Az Agrárminisztérium közleménye szerint a földügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta: ennek egyik feltétele, hogy minél többen megismerkedjenek a vadhúsok ízével, és meg is kedveljék azt, amiben sokat segíthetnek a vadgasztronómiai fesztiválok.
Ezeken válhatnak népszerűbbé az olyan vadhúsok, mint a szarvas, az őz, a vaddisznót vagy a muflon - tette hozzá Bitay Márton a Vadex Mezőföldi Erdő és Vadgazdaság Zrt. szervezésében évről évre megvalósuló rendezvényen.
A közlemény szerint a vadhús magas ásványi anyag- és rost tartalmú, alacsony zsírtartalmú élelmiszer, amely számos fontos vitamint tartalmaz. Ezen tulajdonságainak köszönhetően előkelő helyet foglal el az egészséges élelmiszerek piramisán.
Szerinte „megnyílnak az egek”, és az ukránok egyetlen kívánságot fogalmaznak meg.




