Hirdetés
Hirdetés

Ez hamar ment: Mészáros Lőrinc a TV2-be is bevonult

2019. február 13., 09:30

Négy nappal Andy Vajna halála után a Mészáros-kör átvette a TV2 irányítását.

Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Január 24-én, négy nappal Andy Vajna halála után rendkívüli közgyűlést tartott a filmmogul érdekeltségei közé sorolt TV2 Média Csoport Zrt., írja a Válasz Online.

A közgyűlésre az Andrássy út 59. szám alatti villaépületben került sor, amely Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja. A TV2 új elnöke az igazgatóság egyik tagja, az Echo TV vezéreként is működő Vaszily Miklós lett, "aki egyértelműen az Orbán–Mészáros-vonal delegáltja". Bekerült a megújult igazgatóságba a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a felcsúti expolgármester érdekeltségeivel régóta szimbiózisban működő Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor, az útépítő céget birtokló Szíjj László veje.

Hirdetés

A TV2 január 24. óta regnáló igazgatóságában Vaszily, Kertész és Czira mellett egyértelműen Mészáros-lekötelezettnek számít Barna Zsolt is, aki az MKB Bank bejövetele óta (az MKB hitelezi a TV2-t - a szerk.) erősíti a csúcstestületet. A  kereskedelmi adó mai igazgatóságában tehát négy Mészáros-ember áll szemben négy "Vajna-árvával", de az elnököt már az előbbi lobbicsoport adja, írja a Válasz Online.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Azt már tudjuk, hogy az osztrák kormány belebukott az osztrák alkancellárról titokban készült ibizai videóba. Az is egyértelmű, hogy profik csalták csapdába Heinz-Christian Strachét, és nyilvánvalóan politikai céllal tették ezt. De kik állhatnak a háttérben, és pontosan mi vezérelhette őket? Számba vettük a legvalószínűbb forgatókönyveket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39617.04-0.65%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?