Hirdetés
Hirdetés

Megvannak a világ legfélelmetesebb vasútvonalai

2018. október 13., 18:25
Cimkék
közlekedés
, vasút
, vonat

Ugyan a vasúti közlekedés még így is a világ egyik legbiztonságosabb utazási módja, azért nem veszélytelen. Legyen szó akár rosszul megépített, veszélyes terepen húzott sínekről, vagy éppen a pocsék utasbiztonságról, összeszedtünk néhányat olyan vasúti utak közül, ahol nem árt figyelni.

Csennai-Rameswaram vonal, India

A népszerű zarándokcélpont Rameswaramba nem egyszerű eljutni vonattal, ugyanis a sínek 2,3 kilométeren keresztül a tengerszint fölött nem sokkal futnak betonpilléreken, ezért a pályát gyakran elönti a víz, és a vonatok csupán 14 km/órás sebességgel haladnak át.

Hirdetés

Az ördög orra, Ecuador

Magasan az ecuadori hegyek közt nehéz közlekedni, ezért a kormány vasutat épített a probléma áthidalására. Az eredmény egy egészen elképesztő és veszélyes pálya lett, ahol egy ponton szinte függőlegesen lefelé halad a szerelvény.

Minami-Aso vonal, Japán

Egy aktív vulkán oldalára vasúti síneket építeni mindig emberpróbáló feladat, nem volt ez máshogy Japánban sem. Ráadásul a pálya egy pontos áthalad egy magas és instabil vashídon, amely megsérült a 2016-os Kumamoto földrengések során. A vulkánkitörések kiszámíthatatlansága is hozzátesz a veszélyhez, a legutolsó kitöréskor a láva felégette a környező vidéket, ezzel is veszélyeztetve az utasok biztonságát.

Mexikó

Mexikó sosem a jó közbiztonságáról volt híres, így talán nem meglepő, hogy ezzel a vasutakon is van probléma. 2017-ben 475 százalékkal növekedett a tehervonat-rablások aránya, különösen Veracruz városának környékén.

A bűnözők jellemzően úgy állítják meg a vonatokat, hogy szétszedik a síneket, így azok vagy kisiklanak, vagy megállni kényszerülnek. A probléma olyan méreteket öltött, hogy a mexikói államvasutak már azon gondolkozik, hogy felfüggeszti a veszélyes anyagok vonattal történő szállítását.

Halálvasút, Thaiföld

A II. világháború alatt a japánok által építtetett Bangkok és Rangoont összekötő útvonal még ma is a világ egyik legrémisztőbbje. A nevét arról kapta, hogy hadifoglyok és helyi munkások ezrei vesztették életüket az építkezés közben. Ma már a sínek nagyobbik részét lezárták, ám a vonatok néhány helyen még így is lényegében a semmi fölött közlekednek.

India

Egy ilyen cikket nem lehet anélkül megírni, hogy az indiai vasúti közlekedés általános helyzetéről ne beszélnénk. Szinte havonta jut egy rémtörténet a helyi vonatokon történt balesetekről, támadásokról és gyilkosságoktól.

A Mumbai városi vasúti rendőrség statisztikája szerint 2007 és 2017 közt 38 ezren vesztették életüket vonatokhoz kapcsolódó balesetekben, azaz naponta átlagosan kilencen. Ezzel az indiai vasút a világ egyik, ha nem a legveszélyesebbje.

500 000 Ft gyorskölcsön, ha hirtelen jött a baj

Villámgyors pénzügyi segítség kell? Ha hitelhez kell nyúlnod, keresd a legolcsóbbat, a megújult személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével találd meg a legkedvezőbb ajánlatot. Nézzünk egy konkrét példát 500 000 forintos hitelösszeghez 36 hónapos futamidővel, a törlesztőrészlet rangsora alapján a legkedvezőbb ajánlat ebben az esetben a Cofidis Fapados kölcsöne 16 747 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 13,34%), de szorosan követi a Cetelem Saját Ritmus ajánlata is 16 823 forintos törlesztőrészlettel (THM: 14,49%), és a K&H személyi kölcsöne 16 845 forintos havi törlesztőrészlettel (THM: 15,99%), de szintén a kedvezőbb konstrukciók közé tartozik az Erste Bank kölcsöne 17 330 forintos törlesztőrészlettel (THM: 17,83%). További  ajánlatok érdekelnek? Használd gyorskölcsön kalkulátorunkat!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Az ázsiai nagyhatalom gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám tavaly hirtelen úgy belassult a növekedés, amilyenre közel harminc éve nem volt példa. A hosszú ideig tartó dübörgés annak volt köszönhető, hogy a kínai munkások egy része mert váltani, kockáztatni, és miután kaptak némi teret az államtól a szabad mozgásra, megcsinálták a szerencséjüket: szalagmunkásból gyárigazgatókká váltak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?