Hirdetés
Hirdetés

Megreformálnák a repülést – emiatt veszíthetik el a munkájukat a pilóták

2017. november 22., 14:12

Az Airbus már dolgozik az önrepülő személyszállításon.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Airbus
A Bloomberg cikke szerint elsősorban költséghatékonysági szempontok vezérlik a repülőgépgyártót, a tervek szerint ugyanis amint üzembe állnak az új repülők, úgy mindössze egy pilótára lenne szükség gépenként (a mostani kettő helyett). Az Airbus így Kínában, Shenzhenben hoz létre új innovációs központot, ahol kifejezetten az önrepülő repülőgépek kutatására fókuszálnak majd, az ehhez szükséges mesterséges intelligenciát a Baidu fejleszti majd.

A repülőgyártó hasonló megoldáson dolgozik, mint az autógyártók, a verseny is nagyjából ugyanakkora az iparágban: a vetélytárs Boeing is hasonló terveket dédelget. Ugyanakkor az átállás a technikai mellett biztonsági akadályokba is ütközik. A két pilóta jelenlétét ugyanis azután tették kötelezővé, hogy 2015 márciusában a Germanwings egyik pilótája belevezette a gépet a francia Alpokba, végezve ezzel a gépen lévő 150 utassal. A gyártó ugyanakkor azt reméli, hogy a robotpilóta segítségével az ilyen jellegű incidensek is minimalizálhatóvá válnak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?