1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Milyen érzés olcsón, széles választékból, edzők, szakácsok és sztárok ajánlásával ebédelni? A Privátbankár kosarasa az étel-házhozszállítók nyomába eredt.
Milyen érzés olcsón, széles választékból, edzők, szakácsok és sztárok ajánlásával ebédelni? A Privátbankár kosarasa annak járt utána, mennyire számítanak reális alternatívának a hétköznapi étkezés lebonyolítására az előre rendeléses étel-házhozszállítók.

A Zsidek László vezette FoodExpress vállalkozás honlapján könnyen el lehet igazodni, részletesen leírják a rendelés menetét. A regisztráció során több visszaigazoló levelet is kapunk. Az étlapról választás menete viszont itt sikerült a legszerencsétlenebbül: rendelésnél csak egy mátrixot látunk, amibe a korábban az étlapról kiválasztott menükhöz kell beírni a kért mennyiséget. Hogy aznap éppen mit takar például az N2K menü, az akkor derül ki, ha a kurzorral az adott cella fölé állunk. A többi tesztelt szolgáltatónál egyszerűen kiválasztott étel neve mellé kellett bevésni a számot, így jóval áttekinthetőbb volt a rendszer.

Mivel hiszünk az elektronikus írástudás fokozatos elterjedésében, minden szolgáltatótól az interneten rendeltük meg az ételünket.
A Foodexpress-es ételek műanyagdobozban érkeznek, vastag fóliával borítva, amit kissé macerás lehámozni. A dobozra az étel megnevezését, az eltarthatóság idejével és módjával kapcsolatos információkat írták rá, a felhasznált alapanyagokról az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást.

A levest is lapos, szögletes műanyagtálban szervírozzák, ami nyeklik-nyaklik, emiatt körültekintő bánásmódot igényel. A hideg málnakrémleves az elhanyagolható málnadarab-tartalom ellenére is nagyon finom volt, köszönhetően valamiféle pikáns mellékíznek – a tesztelő ezt zellerhez hasonlította, de mivel nem hívtuk fel az ügyfélszolgálatot, nem tudjuk biztosan. Az ételek jó része rondán néz ki, ha műanyagban tálalják – nem kivétel ez alól a málnakrémleves sem, melyen szállítás közben hab is képződik. Az adag bőséges volt, akár két embernek is elegendő mennyiség érkezett a finom levesből.


Az ételválasztásnál arra figyeltünk, hogy ne egyszerű ételeket válasszunk, például semmiképp se rántott húst. Végül mégis az lett a vége: a mustárban pácolt rántott pulykamell nem több, mint vastag bundába bújtatott rántott szelet. Mustáros ízt nem igazán lehetett felfedezni. A köretnek adott vajas burgonya finom volt, de nem elég vajas. Összességében elmondható, hogy az ételek jó alapanyagból készültek, átlagos ízzel. A „tejszínes málnakrém leves” és a mustárban pácolt rántott pulykamell vajas burgonyával összesen 970 forintba került – a kiadós ebéd tehát 1000 forint alatt megúszható.

A teszt során a nagyobb ételfutárok közötti szövevényes beszólós-elhatárolódós kommunikáció részleteire is rábukkantunk – erről a cikk következő részében olvashatnak.
A TotalFood a hagyományos ételeken kívül Béres Alexandra Súlykontroll-ételeit is kínálja. A regisztráció egyszerű, a rendelés is – talán csak a bőséges választék zavarhat be, ami viszont egyáltalán nem róható fel hibaként. Egyadagos rendelésünket két futár hozta fel az irodába – elképzelhető, hogy első rendelőként magasabb kockázati besorolást kaptunk, mint egy régi ügyfél. Az ételesdobozokat szatyorban kaptuk, amiben volt egy ingyens TotalFood magazin is, ami meglepően színvonalasnak bizonyult.

