élelmiszer
Makro / Külgazdaság Ez már Putyin keze? Váratlan dolgok történtek Észak-Koreában 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 10:39
Javult a helyzet Észak-Koreában, és ezt most az egyszerű állampolgárok is érzékelhetik.
Agrár Horvátországban nemcsak nyaralt Orbán Viktor, hanem tippeket is adott? 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 12:57
Horvátországban életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása.
Vásárló Változás: bejelentést tett a kormányszóvivő a kötelező akciókról 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 14. 12:23
Szeptember végén lejárt volna a kötelező akciók rendszere, de a kormány meghosszabbítja az év végéig. 
Makro / Külgazdaság A hazai nagybank szerint lélektani határ az élelmiszerek 20 százalék alatti drágulása 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 8. 17:06
Az MBH Bank szakértői szerint az élelmiszer-infláció csökkenését az árstopok kivezetése és a sertéspiac év eleji árrobbanása fékezte.
Vásárló Végre megvalósult Orbán Viktor álma a boltokban - csak közben kirepült a zsebünkből egy tízezres 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. szeptember 7. 05:44
Két éve nem látott mélypontra esett a Privátbankár Árkosár-felmérés éves árindexe, és egyúttal a hipermarketekben már szeptemberben megvalósult a kormányzati vágy: az egy számjegyű áremelkedés. A havi árcsökkenés viszont több hónap után megtorpant - a két évvel ezelőtti szinthez képest pedig pont egy tízezressel kell többet hagynia a kasszánál minden családnak. Több árstopos termék ára a júliusi szint alá bukott, a cukor ára viszont óriásit ugrott.
Makro / Külgazdaság Lecsapott a drágulás: megvonják maguktól az ételt a románok 
Buksza blog | 2023. augusztus 29. 12:33
Romániában is lényegesen csökkent az áruházak forgalma a magas infláció miatt. 
Közérdekű Riasztó előrejelzés egy tudóstól: durva korrekció vár a világra?  
Buksza blog | 2023. augusztus 26. 09:31
A világ népességének növekedését nézve egy neves amerikai ökológus tudós arra a következtetésre jutott, hogy elkerülhetetlen az emberi társadalom működésének durva korrekciója.
Agrár Miért jó, ha látjuk, hogy az Auchanban 100 forinttal olcsóbb a tej, mint a Tescoban? 
Szirmai S. Péter | 2023. augusztus 25. 05:49
“Sokat segít spórolni a magyar családoknak.” Nagy István agrárminiszter így méltatta a július 1-jén indult árfigyelő portált a közösségi oldalán, de sok gazda mégis aggódik. Okkal tartanak attól, hogy a nyilvános árharcra sarkallt láncok a beszerzési, felvásárlási áraikon igyekeznek megspórolni a  kormány által gerjesztett verseny miatt elmaradt hasznot, azaz nekik fizetnek majd kevesebbet.
Makro / Külgazdaság Csak az árak mentek az égbe Magyarországon, a bérek nem 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 14. 13:15
Az előző hónaphoz képest valóban csökkent valamelyest az élelmiszerek ára júliusban, és az éves áremelkedés tempója is lassult, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy még mindig fájó mértékben drágul az életünk - mondta az ATV Start című műsorában Gáspár András.
Agrár Támadnak a bakteriális fertőzések, még drágább lehet a narancslé 
Buksza blog | 2023. augusztus 13. 14:52
Sok probléma van a floridai ültetvényeken, amelyek a globális narancslépiacot érintik. 
Vásárló Egyre éhesebbek a kávékedvelők 
Buksza blog | 2023. augusztus 13. 12:18
Bár alapvetően kávézóláncként ismert a Starbucks, és korábban is lehetett ételeket kapni a különböző egységeiben, utóbbiakra ma már egyre nagyobb az igény. 
Tudomány-technika Bevetik a napelemeket, szintet lép a spórolás  
Buksza blog | 2023. augusztus 13. 07:45
A klímaváltozás nem pusztán kopogtatott, hanem dörömbölt Dél-Európa országainak és az Egyesült Államok déli államainak ajtaján 2023 nyarán. Az elviselhetetlen forróságra választ kell adni, a mezőgazdaság tett is egy lépést. 
