Hirdetés
Hirdetés

Feltörtek egy népszerű programot – ha ilyened van, sürgősen töröld le a gépedről!

2017. szeptember 18., 13:14

Egy népszerű és ingyenes biztonsági szoftverből csináltak adathalász téglát.

A Reuters cikke szerint az ingyenesen letölthető CCleaner optimalizáló- és biztonsági szoftvert találták meg maguknak a hackerek. Egy másik gyártó, az Avast szúrta ki, hogy a brit Piriform gyártotta programot feltörték, és arra használják, hogy kémkedjenek a felhasználók után, vagy, hogy zombivá változtassák a gépüket, és különböző adathalászati akciókban használják őket.

A CCleaener egyébként nagyon népszerű, hetente ötmillióan töltik le számítógépre és telefonra. Elsősorban arra jó, hogy a különböző reklámprogramokat és kódokat (illetve malware vírusokat), valamint a fölösleges informatikai szemetet (például ideiglenes fájlokat) kiszórja a gépünkből. Az Avast figyelmeztetése idején világszerte 130 millió felhasználója volt. A Piriform azt tanácsolja, hogy akiknek az augusztusban megjelent CCleaner v5.33.6162 és/vagy a CCleaner Cloud v1.07.3191-as verziója van meg, az törölje le és töltsön le egy frissebb verziót. Jelenleg nagyjából 2,27 millió ember lehet veszélyben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lehet, hogy uránbánya-részvényes és török banktulajdonos vagy, csak nem tudsz róla?

Lehet, hogy uránbánya-részvényes és török banktulajdonos vagy, csak nem tudsz róla?

Forintodból dollárt, török lírát, ezüstöt, búzát, uránbánya-részvényt, orosz, török bankot vesznek. Kakaót, olajat, amerikai részvényt, német államkötvényt shortolnak. Mozgalmas az OTP abszolút hozamú alapjainak élete a havi jelentéseik tanúsága szerint.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?