Hirdetés
Hirdetés

Egészen különleges repülőjárat indul

2018. május 17., 20:20

Elérkezett az idő, amikor olyan repülőgépet sikerült üzembe állítani, amely majdnem megteszi a földön létező legnagyobb távot. Így elindulhat a New York-Szingapúr járat, amely átkel az Északi-sark fölött, és több mint 15 ezer kilométert tesz meg. Ami még különleges: a gép kényelmes, túlélhető, sőt, akár élvezetes is lehet a 20 órás út.

Nemrég indult az eddigi leghosszabb járat, Londonból az ausztráliai Perthbe, menetideje 17 óra, pontosabban gurulással és kiszállásra várakozással 18, egy az eddigiektől nem sokban eltérő gépen. A legfőbb probléma eddig az volt ezekkel a nagyon hosszú járatokkal, hogy ekkora utat nagy kínlódás megtenni egy átlagos gépen, ezért előrelépni csak akkor lehet (persze amíg nem lesz újra hangsebesség fölötti repülés), hogy ha az eddigieknél kényelmesebb repülőgépet készítenek az ilyen utakra.

Sokkal kényelmesebb

Nos, ez most úgy tűnik, sikerült. Az Airbus kifejezetten a különösen hosszú utakra fejlesztette ki a 350-900ULR típust, amely 18 ezer kilométert tud megtenni leszállás nélkül, a New York-Szingapúr távolság 15 500 km, a menetidő 19-20 óra lesz, a járatot a Singapore Airlines fogja üzemeltetni. Ekkora utazáshoz sokkal kellemesebb körülmények kellenek, mint az eddigi járatokon, és úgy tűnik, ezeket meg is teremtették.

Hirdetés

A gép belseje nem csőre hasonlít, hanem sokkal inkább egymástól valamelyest elválasztott termekre, szobákra, majdnem függőleges fallal az ablakok oldalán, és a megszokottnál magasabb mennyezettel. A gép sokkal halkabb: egyrészt a motorok zaja sokkal kevésbé hallatszik be, másrészt a szellőztetőrendszer is sokkal diszkrétebb. Mindemellett a gépre méretes panorámaablakok kerülnek, amin az ablaknál ülők úgy nézhetnek ki, mint a egy vonaton, de elég nagyok ahhoz is, hogy a többi utas is kinézzen anélkül, hogy zavarná az ablaknál ülőket.

Útvonal

Ha az út egy végtelen éjszakában zajlik, ez nem sokat segít, de ha világos van, van mit nézni, látványos útvonalon halad a légijármű. Miután az Északi-sark fölött áthalad, télen az út nagy része az éjszakában zajlik, nyáron jórészt nappali fényben. A gép áthalad Grönland északnyugati része fölött, majd jön maga az Északi-sark, a túloldalon pedig Szibéria és Tibet, mielőtt a gép az Indokínai-félsziget fölé ér.

Ár/érték arány

A járaton kétféle osztály lesz: a business mellett egy kibővített economy, így minden hely jóval kényelmesebb a szokványos járatokénál. Az ár így nem lesz kifejezetten olcsó, de ez nem is cél: aki fapados áron akar utazni, átszállással továbbra is megteheti. A járat azokra az utasokra koncentrál, akiknek fontos az időtényező, de nem aranyáron. Korábban ezen a vonalon volt már megszakítás nélküli járat, csak business helyekkel, de az nem volt gazdaságos.

500 000 Ft gyorskölcsön, ha hirtelen jött a baj

Villámgyors pénzügyi segítség kell? Ha hitelhez kell nyúlnod, keresd a legolcsóbbat, a megújult személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével találd meg a legkedvezőbb ajánlatot. Nézzünk egy konkrét példát 500 000 forintos hitelösszeghez 36 hónapos futamidővel, a törlesztőrészlet rangsora alapján a legkedvezőbb ajánlat ebben az esetben a Cofidis Fapados kölcsöne 16 747 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 13,34%), de szorosan követi a Cetelem Saját Ritmus ajánlata is 16 823 forintos törlesztőrészlettel (THM: 14,49%), és a K&H személyi kölcsöne 16 845 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 15,99%), de szintén a kedvezőbb konstrukciók közé tartozik Provident kölcsöne heti visszafizetéssel, 5 707 forintos heti törlesztőrészlettel (THM: 24,83%). További  ajánlatok érdekelnek? Használd gyorskölcsön kalkulátorunkat!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?