<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adathalászat
Pénzügyi szektor Közös védekezést sürget a Bankszövetség az adathalászat ellen
Privátbankár.hu | 2022. február 25. 12:44
Biztonsági kockázatokra figyelmeztettek.
Személyes pénzügyek El akarják lopni a Takarékbank ügyfeleinek pénzét
Privátbankár.hu | 2022. február 9. 06:43
Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak - közölte a pénzintézet.
Közérdekű Kamu NAV oldallal próbálkoznak a csalók
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 11:07
Vélhetőleg adathalászok próbálják egy hamis NAV oldallal rászedni az embereket, ahol többek között bankkártya adatokat próbálnak megszerezni.
Pénzügyi szektor Így védekezhetünk az adathalászokkal szemben
PR | 2021. augusztus 23. 09:05
Az ügyfeleknek és a bankoknak egyaránt sok bosszúságot okoz az adathalászat. A hitelintézetek folyamatosan dolgoznak a csalások megelőzéséért, de az ügyfeleknek is tudniuk kell, hogyan reagáljanak egy ilyen helyzetben. Néhány szabály betartásával ugyanis könnyedén elkerülhetjük, hogy más is hozzáférjen a megtakarításunkhoz vagy a személyes adatainkhoz.
Személyes pénzügyek Főleg az időseket célozzák meg az elharapódzó koronavírus-csalások
Eidenpenz József | 2020. március 31. 18:04
A koronavírussal kapcsolatos csalások nagyon hamar megjelentek az interneten, amint erre fogyasztóvédő szervezetek felhívják a figyelmet. Előbb, mint maga a járvány. A vírus kapcsán a csalók különösen nagy buzgalommal célozzák meg a 60 éven felülieket. Nagy anyagi károkat tudnak okozni befektetési csalásokkal is.
Személyes pénzügyek Jön az adóbevallási szezon: így vernek át a csalók
Privátbankár.hu | 2019. március 11. 09:28
A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat.
Vállalat Adathalászat, csalások – információbiztonsági jóslatok 2019-re
Privátbankár.hu | 2019. január 5. 14:02
Még csak most indult az év, de máris rengeteg előrejelzést olvashattunk 2019-re vonatkozóan. Vajon mi vár ránk az előttünk álló évben a kiberbiztonság terén? Egyre több adathalász támadás, növekvő lakossági anyagi veszteségek és információvédelmi pánik a szervezeteknél: kihívásokkal teli évnek ígérkezik 2019 kiberbiztonság szempontjából. 5+1 pontban az idei év információbiztonsági jóslatai.
Személyes pénzügyek Nem akárhogyan próbálják lehúzni a gyanútlanokat
Privátbankár.hu | 2018. december 8. 11:42
Egyre többször hallani, hogy különböző pénzintézetek, webshopok nevével visszaélve próbálnak meg hozzájutni csalók óvatlan felhasználók személyes adataihoz. Bár az adathalászok egyre ügyesebben leplezik magukat, egy kis odafigyeléssel és néhány hasznos információ birtokában bárki elkerülheti, hogy áldozatul essen ezeknek a kísérleteknek. Hogyan ismerhetjük fel az adathalász támadásokat?
Vásárló Ne dőlj be ennek a kamu NAV-os levélnek!
Privátbankár.hu | 2018. november 7. 14:00
Csalókra figyelmeztet az adóhatóság.
Pénzügyi szektor Másolják az MNB-t: adathalászok csapják be a gyanútlanokat
Privátbankár.hu | 2018. október 26. 16:19
Felhívást tett közzé a jegybank.
Személyes pénzügyek Komoly örökség üti a markát – senki ne dőljön be ennek a legújabb csalásnak!
Privátbankár.hu | 2018. október 24. 10:10
Ismeretlen csalók az MNB nevében hamis levelekkel próbálkoznak.
Személyes pénzügyek Csábító nyereményjáték, furcsa e-mail – mivel trükköznek az adathalászok?
Privátbankár.hu | 2018. október 9. 17:10
Rengetegen esnek Magyarországon is az adathalászok csapdájába. Mire érdemes figyelni? Októberben van az európai kiberbiztonsági hónap.
Személyes pénzügyek Neked is elküldte ezt a levelet a bankod? Durván átverhettek
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 9. 14:25
Nem az MKB küldözget leveleket, visszaélnek a nevükkel.
