Advertisement
Hirdetés
Hirdetés

Rábólintottak: csak beadja a derekát a Monsanto?

2018. február 28., 15:29

Tényleg csak az ő válaszuk hiányzik, az Európai Unió versenyhivatala már áldását adta a Bayer-frigyre.

Fotó: EPA/Jens Wolf
Fotó: EPA/Jens Wolf

Két éve húzódik a felvásárlási idegőrlés a két vetőmaggyártó között, többször is úgy tűnt, hogy végül elfogadják a Bayer ajánlatát, ám végül a Monsanto vezetése úgy döntött, hogy 17 ezer milliárd forint nem elég nagy összeg a vállalatért. A Reuters cikke szerint most újra kilincselnek a gyártónál, ezúttal a korábbi 66 milliárd dolláros árnál valamivel kisebb, 62,5 milliárdos ajánlattal.

A Monsanto egyelőre nem nyilatkozott, hogy elfogadja-e az ajánlatot, az Európai Unió gazdasági versenyhivatala azonban úgy döntött, nem áll a deal útjába – amennyiben rábólintanak, úgy engedélyezik az egyesülést. Ennek érdekében a Bayer még egyes vetőmag és gyomirtó-ágazataitól is megvált (összesen 5,9 milliárd euró értékben), hogy elkerüljék a piacbefolyásoló méretet.

Hirdetés

Monsanto, Monsanto... Honann ilyen ismerős?

A Monsanto a genetikailag módosított vetőmagjai miatt a GMO-ellenes mozgalmak fő célpontja,egyben a leginkább vitatott vállalatnak számít az egész világon. A génmódosítást azért hajtják végre, hogy ellenállóbbá tegyék a növényeket, növeljék a terméshozamot; az ellenzők szerint ennek élettani és ökológiai hatásai veszélyesek, azaz a procedúra a természetre és az emberekre is káros. Erről korábban itt írtunk bővebben. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Januártól jöhetnek a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások

Januártól jöhetnek a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások

E címet azok a konstrukciók nyerhetik el, amelyek egy kötelező alapcsomagot tartalmaznak, amely mellé az ügyfelek további kiegészítő fedezeteket választhatnak. Fontos változás, hogy az ilyen otthonbiztosításokat már negyedévente is fel lehetne mondani, nemcsak az éves szerződési fordulón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX43562.76-0.13%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?