Hirdetés
Hirdetés

Nagy dobásra készül az Uber: jönnek a repülő taxik?

2018. május 24., 16:24

Párizsban nyitja meg első kutatólaborját az vállalat, amely a repülő autók fejlesztését veszi célba.

Forrás: Uber
Forrás: Uber

Az Uber első alkalommal nyit kutatás-fejlesztési központot az Egyesült Államokon kívül, az új labort a tervek szerint Párizsban hozzák létre. Az autómegosztó szolgáltatásról ismert vállalat új központja a Uber repülő taxi projektet helyezi előtérbe, a cég a következő öt évben 20 millió euróval támogatja a fejlesztéseket – írja a Bloomberg.

Bécsből is elzavarták az Ubert a taxisok

Hirdetés

Ausztria fővárosában sem lehet használni a fuvarmegosztót. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az Uber ügyvezető igazgatója szerint a világszínvonalú oktatás és az innovációkban való vezető szerepe miatt Franciaország a legmegfelelőbb célpont az ilyen jellegű kutatásokhoz. Az egyre zsúfoltabb városi környezetben a cég szeretné a levegőben folytatni működését. A vállalat jelenleg öt céggel is kapcsolatot tart, akik hasonló fejlesztéseken dolgoznak, ezek egyike például a Boeing.

Az új labor hivatalosan ősszel kezdi működését, a vállalat ezzel új munkahelyeket is tervez teremteni a mesterséges intelligencia területén. Nem az Uber az első, aki a francia fővárosban nyit központot: az utóbbi időben számos cég kezdte meg itt is működését, hogy kiaknázza a főváros tudományos és mérnöki szakembereit.

Három éve a Facebook is központot nyitott, hogy a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozzon - az Alphabet Inc. legnagyobb ezzel foglalkozó leányvállalata, a DeepMind pedig jövő márciusban szintén Párizsban nyitja új kutatólaborját.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?