Pénzügyi szektor OTP-s vagy? Vigyázz! Most ezzel a trükkel húznak le
Privátbankár.hu | 2018. július 11. 09:08
A pénzintézet figyelmeztet.
Vásárló A legújabb csalás: a bankkártyádat akarják megcsapolni
Privátbankár.hu | 2018. június 7. 12:26
Csaló adathalászok a Díjnet Zrt. nevével visszaélve akarnak bankkártyaadatokhoz hozzáférni.
Vásárló A saját ostobaságunktól az EU sem tud megvédeni minket
Privátbankár.hu | 2018. május 26. 15:45
Elképesztő mennyiségű zsaroló- és adathalász vírus kering az interneten, ezek súlyos károkat képesek okozni egy-egy óvatlan felhasználónak vagy vállalatnak. A vírusirtók azonban nem védenek meg mindentől: a legnagyobb veszélyt épp a saját és a munkatársaink hanyagsága jelentheti, ettől pedig még az új uniós rendelet sem véd meg. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az adatlopást?
Vállalat Dohányzol? El se hinnéd, ki kémkedik utánad
Privátbankár.hu | 2018. május 17. 18:35
Különös adatvédelmi kérdés merült fel a Philip Morris dohányvállalat körül, az általuk fejlesztett iQOS elektromos cigaretta ugyanis jó eséllyel adatokat gyűjt a használójáról. A készülékek számon tartják, mikor, mennyit dohányzik az ember. A cég szerint csak javítási céllal gyűjtenek adatokat, kérdés, hogy ebből mennyi igaz.
Vásárló Videót kaptál Messengeren? Ne nyisd meg!
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 12:38
Hacsak nem ismered az illetőt, újabb adathalász vírus terjed.
Személyes pénzügyek Ha ilyen levelet kapsz a bankodtól, ne nyisd meg!
Privátbankár.hu | 2018. április 14. 13:43
Trükkös csalók próbálkoznak adatot gyűjteni, most épp az OTP nevében.
Vállalat A magyar választásba is belenyúltak? Nálunk is talált hamis profilokat a Facebook
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 12:15
Sűrű bocsánatkérések, hosszas magyarázatok és rázós kérdések – így lehetne összefoglalni Mark Zuckerberg szenátusi meghallgatását. Zuckerberg szerint már nagyrészt kijavították az adathalászatot megengedő hiányosságokat, így ilyesmi nem fordulhat elő többet - a szenátus szerint azonban a Facebook túl monopol helyzetben van, hogy magát szabályozhassa. Az új eszközökkel máris rengeteg hamis profilt töröltek, többek között a magyar választások előtt is.
Lakosság Hackercsoportot fogtak - te is megadtad nekik az adataidat?
Privátbankár.hu | 2018. április 3. 13:54
A csoport hamis e-mailekkel csaknem 1 millió eurót csalt ki az ügyfelektől.
Vásárló Folyamatosan figyelnek: amikor az okos kamera nemcsak okos
Privátbankár.hu | 2018. március 16. 14:24
A Kaspersky Lab kutatói több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okos kameránál, amelyet elsősorban babamonitornak használnak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre. A kutatás megállapította, hogy az azonosított hibák lehetővé teszik idegenek számára a távoli hozzáférést a kamera által rögzített audio- és videótartalomhoz, kikapcsolhatják az eszközt, tetszőleges kártékony kódot indíthatnak el, és sok egyéb más aggasztó tevékenységet indíthatnak el.
Személyes pénzügyek Frissítik és nagyon a bankfiókunkat – tényleg elhiszik, hogy ezzel át tudnak verni?
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 09:50
Most az OTP nevében küldenek átverő e-mailt, le ne kattintsd a benne levő linket!
Vásárló Azt hitted, védve vagy az adathalászoktól? Nagyobbat nem is tévedhetnél
Privátbankár.hu | 2018. március 3. 12:04
A Kaspersky Lab antiadathalász technológiái tavaly több mint 246 millió alkalommal észleltek olyan oldallátogatást, amelyen különböző adathalász módszereket kíséreltek meg. Ebből 53 százalék kifejezetten pénzügyekkel kapcsolatos honlapokra próbálta átirányítani a felhasználókat. A telefonos adathalászat is fénykorát éli, dugig van az internet ilyen appokkal. Mi lesz ennek a vége?
