Hirdetés
Hirdetés

Eltűnőfélben: hamarosan megszűnik egy iparág Magyarországon?

2017. november 15., 20:32

Gyakorlatilag mikroszkopikus méretűre zsugorodott a hazai hajógyártás és javítás. Az egykor világszínvonalú magyarországi hajógyártás kilencvenes években történt összeroppanása óta sem tudod tudott feltámadni, mára pedig szinte teljesen eltűnt, legalábbis az OPTEN céginformációs szolgáltató adatai szerint. Menthető még? Mi lesz a többi céggel?

(Fotó: Bahart.hu)
(Fotó: Bahart.hu)

A magyar hajógyártással és javítással foglakozó vállalkozások száma 2012 óta rohamosan csökkent tovább: míg öt évvel ezelőtt még 170 ilyen profilú vállalkozás működött az országban, addig jelenleg csak 144. A visszaesés különösen az árbevételben mutatkozik meg igazán, hiszen a vizsgált időszak legjobb évében is mindössze 4,7 milliárd forint bevételt tudtak elérni az ilyen profilú cégek, és ez 2016-ra 3,1 milliárd forintra csökkent. Alkalmazotti létszám tekintetében néhány ingadozást kivéve hasonló a tendencia, ezt közölte az Opten a Privátbankár.hu-val.

A többi cég még kihúzza valahogy

Az OPTEN cégfluktuációs indexe (CFI), amely az adott időszak alatt törölt és alapított cégek számát viszonyítja az időszak elején rendben működőkéhez az országos érték közelében alakult. Derűlátásra csak az adhat némi okot, hogy a felszámolási eljárások aránya a vizsgált időszakban csökkenő tendenciát mutatott, ám a végrehajtások számának magas aránya azt mutatja, hogy a piaci szereplők egy részének pénzügyi helyzete korántsem stabil.

Hirdetés
Forrás: Opten
Forrás: Opten

Méret tekintetében 2016-ban a piaci szereplők 70,2 százalékát olyan cégek alkották, melyek árbevétele nem haladta meg a 100 millió forintot. Milliárdos forgalmat elérő hajógyártó vállalkozás pedig jelenleg nem is működik Magyarországon.

Mi vezetett ide?

Az iparág sanyarú helyzete a kilencvenes évek elején alakult ki, ekkor ugyanis a keleti piacok összeomlása után a nagy hajógyárak (Óbuda, Csepel, Újpest, Vác) bezárták kapuikat. Ezzel párhuzamosan a MAHART privatizációjával a magyar teherhajózás is szinte eltűnt a hazai és a nemzetközi vizekről. A jelenleg működő vállalkozások elsősorban sport és kedvtelési célú hajókat, csónakokat, jachtokat és vitorlásokat készítenek, ugyanakkor a gyártás újraindításához szükséges feltételek továbbra is adottak – épp csak tőke nincs rá.

A megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkező szakemberek szintén továbbra is rendelkezésre állnak. Teljes tétlenség ugyan nincs, hiszen az elmúlt években több kísérlet is történt a hazai hajógyártás felélesztésére, sőt 2012-2013-ban a Nemzetgazdasági Minisztérium megalkotta az ezt megalapozó Nemzeti Hajózási Stratégiát is, az iparág feltámadása azonban még várat magára.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?