Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrincék nagyon akarják a Telenort

2018. február 16., 07:11

"Érdekes" iparágként tekintenek a telekommunikációra.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Továbbra is érdeklődik a telekommunikációs szektor iránt a Konzum Nyrt. - erről a társaság elnök-vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorába. Jászai Gellért elmondta: ha valóban eladó a Telenor magyarországi üzletága, cégének továbbra is érdekes ez a potenciális befektetés. A banki és biztosítási piac is olyan stratégiai üzletág, amelyben adott esetben növekedni szeretnének.

Érdekes és potenciális

Jászai Gellért az Arénában a Telenor esetleges felvásárlásával kapcsolatos piaci pletykákról elmondta: "a Konzum Nyrt. a tavalyi év végén közzétett egy stratégiát, ami még nem egy részletesen lebontott ágazati stratégia volt, de abban az informatika részeként a telekommunikáció is megjelent, mint a számunkra érdekes stratégiai vagy potenciális stratégiai iparág. Ezt meg tudom erősíteni, ez most is érdekes a számunkra. (…) A piaci információk szerint mondhatjuk, hogy a Telenor el kívánja adni a közép-kelet-európai érdekeltségeit, és azt is halljuk a piacról, hogy több érdeklődő van ez iránt. Annyit tudok mindehhez hozzáfűzni,(…) ha valóban van egy ilyen folyamat, akkor számunkra érdekes lehet ez a potenciális befektetés. Mást nem tudok megerősíteni és cáfolni sem" - mondta Jászai Gellért.

Hirdetés

Az elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott: stratégiai ágazatokban szeretnének stratégiai pozíciókat kiépíteni. A pénzügyi szektor, a bank- és biztosítási piac is ilyen, ezekben szeretnénk még növekedni. Az MKB Bank 49 százaléka már jelenleg is a Konzum jelentős befolyása alatt áll - jelezte.

A bankon még gondolkodnak

Azzal kapcsolatban, hogy a Konzum Nyrt. érdeklődik-e a Budapest Bank megvétele iránt, a társaság elnök-vezérigazgatója azt mondta: a kérdés ma még nem aktuális. "Ha egyszer aktuális lesz, akkor lesz érdemes feltenni." Az elnök-vezérigazgató a kérdés kapcsolatban azt erősítette meg, hogy minden olyan stratégiai iparágban, amelyben a csoport jelen van, szeretne tovább fejlődni és növekedni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?