Vásárló Több milliárd felhasználó adatát lopták el - tényleg ennyire nehéz védekezni?
Privátbankár.hu | 2018. január 14. 18:02
Manapság rengeteg online fiókkal rendelkezünk és naponta többször is bejelentkezünk egy-egy felületre, ennek ráadásul már a tér sem szab határt. Pénzt utalhatunk egy pillanat alatt a telefonunkról, vásárolhatunk a tabletünkön, képeket töltünk fel, taxit vagy kaját rendelünk. Minden egyes felülettel azonban növeljük a kockázatát annak, hogy valaki olyan is beleles az életünkbe, akinek nem lenne szabad. Az első lépcsőt pedig pont mi adjuk meg: a megfelelő jelszóval. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy még mindig nem tudunk jó jelszót választani. Segítünk.
Vásárló Ügyes csalók támadnak – ha hasonló üzenetet kapsz, ne dőlj be!
Privátbankár.hu | 2018. január 13. 12:21
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek. Ha ezek illetéktelen személyek számára hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat. A bűnözők megtévesztő e-mailek és közösségi oldalakon küldött üzenetek segítségével próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.
Vásárló Erre ügyelj, ha nem akarod, hogy meglopjanak!
Privátbankár.hu | 2017. december 18. 17:02
Az e-kereskedelem épp virágkorát éli Magyarországon, karácsonykor azonban különösképp felpörög a netbankok és a webshopok forgalma. Ilyenkor számos vásárlásra buzdító ajánlatot kapunk hírlevelekben, a közösségi oldalakon is, nem mindegy azonban, hogy végül mire kattintunk – könnyen ugyanis vírusfertőzés vagy adatlopás lehet a vége. Az alábbi tanácsokat azért gyűjtöttük össze hogy segítsük a csalódásmentes vásárlásokat – nem csak az ünnepi szezonban!
Vásárló Szellem a gépben: tényleg megfigyelnek minket a hűtőn keresztül?
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 15:02
Az intelligens háztartási eszközök, sütők, hűtők, mérőórák, riasztók, amelyek az interneten keresztül, távolról is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni, ezzel együtt bárki számára betekintést engedhet az életünkbe. Valóban kísértetházban élünk? A Sophos kutatásából kiderül.
Vásárló A Nagy Ő figyel téged – már itt sem vagyunk biztonságban a hackerektől?
Balkó Rita | 2017. október 24. 20:20
Ma minden harmadik ember használ valamilyen társkereső oldalt vagy alkalmazást, ezzel párhuzamosan azonban a rossz tapasztalatok száma is nő. Rengeteg csaló és adathalász használ ugyanis hamis profilokat, hogy ezzel személyes információkat szedjen ki a gyanútlan áldozatából. Akit nem az adathalászok, azokat a hackerek próbálják lehúzni gyanús linkekkel, programokkal. A Kaspersky Lab jelentéséből kiderül, miért is olyan sikeresek ezek a bűnözők.
Vásárló Van valami, ami még a bankkártyádnál is többet ér a hackereknek
Privátbankár.hu | 2017. október 17. 14:08
Tízből négy esetben kifejezetten egészségügyi adatokra mennek rá az adathalászok.
Vásárló Csalással próbált meggazdagodni egy trafikos – lehet, téged is meglopott?
Privátbankár.hu | 2017. október 17. 11:49
Vádat emeltek a bankkártya-adatokat lopó dohányboltos ellen.
Vásárló Túl szép, hogy igaz legyen: veszélyek és csalódások az internetes társkeresésben
Privátbankár.hu | 2017. október 15. 12:45
Annak ellenére, hogy minden harmadik ember használ online társkereső applikációkat vagy weboldalakat, nem mindenkinek vannak pozitív tapasztalatai. A Kaspersky Lab által készített friss kutatás szerint a “Nagy Ő” keresése közben rengeteg csalódás éri az embereket - sokan találkoznak hamis információval és/vagy képpel, rosszindulatú linkekkel.
Vásárló Trükkös módon lopják az adatainkat – hogyan védekezhetünk ellene?
