Hirdetés
Hirdetés

Gondolnád? Minden tizedik magyar ebbe hal bele

2017. október 20., 14:48

Sürgősen tenni kell valamit a légszennyezettséggel a Közegészségügyi intézet szerint.

Az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője, Szigeti Tamás elmondása szerint Magyarországon minden tizedik haláleset a légszennyezettségre vezethető vissza, ugyanis a téli időszakokban rendkívül súlyos szmoghelyzet alakul ki. Ez a környezeti hatások mellett a közlekedés és a lakossági fűtés miatt is kialakulhat, valamint télen az úgynevezett hőmérsékleti inverzió is közrejátszik – amikor a melegebb levegő alá egy hidegebb réteg szorul, így megreked a levegő.

A fűtés kapcsán a szakember elmondta: nagyon fontos lenne, hogy megfelelő módon fűtsenek az emberek, mert jelentős probléma, hogy sok helyen "mindent eltüzelnek", így káros anyagok kerülnek a légkörbe, és megnövekszik a szálló por koncentrációja is. Fontos, hogy csak jó minőségű tűzifával fűtsünk, nem szabad eltüzelni műanyagot, festett fát, vagy nagy mennyiségben újságpapírt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?