A havilapból ráadásul többet tudhatunk meg, mint ami az internetes oldalról – első ránézésre - kiderül: online válogatás közben például elkerülte a figyelmünket, hogy a TF a grillparti előkészítésében is tud segíteni, például pácolt hús is rendelhető náluk, amit nekünk már csak ki kell sütnünk. A magazinban van keresztrejtvény is, ami hasznos, és horoszkóp, ami nem. A magazin mellé örültünk volna egy számlának vagy nyugtának is, ezt azonban nem kaptunk a futároktól.

Az „expressz szállítás” szlogent nem igazán tudjuk mire vélni, mivel már előző nap meg kell rendelni a másnapi ebédet (hasonlóan a többi szolgáltatóhoz). Aztán hogy másnap az ebéd reggel 8-kor vagy délelőtt 11-kor érkezik meg, majdhogynem mindegy.


A TotalFood ételei egyszerű műanyagdobozban érkeznek, melyet lefóliáznak, leforrasztanak. A Gastroyalnál azt javasolták, a zárófóliát ne távolítsuk el melegítéskor, a többiek pedig nem írtak erről semmit, ezért mindenhol így jártunk el. A TF paradicsomlevese ennek megfelelően ki is pukkasztotta a csomagolást, kissé összeköpködve a mikrohullámú sütő belsejét. A csomagolás kibontása kissé nehézkes volt, főleg miután átforrósodott a doboz. A vékony műanyag doboz hajlamos melegítés közben kissé eldeformálódni. A paradicsomleves íze, állaga jó volt, bár kissé túl sósra sikerült. Főételnek elfogadtuk Alexandra ajánlatát, a finomfüvekben érlelt pulykajava kissé száraz volt, de nem sajnálták róla a fűszereket, ezért ízletes. A wok zöldségek nagyrésze kellemesen röss volt, ám kisebbik része kellemetlenül kásásra főtt-párolódott.

A nagy adag paradicsomleves 275 forintba került, Alexandra pulykája (455 kcal) 795 forintért került az asztalunkra, így összesen 1070 forintot kapott a futár (plusz borravaló).

Béres Alexandra legnagyobb fitnessz-konkurensének, Schobert Norbertnek több próbálkozás után jelenleg a Gastroyal szállítja ki update menüjét, de az updatefood.hu tanúsága szerint csak a kiszállításban vesz részt a Gastroyal. Itt válogathatunk viszont Stahl Judit konyhájának főztjéből. A Gastroyal harmadik híressége Sebestyén Balázs – ő fogadja hívásunkat, ő integet az étlapról, és ő szerepel több példányban a gastroyal.hu nyitólapján, megnézhetnénk a vele forgatott reklámot, de még a reklám werkfilmjét is, ha érdekelne.

A regisztráció gyors és egyszerű, a jelszó azonnal megérkezik e-mailben. Rendelésnél közvetlenül az étlapon írhatjuk be, miből mennyit szeretnénk kérni. Van nyugdíjas menü, diákmenü, egészséges menü, és ráadásul hétvégére is rendelhetünk.


A Gastroyalnál választásunk a hasábburgonyával körített magyaróvári sertésbordára esett. Az adag pont megfelelő, a gombával, sonkával és sajttal tálalt husi íze kitűnő volt, a házias jellegű krumpli a melegítés után kissé vizessé vált, de ez azért talán inkább a mikrohullámok számlájára volt írható. Másnap egy kitűnő sárgabarackkrémlevessel tettük teljessé a menüt, a két fogás együtt így 940 forintot kóstált, ami - különösen, hogy a krémlevesbe végülis gyümölcsdarabok is kerültek - kedvezőnek mondható. Kár, hogy a desszert mellett ezúttal a nyugta is elmaradt.

Az ételeket a szokásos lefóliázott műanyagdobozokban hozzák ki, melyet egyik nap pofonegyszerű volt kinyitni, ám mire megdícsértük volna, másnap már megszenvedtünk a kibontással.

