Hirdetés
Hirdetés

Feltörték a Katasztrófavédelmet – rengeteg adatot loptak el

2018. május 24., 12:53

De mire kellett a hackereknek ennyi újságírói e-mail?

A Lánglovagokon megjelent cikk szerint május 17-én és 18-án illetéktelenek támadták meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság médiaszerverét. A támadás következtében a szerverre regisztráltak nevét és e-mail címét tulajdonították el, valamint az sem kizárt, hogy a profilokhoz tartozó felhasználói neveket és jelszavakat is megszerezték. A médiaszerver célja, hogy a médiához a katasztrófavédelem által készített fénykép-, videó- és hangfelvételek eljussanak. Ehhez az újságíróknak regisztrálniuk kell, és a felülethez csak jelszóval férhetnek hozzá.

Az incidens kivizsgálása és az érintett adatok pontos körének meghatározása még folyamatban van. A szervezet informatikai munkatársai az incidens észlelését követően az incidens kezelése és káros következményeinek elhárítása céljából intézkedtek a támadó rendszerből történő kizárásáról, valamint azonnal megtették a további szükséges intézkedéseket. A mostani lépés azért is kellemetlen, mert május 10-én vált az OKF információbiztonsági hatósággá is, így egyebek mellett épp az ilyen adatlopásos ügyeket is nekik kell bejelenteni.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem kéne mégis atomerőművekkel megmenteni a Földet?

Nem kéne mégis atomerőművekkel megmenteni a Földet?

Nagyon ketyeg az óra, lehet, hogy minden eszközt be kéne vetni a Föld megmentése érdekében. Erről tárgyal holnap a német kormány is. A fosszilis energiahordozók az üvegház-hatású gázok háromnegyedéért felelősek. Vajon ki lehetne-e ezeket váltani mind atomerőművekkel?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40922.30-0.02%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?