Vásárló Az Aldi csúcsra járatja az árcsökkentést 
Molnár Csaba | 2023. augusztus 12. 09:51
Az Aldi több tucatnyi háztartási alapanyag árát csökkentette Nagy-Britanniában, hogy árai versenyképesek maradjanak a többi vezető szupermarkettel szemben.
Agrár Érdemes benéznie a fiókba, ha a dm-ben vásárolt! 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 5. 09:52
A drogériában forgalmazott puffasztott rizskorongot visszahívta a Nébih.
Vásárló Fekete pontot kaptak a slágerélelmiszerek 
Privátbankár.hu | 2023. július 24. 10:15
Betett a gazdasági helyzet a műhúsoknak: egyre inkább kifarolnak a befektetők a vegán húshelyettesítő termékeket gyártó cégek mögül. A szakértők szerint a jövő a hagyományos húsokra még inkább hasonlító, fermentált növényi termékeké.  
Makro / Külgazdaság Putyin átveszi Pukkandúr gengszterlogikáját? 
Privátbankár.hu | 2023. július 23. 10:16
Már látszik, mi lesz Putyin következő gazsága Pukkandúrra emlékeztető húzásainak sorában. A Magyarországon Csipet csapat néven futott amerikai rajzfilmsorozat egyik fontos szereplője volt Pukkandúr, egy gengszter, aki büszke volt az általa elkövetett igazságtalan tettek végeláthatatlan sorozatára.
Agrár A Tesco felforgatja a kínálatát a pusztító infláció miatt 
Privátbankár.hu | 2023. július 21. 18:01
A Tesco arra ösztönzi beszállítóit, hogy olcsóbbá tegyék az egészséges termékeket, mivel a vásárlók egy része a megélhetési válság közepette nehezen engedheti meg magának az olyan alapvető élelmiszereket, mint a gyümölcs és a zöldség.
Agrár Új fegyver? Globális élelmiszerválságot okozhat Oroszország 
Privátbankár.hu | 2023. július 20. 10:52
Globális élelmiszerválsághoz fog vezetni, hogy Oroszország felmondta a Fekete-tengeren keresztül történő ukrán gabonaexportról szóló megállapodást - figyelmeztetett Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő az EU-tagállamok külügyminisztereinek csütörtöki brüsszeli tanácskozására érkezve.
Részvény / Deviza / Áru Egekben a cukor, az édesség ára, de nem a háború miatt 
Privátbankár.hu | 2023. július 20. 09:51
Európa-szerte probléma a cukor és az édességek kiugró drágulása, de csak kisebb részben írható a háború számlájára. Az időjárás szélsőségei, a környezetvédelem, a boltok költsége is nagy szerepet játszik ebben, és így még évekig luxus maradhat az édes élet.
Agrár Zelenszkij átlépne az oroszokon 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 17:38
Ukrajna Törökországhoz és az ENSZ-hez fordult azzal a javaslattal, hogy a fekete-tengeri gabonamegállapodás keretében Oroszország nélkül működtessék tovább a "gabonafolyosót", miután Moszkva hétfőn kilépett az egyezségből.
Vállalat A Tesco érdekes módon próbál menekülni a magas infláció elől 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 14:33
Ingatlanpiaci megoldásokkal próbálják javítani pénzügyi helyzetüket a brit áruházláncok. A legjobban teljesítő egységeik bérlését váltanák tulajdonjogra.
Vásárló Elszálltak a brit élelmiszerárak, de itthon örülnénk ekkora drágulásnak 
Molnár Csaba | 2023. július 18. 14:05
A Which? új adatai szerint a szupermarketek élelmiszerárai az elmúlt két évben több mint 25 százalékkal emelkedtek, és az emelkedés mértéke miatt újból felhívást intézett az árak nagyobb átláthatóságára, hogy a vásárlók megtalálhassák a legjobb ajánlatot.
Agrár Durvul az olívaháború az EU és az USA között 
Molnár Csaba | 2023. július 18. 09:57
Brüsszel újabb eljárást indít az USA ellen a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a fekete olajbogyóra 2018 óta kivetett, két tételben összesen 35 százalékos vám miatt. A WTO 2021-es határozata alapján az amerikaiaknak el kellett volna törölniük e sápot, ám ezt a mai napig nem tették meg, a vámok jelenleg is sújtják a spanyol feketeolíva-szállítmányokat. Ha az USA továbbra sem fogadja el a WTO-határozatot, Brüsszel megtorló lépéseket tesz.
Vásárló Főzés, grillezés? Érdemes ott vásárolni, ahol a hivatásos séfek! 
PR | 2023. július 17. 10:05
Marinált lazac friss, ropogós salátával, pirított magvakkal a top kategóriás étteremben? A megszokott áruválaszték a sarki kisboltban? Balaton-parti grillezés a barátokkal? Mi a közös bennük? Mindegyikhez a METRO-ban intézik a nagybevásárlást. A vevők régóta, tudatosan választják a hazai élelmiszernagykereskedő egységeit. Mi az újdonság? Erről kérdeztük Taferner Ákost, a társaság marketing osztályvezetőjét.
Agrár Fizetések kontra élelmiszerárak: küzdenek a vásárlók a szomszédban is 
Buksza blog | 2023. július 16. 10:20
Magyarországon még júniusban is majdnem 30 százalékkal drágultak az élelmiszerek, ám Szerbiában még ennél is súlyosabb lehet a helyzet, legalábbis egy nem hivatalos összehasonlítás szerint.
Vásárló Külföldi áruk lepik el a magyar boltok polcait az árstop után? 
Privátbankár.hu | 2023. július 13. 12:22
Sorra érkeznek a becslések arról, hogy hogyan változhatnak majd az élelmiszerek árai augusztustól, az árstop kivezetése után. Lapigazgatónk, Gáspár András az ATV Start műsorában felhívta a figyelmet: továbbra sem beszélhetünk a kiskereskelemben valódi piaci viszonyokról, beszerzési áron vagy az alatt kell árulni az érintett termékeket - így az árak jövőbeli alakulását is nehéz megbecsülni. Ami biztos: a magyar lakosság vásárlóereje meredeken zuhan, így a legolcsóbb beszerzési forrást kell megtalálniuk a kereskedőknek - ez pedig sok esetben nem belföldi forrás lesz. 
Makro / Külgazdaság Rossz hír az oroszoknak, jó a többieknek: fontos felfedezés a földben 
Buksza blog | 2023. július 11. 15:31
Nem csupán az olajat és a földgázt érintették az Oroszországgal szembeni európai importszankciók, hanem fontos nyersanyagokat is. A foszfátról kiderült, hogy pótolható „hazai forrásból”.
Vásárló Teljes fordulatra készül az élelmiszermamut 
Buksza blog | 2023. július 7. 15:31
A világ nagyvállalataitól ma már elvárják a vásárlóik, hogy bizonyítsák elkötelezettségüket a klímavédelem mellett, ám hogy miként tehetik ezt, az egyáltalán nem egyértelmű.
Agrár Világszinten már csökkennek az élelmiszerárak 
Privátbankár.hu | 2023. július 7. 14:01
A FAO által közölt árindex havi és éves szinten is nagyot esett.
Vállalat Az Aldi továbbra is veri a mezőnyt 
Molnár Csaba | 2023. július 6. 10:06
Az Aldi a 13. egymást követő hónapban letta legolcsóbb szupermarket a briteknél, egy kosár élelmiszer átlagára 75,25 font.
Vásárló Megvolt az utolsó árstopos nagybevásárlás - vaskos meglepetésekkel 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2023. július 6. 05:34
Második hónapja csökken a Privátbankár Árkosár ellenértéke, az éves áremelkedés szintje 16 havi mélypontra szelídült - persze még így is fájdalmasan nagyot drágult az életünk tavaly júliushoz képest. Az állam egyes áruházaknak ingyenreklámmal segít, nyolc év után tér vissza egy közkedvelt termék a polcokra, utolsó hónapjában is okoz áruhiányt az árstop - íme, legfrissebb felmérésünk eredményei!
Agrár Elszállhat a light üdítők ára 
Buksza blog | 2023. július 2. 18:33
Még meg sem született az Egészségügyi Világszervezet és a világ legjelentősebb rákkutató szervezetének jelentése a light üdítők édesítőszereiről, ám a brit hatóságok máris adóemelést fontolgatnak.
