BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
Médiabirodalom
Makro / Külgazdaság Putyin és Orbán – információs hadviselés felsőfokon
Káncz Csaba | 2020. január 9. 09:10
Putyin és Orbán az ellenőrzött média-csatornákon tudja meggyőzni állampolgáraik többségét, hogy bár a rezsim nem tökéletes, ez az ország legjobb opciója. Az információs autokráciák folyamatos dilemmája, hogy mennyire engedjék fejlődni a társadalmat - az iskolázott népesség arányának növekedése ugyanis bővíti a kritikusok táborát és felveri a hatalom fenntartásának költségeit. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Inkább mégis kevesebb újságot vesz a kormány, miután úgy döntött, hogy sokkal többet vesz
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 18. 18:22
64-féle sajtótermék mégsem kell a hivataloknak. Így is lesz azért olvasnivalójuk bőven: 33-mal több féle újságot lapozgathatnak majd a közszolgák, politikusok. Ezzel a KESMA járhat jól. Módosította a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a belföldi napilapok, folyóiratok beszerzésére még július végén kiírt tenderét.
Vállalat Százmilliókat bukott a Népszabadság eladásán az MSZP
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 14:45
Miközben a lapot bezáró osztrák Heinrich Pecina milliárdokat keresett azzal, hogy a magyar médiapiacon Fidesz-közeli körökkel üzletelt, az MSZP és környezete meglepően olcsón adott túl és így százmilliókat bukott maradék médiaérdekeltségein az elmúlt években. Pedig ezek jelentős része is vagy éppen Pecinához, vagy közvetlenül a fideszes médiabirodalomhoz került.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így darálta be a Fidesz a vidéki sajtót
Privátbankár.hu | 2019. május 25. 13:10
Megnéztük, hogy mi volt ma reggel, egy nappal a magyarországi EP-választás előtt a megyei napilapok internetes oldalainak címlapján. Íme.
Vállalat A fideszes médiabirodalom drágábban dolgozik Mészárosnál is
Privátbankár.hu | 2019. március 19. 14:19
Közel 20 százalékos áremelést jelentett az, hogy a Mediaworks a fideszes médiabirodalom része lett - írja az mfor.hu.
Vállalat A nagy Simicska-hadművelet - ez volt a G-nap belülről
Wéber Balázs | 2019. február 6. 06:10
Négy évvel ezelőtt Simicska Lajos látványosan fellázadt az Orbán-rendszer ellen, partizánakciója azonban kudarcba fulladt. Az oligarchát előbb likvidálták, majd szimbolikusan felnégyelték, holttestét pedig kitűzték a vár négy fokára. A politikai összecsapást médiaháború kísérte, amely egy szociálpszichológiai kísérlet részesévé tette a Simicska-médiában dolgozókat. Wéber Balázs jegyzete.
Makro / Külgazdaság Meghökkentő dolgot mondott Orbán Viktor az utolsó szabad interjújában
Wéber Balázs | 2019. január 9. 10:08
Rendhagyó eseményre kerül sor csütörtökön: az év első kormányinfóját Orbán Viktor tartja.
Vállalat Kínos baki maradt az Orbán-kormány "közérdekű" közleményében
Privátbankár.hu | 2018. december 6. 10:05
A magyar kormány a jelek szerint annyira sietett a jobboldalinak mondott új médiabirodalom közérdekűvé nyilvánításával, hogy benne hagyott egy kínos hibát a közleményében.
Makro / Külgazdaság Betámadták Orbánt a média legyalulása miatt
Wéber Balázs | 2018. november 30. 14:30
Nyugati lapok szerint tovább gyengül a sajtószabadság Magyarországon azáltal, hogy egyetlen alapítványban fogják össze a jobboldali médiumok nagy részét. Ezáltal azok a kormány teljes kontrollja alatt lesznek, ami tovább erősíti Orbán Viktor miniszterelnök hatalmát. Eközben a még megmaradt kormánykritikus orgánumok a túlélésért küzdenek.
