Hirdetés
Hirdetés

Rábólintottak: új kézbe kerül a kedvenc filmcsatornánk?

2018. június 13., 08:38

Egy amerikai bíró szabad utat engedett az AT&T-nek, megvehetik a Time Warnert.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A két szolgáltató összeolvadását már másfél éve pedzegetik, hivatalosan pedig tavaly év végére be is kellett volna fejeződnie, de az amerikai igazságügyi minisztérium versenyhatósága nem engedélyezte az ügyletet, mert szerinte ez "jelentősen sérti az amerikai fogyasztók érdekét, mert többet kellene fizetniük a televíziós szolgáltatás után, miközben a választható csatornák száma csökken". Az AT&T a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, 85 milliót kínáltak a Time Warnerért, amely a CNN és a filmgyártó Warner Bros. mellett a HBO tulajdonosa is.

Most azonban úgy tűnik, hogy Richard Leon bíró egy hat hétig tartó per végén úgy ítélte meg, hogy a versenyhatóság nem tudta megfelelően alátámasztani ezt az érvét. A bírói döntés az utóbbi évek egyik legfontosabbja a trösztellenes ügyekben, jelentősen befolyásolhat bírói döntéseket más hasonló esetekben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Tömegesen húzzák le a magyar turistákat külföldön - te is beleszaladtál?

Tömegesen húzzák le a magyar turistákat külföldön - te is beleszaladtál?

Külföldi fizetésnél azonnal beindul az ember fejében a matekozás: mennyibe került nekem ez igazából? A deviza-fejszámolás helyett egy egyre elterjedtebb szolgáltatás keretében sokszor már forintban is megadják a fizetendő összeget külföldön is, a dinamikus valutakonverzió miatt viszont egyre többen reklamálnak - látszólag van választás, de mégis sokan beleszaladnak a drága váltásba. Hogy lehet ez?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX35786.54+0.01%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?