Az ételszállításban érdekelt celebritások közül a legsúlyosabb egyéniség Laci bácsi, azaz Benke László olimpiai bajnok szakács. A Teletál nyitóoldalán ő javasol nekünk fogyókúrát, Balázzsal – akiről még akkor sem tudtuk hogy kicsoda, amikor megismertük vezetéknevét (Czanik). Utánanéztünk: egy közismert fitness-oktatóról van szó.

A regisztráció itt is a legegyszerűbbek közé tartozik, a jelszavunkat a megadott e-mail címre a rendszer küldi el. Miután ez két napig nem érkezett meg, reklamáltunk az ügyfélszolgálaton – és jól beégtünk, amikor a rendkívül udvarias hölgytől megtudtuk, hogy mi hibáztunk, elírtuk a mailcímet. A megfelelő címmel újrajelentkeztünk, a kód perceken belül meg is érkezett.


A futár már 9 óra előtt megérkezett, és láss csodát: kérni sem kellett a számlát, automatikusan megkaptuk. Csomagolásban a Teletál nyert: visszazárható, margarinosdoboz-szerű műanyagedényeik a legjobban kezelhetőek a teszteltek közül. A Laci bácsi képével díszített dobozokon a szokásos információk – az étel neve, a lejárat dátuma, a hűtésre-melegítésre való figyelmeztetés – szerepelnek.

A trópusi gyümölcsleves talán a legfinomabb volt a tesztelt gyümölcslevesek közül. Sok ananásszal és más déli gyümölccsel, pontosan eltalált édességgel-savanyúsággal és nagy mennyiséggel örvendeztettek meg minket. Főételnek Laci bácsi ínyencségei közül hátszínt választottunk erdei gombamártással (3 féle gomba, tejszínes barnamártás), petrezselymes rizzsel. A hús finomra sikerült, ahogy a mártás is, ám ez utóbbiból kissé szűkmarkúan mért a szakács, így kissé száraz lett az összbenyomás, amire a rizs is rásegített.

A levesért 330, a főételért 735 forintot fizettünk, így összesen 1065 forintot kapott a futár.

Ha már celebkaja, szerettük volna letesztelni a Dr. Csábi Bettina nevével fémjelzett Gastrodate-et is, ám a szolgáltatás „ideiglenesen” nem üzemel, legfeljebb két hétig – azt azonban nem tudjuk, hogy a két hét mikor kezdődött, a hírben egy március 17-i dátumot említenek meg az értesítőben.

A cégek kínálatában számos olcsóbb menü is található, egy-egy ebédet utolérhetetlenül kevés pénzből is lebonyolíthatunk. A mennyiségekkel sosem volt probléma, a kiszállítás rendre időben történt. Az egyik szolgáltatót hosszabb ideje is „teszteli” egy kolléga, elmondása szerint még az eddigi legrosszabb fogása is ehető volt. Az árak jóval alacsonyabbak, mint amik az azonnali házhozszállítást vállaló pizzériák, éttermek étlapjain szerepelnek. Az „előrerendelős ebédházhozszállítók” (ennél sajnos nem tudunk jobb összefoglaló kifejezést) egyértelműen reális alternatívát jelentenek a hétköznapi ebédelés biztosítására.

Választék, legolcsóbb menük ugyanazon a héten (leves+főétel, teljes adagok)

Foodexpress: 40 féle étel, legolcsóbb menü: 595 forint
Gastroyal: 41 féle étel, legolcsóbb menü: 520 forint
Teletál: 40 féle étel, legolcsóbb menü 630 forint
Totalfood: 59 féle étel, legolcsóbb menü 740 forint

Biciklivel is egy ötösből jön csak ki Budapest
Csak a Szűzzel volt baj a Paradicsomban: Nagy Leves-teszt
Kutyabaj, macskajaj: érdemes körbe szimatolni
Hívatlan vendégek: irtóra érdemes körülnézni

Privátbankár

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG