Hirdetés
Hirdetés

Nagy dobásra készül az Uber: jönnek a repülő taxik?

2018. május 24., 16:24

Párizsban nyitja meg első kutatólaborját az vállalat, amely a repülő autók fejlesztését veszi célba.

Forrás: Uber
Forrás: Uber

Az Uber első alkalommal nyit kutatás-fejlesztési központot az Egyesült Államokon kívül, az új labort a tervek szerint Párizsban hozzák létre. Az autómegosztó szolgáltatásról ismert vállalat új központja a Uber repülő taxi projektet helyezi előtérbe, a cég a következő öt évben 20 millió euróval támogatja a fejlesztéseket – írja a Bloomberg.

Bécsből is elzavarták az Ubert a taxisok

Hirdetés

Ausztria fővárosában sem lehet használni a fuvarmegosztót. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az Uber ügyvezető igazgatója szerint a világszínvonalú oktatás és az innovációkban való vezető szerepe miatt Franciaország a legmegfelelőbb célpont az ilyen jellegű kutatásokhoz. Az egyre zsúfoltabb városi környezetben a cég szeretné a levegőben folytatni működését. A vállalat jelenleg öt céggel is kapcsolatot tart, akik hasonló fejlesztéseken dolgoznak, ezek egyike például a Boeing.

Az új labor hivatalosan ősszel kezdi működését, a vállalat ezzel új munkahelyeket is tervez teremteni a mesterséges intelligencia területén. Nem az Uber az első, aki a francia fővárosban nyit központot: az utóbbi időben számos cég kezdte meg itt is működését, hogy kiaknázza a főváros tudományos és mérnöki szakembereit.

Három éve a Facebook is központot nyitott, hogy a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozzon - az Alphabet Inc. legnagyobb ezzel foglalkozó leányvállalata, a DeepMind pedig jövő márciusban szintén Párizsban nyitja új kutatólaborját.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Történelmi megegyezés a tengerről – több gáz jut Európába?

Történelmi megegyezés a tengerről – több gáz jut Európába?

A Kaszpi-tenger alatt 48 milliárd hordó kőolaj és 8,2 ezermilliárd köbméter földgáz található, tehát a határok meghúzása nem tét nélküli Európa számára sem. A türkmének tervezett „Transzkaszpi Vezetéke” (TCP) komoly ellenérzéseket vált ki Moszkvában és Teheránban, hiszen az növelné a versenyt az európai piacokon.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36066.80+1.04%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?