OPTEN
Vállalat Vége az édes életnek – tarthatatlan a szakemberhiány? 
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 10:38
Hiába van növekedési pályán a magyar édességipar, ha nincs, aki dolgozzon benne.
Vállalat Valami elromlott: miért menekülnek a magyarok egy jó üzletből? 
Privátbankár.hu | 2017. április 23. 10:22
A növekvő árbevétel és alkalmazotti létszám ellenére 2013 óta megállíthatatlannak tűnik az autójavítással foglalkozó vállalkozások számának csökkenése hazánkban – nyilatkozza Hantos Zoltán az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere. Valami nagyon elromlott, pedig egyébként nem lenne rossz üzlet.
Ingatlan Új időszámítás kezdődik az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 09:16
Az elmúlt évekhez képest nem csak nagyobb árbevételre, de kevesebb cégfelszámolásra is számítanak az Opten szakemberei.
Vállalat Betett a boltzár – mi lesz a kiskereskedelemmel? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 5. 13:45
Bár stabilizálódni látszik az ágazat, a munkavállalók száma még nem emelkedett vissza a vasárnapi boltzár bevezetése előtti szintre.
KKV Több ezer cég tűnhet el nyomtalanul – veszélyes éve lesz az építőiparnak 
Privátbankár.hu | 2015. március 28. 11:02
A januári rekorddal szemben februárban meglepően kevés cég szűnt meg az építőiparban, de az év így is rosszabbul indult, mint bármikor korábban. Az ágazat megrendelésállománya sok jót nem vetít előre, a várakozások inkább stagnálást vagy csökkenést valószínűsítenek, mintsem növekedést, így tovább emelkedhet a megszűnési ráta.
KKV Minden idők legtöbb cége tűnt el 2013-ban 
Privátbankár.hu | 2014. január 1. 14:04
Köztük olyan nagyok, mint a Mal Zrt. A 10 legnagyobb megszüntetett cég együttes éves árbevétele a speciális helyzetű Mal Zrt. nélkül is megközelítette a 100 milliárd forintot. A felszámolások a nagyvállalatokat sem kerülték el, miközben egyre kevesebb új cég alakult.
KKV Tényleg annyira más egy állami cég, hogy ennyi vezető kell? 
Privátbankár.hu | 2013. december 23. 10:32
Az állami vállalatokhoz jóval több tulajdonos és cégjegyzésre jogosult kapcsolódik, mint a magánszektor cégeihez, és ezeknek a személyeknek az életkora is magasabb, mint a versenyszférában. Szektortól függetlenül igaz ugyanakkor, hogy a cégméret növekedésével csökken a nők száma a tisztségviselők között.
KKV Csak út és stadion épül - sokkal jobb dolga nem lesz az építő cégeknek 
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 14:22
Normál szintre esett vissza a cégmegszűnések száma az építőiparban a harmadik negyedévben. A szeptemberrel záruló három hónapban csaknem 1300 céget törölt a cégbíróság – ez lényegesen kevesebb mint az előző negyedévi, és nem haladja meg számottevően az évek óta megszokott szintet.
KKV Ez is rekord! 1800 cég egy címen - van itt még egy-két cégtemető 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 10. 14:31
Magyarországon gyakori, hogy egy címen sok cég jelenik meg, mert tulajdonosaik szeretnék cégüket távol tartani tényleges és ellenőrizhető ingatlanaiktól. A tíz legfelkapottabb címen 11 ezernél is több céget jegyeztek be. Igaz ugyanakkor az is, hogy ha lassan is, de tisztulnak a viszonyok.
KKV Újabb csődhullám indult Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 12:20
Csaknem rekordot döntött a felszámolások száma novemberben. Múlt hónapban 2055 céget minősítettek fizetésképtelennek a cégbíróságok. Ennél nagyobb számban csak júniusban nyúltak a végső eszközhöz a nemfizetőkkel szemben a beszállítók és a hitelezők. Az általános pesszimizmust jellemzi, hogy „csak" 2600 új céget jelentettek be novemberben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG