Hirdetés
Hirdetés

Ez hamar ment: Mészáros Lőrinc a TV2-be is bevonult

2019. február 13., 09:30

Négy nappal Andy Vajna halála után a Mészáros-kör átvette a TV2 irányítását.

Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Január 24-én, négy nappal Andy Vajna halála után rendkívüli közgyűlést tartott a filmmogul érdekeltségei közé sorolt TV2 Média Csoport Zrt., írja a Válasz Online.

A közgyűlésre az Andrássy út 59. szám alatti villaépületben került sor, amely Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja. A TV2 új elnöke az igazgatóság egyik tagja, az Echo TV vezéreként is működő Vaszily Miklós lett, "aki egyértelműen az Orbán–Mészáros-vonal delegáltja". Bekerült a megújult igazgatóságba a Mészáros-féle tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a felcsúti expolgármester érdekeltségeivel régóta szimbiózisban működő Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor, az útépítő céget birtokló Szíjj László veje.

Hirdetés

A TV2 január 24. óta regnáló igazgatóságában Vaszily, Kertész és Czira mellett egyértelműen Mészáros-lekötelezettnek számít Barna Zsolt is, aki az MKB Bank bejövetele óta (az MKB hitelezi a TV2-t - a szerk.) erősíti a csúcstestületet. A  kereskedelmi adó mai igazgatóságában tehát négy Mészáros-ember áll szemben négy "Vajna-árvával", de az elnököt már az előbbi lobbicsoport adja, írja a Válasz Online.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban

Jön az Ursula-kormány? Fokozódik a helyzet Olaszországban

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma délután három órakor mond beszédet a római parlament felsőházában. Ezután bizalmatlansági szavazás nélkül is benyújthatja lemondását Sergio Mattarella államfőnek, hivatalosan pontot téve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányzásának végére. Elemzők szerint még meglepetés is lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40005.90-0.03%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?