Hirdetés

Inkább mégis kevesebb újságot vesz a kormány, miután úgy döntött, hogy sokkal többet vesz

2019. szeptember 18., 18:22

64-féle sajtótermék mégsem kell a hivataloknak. Így is lesz azért olvasnivalójuk bőven: 33-mal több féle újságot lapozgathatnak majd a közszolgák, politikusok. Ezzel a KESMA járhat jól. Módosította a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a belföldi napilapok, folyóiratok beszerzésére még július végén kiírt tenderét.

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala
Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az eredeti pályázat szerint a 2020-2021-es évadra 274-féle sajtótermékre, 16 974 előfizetésre kerestek beszerzőt. A nyertes nettó 900 millió forint keretösszeg erejéig, pontosan 18 hónapra szállíthatta volna az újságokat a kormányhivatalokba és tárcákhoz.

Ezt a megrendelést változtatták meg a múlt héten az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent módosítóval, mely szerint a pályázóknak ugyanannyi hónapra, ugyanannyi előfizetéssel és ugyanannyi keretösszeggel kéne dolgozniuk, de most már mégis inkább csak 210-féle napilapot, folyóiratot kellene venniük és vinniük. (Hogy mi áll a módosítás hátterében, arról megkérdeztük a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük a  cikket.)

Hirdetés

A változtatás miatt a pályázatok benyújtási határidejét is kitolták szeptember 16-ról október elsejére.

Hogy pontosan mely sajtótermékeket kell majd beszerezni, az a hirdetményből nem derül ki, de jó eséllyel indulnak a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó kiadványok. Csak belőlük nagyjából ki is jöhet a teljes paletta: a 444 tavaly november végi összesítése szerint akkor 246-féle kiadvány volt a KESMA-nál, és bár ebben az internetes, tévés és rádiós termékek is benne vannak, a többség nyomtatott újság és magazin.

Ha megnézzük az egy évvel korábbi tendert, óriási különbségeket látunk az aktuálishoz képest. 2018-ban 177-féle sajtótermékkel, 1590 példányszámmal indult a pályázat. Ezt aztán szintén módosították, de nem a sajtótermékek számát, hanem megnövelték az eredetileg 130 millió forintos keretösszeget, ami a mostani 900 millióhoz képest tényleg nagyon szerény volt. De növelés után sem lett sokkal több: akkor 194 millió 500 ezer forintnál álltak meg. Igaz, akkor még nem volt KESMA.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

Megkondult a lélekharang a brit királyi ház fölött

A modern világ sokszor brutális eszközökkel számolt le a történelmi uralkodóházakkal, különösen elvesztett háborúk után. Bár az Egyesült Királyság most nem vesztett háborút, a brit királyi ház fölött is megkondult a lélekharang. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43728.74+0.12%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?