Hirdetés
Hirdetés

Óriási ajánlatot tett az Uber – összefognak az egyik gyártóval

2017. november 21., 09:31

A tervek szerint több ezer Volvót vesznek, és önvezető autókká alakítják őket.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

Hiába a gondok a vállalat körül, megint nagyot gondolt a közösségi sofőrcég: az Uber ugyanis tegnap jelentette be, hogy mintegy 24 ezer Volvót vásárolnak, hogy ezzel létrehozzák a saját, önvezető, pilóta nélküli autóflottájukat. A kínai tulajdonban lévő svéd gyártó a tervek szerint 2019 és 2021 között szállítja le a Volvo XC90-es városi terepjárókat (SUV). Egy-egy ilyen autó jelenlegi alapára mintegy 50 ezer dollár (közel 13 millió forint).

A kocsikat különleges adóvevővel, kamerával és az Uber által kifejlesztett számítógépes programmal látják el. Nem ez egyébként a vállalat első próbálkozása, az Uber jelenleg is több amerikai városban Volvo és Ford típusú önvezető autókat üzemeltet kísérleti jelleggel.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?