Hirdetés
Hirdetés

Brutális befektetéssel törne az élre a Volkswagen

2018. augusztus 23., 14:59

A német autókonszern jelentős technológiai fejlesztésekre költi a pénzét.

A Volkswagen több milliárd eurót fordít digitalizált járműtechnológiai és informatikai hálózati technológiai fejlesztésekre, valamint mobilitási szolgáltatásokra. A német konszern jelentős bevételi forrásnak tekinti a digitalizált járműipari szolgáltatásokat a jövőben, az ehhez szükséges technológiai ismeretek megszerzéséhez kész akár vállalatok felvásárlására és együttműködések kialakítására is.

AZ ilyen jellegű szolgáltatások fejlesztésére mintegy 3,5 milliárd eurót fordítana a Volkswagen 2025-ig. Bejelentésük szerint máris hozzáláttak új operációs rendszerük, a vw.OS fejlesztéséhez, amely a 2020 után kiguruló autókban kap helyet. Ezeknek a gépjárműveknek teljesen elektronikus lesz a vezérlése, ami ugródeszkája lehet a későbbi önvezető funkcióknak. Az ilyen autókban több mint 70 különböző érzékelő és vezérlő működik egymástól függetlenül – az új szoftver azonban ezeket képes összekötni egy koherens rendszerbe.

Hirdetés

A konszern útjára akar indítani egy telekocsi programot is, a We Share elnevezésű projekt keretében Berlinben mintegy 2000 ilyen autó jelenik meg az utakon 2019 közepe tájékán. Az autómegosztó program terjeszkedni kíván a főbb európai piacokon, de az USA-ban és Kanadában is vannak már tervek.  A Volkswagen márkaigazgatója szerint az autók a jövőben egyre inkább kerekeken gördülő digitális szolgáltatáscsomaggá alakulnak át, ehhez pedig magát az autót kell újragondolni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll. Zelenszkij kampányszóvivője szerint a módszereknek ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács. Az orosz miniszterelnök szerint javulhat az ukrán-orosz viszony.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?