Hirdetés
Hirdetés

Bezárnák Amszterdam vörös lámpás negyedét

2019. július 04., 14:35

Amszterdam első női polgármestere be kívánja záratni a város vörös lámpás negyedét és a helyébe egy prostitúció nélküli vigalmi negyedet képzel el.

A piroslámpás negyed (Fotó: depositphotos.com)
A piros lámpás negyed (Fotó: depositphotos.com)

Amszterdam első női polgármestere azt fontolgatja, hogy hamarosan bezáratja a város híres vörös lámpás negyedét, íly' módon is csökkentve a kéjhölgyeket egyre gyakrabban érő atrocitásokat - írja a The Guardian.com.

Femke Halsema, akit tavaly választottak meg a város első emberének, és korábban a helyi zöld  párt vezetője volt, úgy fogalmazott, hogy a városnak „egy a prostitúció mentes vigalmi negyed kialakításán kell gondolkodnia”.

A polgármester a nyár folyamán konzultációt is kezdeményez az ügyben. A város célja elsősorban az, hogy eredményes harcot folytasson az emberkereskedelem ellen, és valamilyen formában korlátozza az úgynevezett túlturizmus káros hatásait, csökkentve a Singel és a De Wallen városrészek szűk sikátoraiban hömpölygő embertömeget.

Amszterdam híres vörös lámpás negyede hosszú időn keresztül elsősorban a hosszú tengeri útban megfáradt tengerészeknek szolgált felüdülésül, a szórakoztatásukra szegődött nők pedig elsősorban hollandok voltak. A helyzet most azonban úgy fest, hogy a prostituáltak túlnyomórészt külföldi nők, akik egyértelműen kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Hirdetés

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 Ft a törlesztőrészlete, a THM 13,86 százalék. a Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el a K&H Bank személyi kölcsöne: 16 845 forintos törlesztőrészlettel és 13,79 százalékos THM-mel igényelhetjük, de kedvező ajánlat még az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A benzin 5-7, a gázolaj 4-6 forinttal drágulhat péntektől

A benzin 5-7, a gázolaj 4-6 forinttal drágulhat péntektől

Ez lehet a legközvetlenebb hatása idehaza a szombati szaúdi dróntámadásnak, jobban mondva annak, hogy a világpiaci kőolajárak több mint tíz százalékkal drágultak. Hogy még feljebb mennek-e, az alapvetően attól függ, hogy a kiesett kínálatot mikor sikerül pótolni. A legpesszimistább forgatókönyv szerint a most 60-66 dollár közötti árak akár 100 dollárra is felmehetnek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?