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 10:52
Az internet térhódításával a bűnözők is megvetették lábukat az online térben és változatos technikákkal próbálják rászedni az óvatlanul kattintó internetezőt. Az egyik ilyen, sajnos meglehetősen gyakori módszer az adathalászat. A Sberbank most gyakorlati tanácsokkal segít, hogy ne váljunk a zavarosban halászók áldozataivá.
Vállalat Hárommilliárd ember adatait lopták el – lehet, te is köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 09:08
Nagyobb volt a Yahoo elleni támadás, mint azt elsőre bevallották.
Személyes pénzügyek Tőlük nem várnál ilyen üzenetet – durva átverés terjed
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 26. 07:36
Ügyféladatokra utazó csalók próbálnak adathalászni az Erste Bank nevében.
Vásárló Óriási veszélyben a világ: a te adataid sincsenek biztonságban
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 24. 08:03
Elképesztő tempóban bővül a világ adatmennyisége, naponta 60 százalékkal több adatot hoz létre az emberiség, mint 10 évvel ezelőtt. A gigantikus adatmennyiség melegágya a különböző vírusoknak, kibertámadásoknak, az intelligens eszközök terjedésével ezek pedig nem állnak meg a vállalatoknál – beszivárognak bármelyik háztartásba, sőt, a zsebünkben lapuló telefonokba is. Hogyan védhetjük meg az adatainkat ebben a felgyorsult világban?
Vállalat Felfoghatatlan károkat okoznak a hackerek – lehet, te is az áldozatok közt vagy?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 15:36
Az év első felében csaknem 4 milliárd dolláros kárt okoztak a kiberbűnözők, és még hol van év vége!
Vásárló Feltörtek egy népszerű programot – ha ilyened van, sürgősen töröld le a gépedről!
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 13:14
Egy népszerű és ingyenes biztonsági szoftverből csináltak adathalász téglát.
Vásárló Van bluetooth a telefonodon? Sürgősen kapcsold ki!
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 14. 13:47
Hackerek egy csoportja most ezen keresztül támad, jobb az óvatosság.
Vásárló Adathalászok vernek át: ne higgy ennek a csábító H&M-es hirdetésnek
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 14:18
A divatmárka nevében próbálnak lehúzni.
Vásárló Nem mindegy, mi van a gépeden – most erre utaznak a hackerek
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 10. 19:02
Ma már egyre több család számítógépén, tabletjén vagy telefonján vannak videojátékok. Ezek azonban amellett, hogy korosztálytól függetlenül hoznak némi szórakozást az unalmas hétköznapokba, a bűnözőknek is kedvelt célpontjává vált, rendkívül sok adathalász programot álcáznak ugyanis játéknak, kiváltképp, ha ahhoz nem hivatalos forrásból jutunk hozzá. Adunk egy pár tippet, hogy hogyan kerüld el a szervizelést és védd meg a személyes adataidat.
Vásárló Új trükkje van a csalóknak: tőlük biztos nem várnál kamu levelet
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 30. 07:22
Kérdés az, hogy ilyen megfogalmazással mégis kit akarnak átverni.
Vásárló Te is kaptál ilyen levelet? Ne nyisd meg!
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 11:49
Most épp a zsarolóvírusoktól való félelmünkből húznak hasznot az adathlászok.
Vásárló Abszurd adatokat lopnak a hackerek – mire kell ez nekik?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 07:24
Tovább gördül az adathalász-botrány, most a véradókra vadásznak a bűnözők.
Személyes pénzügyek A te pénzed is veszélyben lehet: elképesztő támadássorozat alatt állnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 8. 10:52
Rendesen bekeményítettek az adathalászok, három nagybank ügyfeleit is betámadták.
Vásárló Telefonos csalók próbálkoznak – ne dőlj be ennek a trükknek?
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 17:36
Most épp adóhatósági tagnak adják ki magukat.
Vásárló Rettegünk, hogy ellopják az adatainkat - mégsem teszünk semmit?
Privátbankár.hu | 2017. július 28. 20:20
Jelenleg több készülék található egy otthonban, mint ember és háziállat és ezek az eszközök egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben.
Személyes pénzügyek Így még nem támadták az OTP ügyfeleit: vigyázz!
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 11:50
Új módszer próbálkoznak az adathalászok: az OTP ügyfeleit egy mobilalkalmazás telepítésére akarják rávenni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG