eurót fordítana a Volkswagen 2025-ig. Bejelentésük szerint máris hozzáláttak új operációs rendszerük, a vw.OS fejlesztéséhez, amely a 2020 után kiguruló autókban kap helyet. Ezeknek a gépjárműveknek teljesen elektronikus lesz a vezérlése, ami ugródeszkája lehet a későbbi önvezető funkcióknak. Az ilyen autókban több mint 70 különböző érzékelő és vezérlő működik egymástól függetlenül – az új szoftver azonban ezeket képes összekötni egy koherens rendszerbe.

Hirdetés

A konszern útjára akar indítani egy telekocsi programot is, a We Share elnevezésű projekt keretében Berlinben mintegy 2000 ilyen autó jelenik meg az utakon 2019 közepe tájékán. Az autómegosztó program terjeszkedni kíván a főbb európai piacokon, de az USA-ban és Kanadában is vannak már tervek.  A Volkswagen márkaigazgatója szerint az autók a jövőben egyre inkább kerekeken gördülő digitális szolgáltatáscsomaggá alakulnak át, ehhez pedig magát az autót kell újragondolni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump belerúg a német iparba – a magyar gazdaság is megemlegeti

Trump belerúg a német iparba – a magyar gazdaság is megemlegeti

Az amerikai alelnök harcias fellépése Münchenben jó eséllyel csak előjele az ütközőpályára állásnak a transzatlanti partnerek között. A Fehér Ház fenyegetése nagyon rosszkor jön a már amúgy is lassuló euró-övezeti gazdaságnak. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40557.25-0.24%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?