Vállalat Az Index is a végét járja a 444 vezére szerint
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 14:30
Az index.hu hatalom általi bekebelezéséről, a nyilvánosság szándékos szétveréséről és a 444 elleni támadásokról is beszélt egy interjúban Uj Péter.
Vállalat A Hír TV X-aktája: emiatt bűzlik a hazai média
Wéber Balázs | 2018. november 27. 13:05
A napokban újabb áldozatot követelt a Nagy Magyar Médiaháború, amelyben a hatalmasok azt tesznek, amit akarnak, az újságírók szolgai szerepre vannak degradálva, és valójában semmi sem teljesen az, mint aminek elsőre látszik. Wéber Balázs jegyzete.
Vállalat Elismerte a jobboldal fenegyereke, hogy kiszolgálják Orbánékat
Wéber Balázs | 2018. szeptember 20. 14:15
A hazai jobboldali média politikai érdekeket szolgál ki, nem kritizálhatja a kormányt, és féligazságokkal kelt hangulatot, ismerte el egy interjúban Jeszenszky Zsolt publicista. Ezzel közvetve azt állította, hogy a jobboldalinak mondott sajtó túlnyomó része nem sajtó, hanem a kormány propagandaeszköze. Korábban erről beszélt a Hír TV egyik volt vezetője is. A kérdés már csak az, hogy ezt a választók mikor veszik észre.
Vállalat Az Index is elesik? Simicska után Spéder is bedobta a törölközőt
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 18. 09:00
Mintegy tíz év után kiszáll az Index.hu mögötti cégekből Spéder Zoltán. Az egyik új tulajdonos az az Oltyán József, aki a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, és korábban kormánybarát vidéki portálokból szervezett hálózatot. Bár a hivatalos közlemények szerint az Index függetlensége megmarad, az elmúlt két év történései alapján erre azért nem kötnénk túl nagy tétben fogadásokat.
Vállalat Újabb alapembert veszít a Hír TV
Wéber Balázs | 2018. augusztus 28. 14:54
Jáky-Szabó Gergely után újabb hírolvasó távozik a Hír TV-től, értesült a Privátbankár.hu. Kántor Viola ősztől az Egyesült Államokban folytat majd tanulmányokat. Információink szerint a csatornánál már zajlanak a castingok a távozók pótlására. A Hír TV az idén nyáron ismét kormányközeli tulajdonba került, miután Simicska Lajos szinte egész cégbirodalmát eladta.
Vállalat Kivégzésről beszél a Hír TV egykori műsorvezetője
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 16. 13:54
Veiszer Alinda szerint várható volt, hogy Simicska Lajos feladja médiabirodalmát. A még a Hír TV előző vezetése által elbocsátott műsorvezető korábban arra is utalt, hogy anno politikai okok miatt rúghatták ki.
Vállalat Haldokol az őrkutya, Orbán hatalma szinte korlátlan
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 3. 19:00
A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságíró-szervezet is elítélte a Hír TV kormánypártivá válását. Mint írják, a magyar média egyre kevésbé képes betölteni őrkutya-, azaz a mindenkori hatalom ellenőrzését célzó szerepét. Egy osztrák lap szerint Orbán Viktor médiahatalma szinte korlátlan.
Vállalat Különös javaslat: megsarcolnák a Facebookot és a Google-t
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 08:51
Egy amerikai médiamágnás szerint fizetniük kéne az átvett tartalmak után.
Karrier Ki örökli az óriási birodalmat? Döntött a médiamogul
Privátbankár.hu | 2015. június 17. 07:49
Rupert Murdoch július 1-jétől fiatalabb fiának, Jamesnek adja át a 21st Century Fox vezérigazgatói posztját - erősítette meg a sajtóban már korábban megjelent értesülést a film- és televíziós társaság.
hírlevél