Hirdetés
Hirdetés

Rábólintottak: új kézbe kerül a kedvenc filmcsatornánk?

2018. június 13., 08:38

Egy amerikai bíró szabad utat engedett az AT&T-nek, megvehetik a Time Warnert.

A két szolgáltató összeolvadását már másfél éve pedzegetik, hivatalosan pedig tavaly év végére be is kellett volna fejeződnie, de az amerikai igazságügyi minisztérium versenyhatósága nem engedélyezte az ügyletet, mert szerinte ez "jelentősen sérti az amerikai fogyasztók érdekét, mert többet kellene fizetniük a televíziós szolgáltatás után, miközben a választható csatornák száma csökken". Az AT&T a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, 85 milliót kínáltak a Time Warnerért, amely a CNN és a filmgyártó Warner Bros. mellett a HBO tulajdonosa is.

Most azonban úgy tűnik, hogy Richard Leon bíró egy hat hétig tartó per végén úgy ítélte meg, hogy a versenyhatóság nem tudta megfelelően alátámasztani ezt az érvét. A bírói döntés az utóbbi évek egyik legfontosabbja a trösztellenes ügyekben, jelentősen befolyásolhat bírói döntéseket más hasonló esetekben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán erős kijelentést tett – elárulta, miért támadják

Orbán erős kijelentést tett – elárulta, miért támadják

Orbán Viktor szerint Brüsszel alapvetően azért támadja őt, mert határozottan képviseli a magyar kormányzat és a visegrádi országok politikáját, amely ma sikeresebb, mint Európa nyugati felének politikája. Emellett a miniszterelnök szerint minden EU-s gazdasági növekedés motorja a Visegrádi Négyek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35396.62+0.99%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?