Hirdetés
Hirdetés

Mennyivel lesz drágább a nyaralás a gyenge forint miatt?

2018. június 21., 08:25

Horvátország még mindig a kedvencünk, de egyre többen választják újra Egyiptomot is.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

MTI Fotó: Varga György
Belföldön és külföldön is a vízpartot keresik a magyarok. MTI Fotó: Varga György

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagjai az előfoglalási adatok alapján úgy látják: továbbra is a horvát, a görög és a török nyaralóhelyek a legnépszerűbbek a külföldi vakációt tervező magyarok körében, és ismét egyre többen fizetnek be egyiptomi utazásra - írja friss cikkében a Világgazdaság.

Jellemzően egyébként a nyárra egy külföldi és egy belföldi utazást is terveznek a magyarok, hagyományosan a vízparti célpontokat részesítve előnyben.

Hirdetés

A gyenge forint miatt drágább lehet a nyaralás

Az all-inclusive, azaz teljes ellátást tartalmazó utak népszerűsége évek óta nő, ráadásul a mostani forintgyengülés is efelé hajthatja a keresletet, mert ezáltal tervezhetővé válik a nyaralás költsége.

Az árfolyamváltozás egyelőre nem érte el azt a szintet és időtávot sem, hogy az irodák a részvételi díjak módosítására kényszerülnének - az egyénileg szervezett utaknál viszont sokaknak a vártnál drágább lesz a tengerparti pihenés, az euróban fizetendő szállásdíj, az étkezés, az üzemanyag és a programok összességében már néhány tízezer forinttal többe kerülnek - írja a lap.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?