Az alma népszerűsítésével indul idén az idénytermékek kampánya, majd a baromfi termékek, borok és halak következnek a Magyar Turizmus (MT) Zrt. agrármarketing vezérigazgatóságának október végétől december közepéig tartó belföldi fogyasztást ösztönző akciójában - jelentette be Lipcsey György Imre, az MT Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese.
Légy tudatos és egészséges!
Az év utolsó három hónapjában a kampánnyal a fogyasztók szemléletformálása a céljuk, hogy a tudatos vásárlók egészséges magyar élelmiszereket válasszanak. Az akció során a vásárlókat közvetlenül, rendhagyó kóstoltatásokkal is "megszólítják majd", így csütörtöktől a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, megállókban lepik meg a munkába igyekvőket almával - ismertette. A fogyasztói kosár akcióban szereplő termékek - alma, baromfi termékek, libamáj, hal - mindegyikében az európai átlagnál kevesebbet fogyasztanak a magyarok.
A vége lesz a legjobb!
A kampány decemberben a tokaji aszú, mint az ünnepek bora népszerűsítésével zárul.
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: idén a tavalyi 900 ezer tonnás rekordtermésnél kevesebb, 500 ezer tonna termett az országban, a kései érésű fajták szürete még tart. Ami megtermett az kiváló minőségű. A magyar termék egyenlő a minőséggel, ezt kell a fogyasztókban tudatosítani - húzta alá.
Helyi termékek évében azt is fontosnak nevezte, hogy a hazai termékek vásárlásával a munkahelyek megtartását segítik a fogyasztók.
Betett az orosz embargó
Kitért arra, hogy a baromfi ágazatnak az orosz embargó sok kárt okozott, ennek ellenére a vágott baromfi exportja csaknem 20 százalékos növekedést mutat, képes kivédeni a válságot. A magyar vásárlók igénye töretlen a magyar baromfihús iránt - tette hozzá. Felhívta a figyelmet a piacok kínálatára, a közvetlen termelői értékesítés a fogyasztói bizalmat, biztonságot erősíti. A magyarországi élelmiszerlánc-felügyeleti rendszer a termékeket a termőföldtől a fogyasztó asztaláig nyomon követi, a magyar élelmiszerek megbízhatósága, ellenőrzött minősége fontos, hogy mindenki számára egyértelmű legyen - mondta.
Mindeközben a húsnál meg áll a bál Szinte bombaként robbant a hét elején az Egészségügyi Világszervezet tanulmánya, amely szerint rákkeltőek a feldolgozott húskészítmények. Szakemberek viszont nincsenek meglepve, a tanulmány szerintük nem tartalmazott új megállapításokat. Bár mindez nem azt jelenti, hogy akkor most soha többé ne együnk húst, mint minden másban, itt is ajánlott a mértékletesség. Részletek >>>> |