Hirdetés
Hirdetés

Nem akarjuk kitiltani a dízeleket a városokból

2018. augusztus 15., 14:40

A magyarok továbbra is bíznak a dízelekben, és nem tiltanák ki azokat a városokból. A német autókat is szeretjük.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A magyarok jelentős része a Volkswagen-botrány ellenére is bízik a dízeltechnológiában, nagyon kevesen támogatják az ilyen járművek korlátozását a városi forgalomban - derül ki a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének (MGOE) felméréséből. 

Bízunk a német autókban

Hirdetés

A szervezet szerint a 2015-ben kitört dízelbotrány sem volt képes megingatni a magyarok német autók iránti bizalmát: a megkérdezettek között mintegy három és félszer annyian, 3700-an írták, hogy megbíznak a német autókban, mint amennyien nem.

Vegyesebb a Volkswagen megítélése: míg 2900 ember szerint nem csökkent a cég presztízse, 1700-an úgy nyilatkoztak, hogy szerintük veszített nimbuszából a német márka.

Spórolhatunk vele

Borka J. Balázs, az MGOE kommunikációs vezetője szerint a vásárlók ragaszkodása a dízel technológiához jórészt a kedvezőbb fogyasztáshoz köthető: két azonos súlyú és formájú jármű között ugyanis akár 25-30 százalék is lehet a fogyasztási különbség a dízel javára. Ez 20 ezer kilométeres éves futásteljesítmény mellett már 200-300 ezer forint megtakarítást is jelenthet.

Ugyanakkor a megkérdezettek 62 százaléka szerint a dízeles járművek aránya a jövőben csökkenni fog. Megfigyelhető trend, hogy a vásárlók mind inkább a benzines modelleket preferálják.

Nem akarjuk kitiltani

A felmérésből kiderül az is, hogy az emberek több mint kétharmada szerint nem szabad kitiltani a dízeleket a települések belvárosaiból, a nagyvárosokból. A válaszolók ugyanekkora hányada szerint húsz éven belül nem lesz ilyen tiltás.

Az MGOE és az Alapjárat autós portál a Facebookon mérte fel, hogy mit gondolnak a magyarok a 2015 óta hömpölygő dízelbotrányról, illetve mennyire bíznak meg a károsanyag-kibocsátási csalás után a Volkswagen, illetve a német gyárak termékeiben. A kérdőívet 6561-en töltötték ki, az eredmény nem reprezentatív.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baj van a magyar iskolákban - egyre több a komoly panasz

Baj van a magyar iskolákban - egyre több a komoly panasz

Több mint 1800 panasz érkezett Aáry Tamás Lajos, oktatási jogok biztosának hivatalához tavaly, az elmúlt évekhez hasonlóan az ügyek többsége a köznevelés területéről futott be. Az MTI-hez eljuttatott 150 oldalas összegzés szerint 1151 panasz érkezett a köznevelés területéről, 516 a felsőoktatásból, 125 a szakképzésből és 20 egyéb beadványt regisztráltak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?