Vásárló Ez is ritka: egy csapatban a Lidl és az Aldi  
Buksza blog | 2023. június 30. 14:38
A németországi áruházak hadat üzentek az élelmiszer-pazarlásnak, már amennyiben ez rajtuk múlik. Több-kevésbé ambiciózusnak minősíthető vállalással lépnek fel ezzel a káros jelenséggel szemben.
Agrár Végre magyar dinnyét szeretne enni? Van egy jó hírünk 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 10:18
Július első hetében a magos görög, második hetétől pedig más hazai termelésű görögdinnyék is országszerte elérhetők lesznek a Tescóban.
Makro / Külgazdaság Ezt oldják meg a boltosok: kihirdette a kormány, hogyan kell árazni az árstop után 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 06:43
A kormány megpróbálja elejét venni, hogy a 18 hónap után kivezetett árstop miatt azonnal elszálljanak az árak, ráadásul úgy, hogy a polcok se maradjanak üresek.
Agrár Milliókat érintő dologra hívta fel a figyelmet az Aldi 
Privátbankár.hu | 2023. június 28. 12:16
Kezdődik a magyar dinnye szezonja a diszkontláncnál, közel 40 százalékos növekedésre számít a vállalat.
Vásárló Indul a roham: nem lesz könnyű árstopos terméket venni a következő hónapban 
Privátbankár.hu | 2023. június 23. 15:51
18 hónap után kivezetik az élelmiszer-árstopot, viszont kiterjesztetik a kötelező akciók rendszerét. Amíg él az árstop, addig növeli az inflációt, amikor kivezetik, az megint megdobja az árakat - így tehát csapdába csalta magát a kormány, a gazdasági racionalitást feláldozta a vélt politikai előnyökért - mondta munkatársunk az ATV Start vendégeként.
Agrár Pezsgőkóstoló tengervízben tárolt palackokból  
Elek Lenke | 2023. június 21. 14:38
Kellemeset a még kellemesebbel – a világ egyik vezető pezsgőgyára idén új attrakcióval rukkol ki a márka tehetős rajongói számára.
Agrár Élelmiszer-drágulás: a helyzet rossz, de a dráma talán elmarad 
Privátbankár.hu | 2023. június 21. 09:15
Az ENSZ agrárszervezete, a FAO arra számít, hogy nem áll meg az élelmiszerek drágulása 2023-ban, de már nem lesz olyan durva, mint 2022-ben. Ennek az a helyenként az az oka, hogy visszaesik a fogyasztás.
Agrár Spéci pizzával tarolnak Prágában 
Privátbankár.hu | 2023. június 19. 09:18
Két amerikai jó barát, aki szinte véletlenül keveredett Prágába, úgy döntött, éttermet nyit a belváros közelében, de nem a turistáktól hemzsegő városközpontban. Kínálatukkal közösséget teremtettek.
Agrár Talán mégsem tűnik el a boltokból a világ legnépszerűbb gyümölcse 
Molnár Csaba | 2023. június 10. 14:41
Ausztrál tudósok háríthatják el annak veszélyét, hogy a világ legnépszerűbb gyümölcse eltűnjön az üzletekből. Húsz évnyi kutatás után sikerült előállítani egy hibridet, ami ellenállónak tűnik a banán világszerte pusztító betegsége, a Panama-kór aktuális törzsének. Nem mellesleg megmenekülhet a 20 milliárd dolláros világpiac és elérhető maradhat mintegy 400 millió ember alapélelmiszere.
Agrár Nemcsak Magyarországon alkalmazzák előszeretettel a rejtett áremelést 
Molnár Csaba | 2023. június 7. 13:57
A brit vásárlók a "zsugorodási infláció" áldozatává válnak, azaz egyre kisebb kiszerelésekért kell ugyanannyit fizetniük. Ez nagyon nem tetszik nekik.
Vásárló Az Aldi nagyot megy a briteknél, már egy éve a legolcsóbb szupermarket 
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 16:23
Az Aldi lett Nagy-Britannia legolcsóbb szupermarketje a 12. egymást követő hónapban is, de alig maradt el tőle a Lidl.
Makro / Külgazdaság A GVH az élelmiszerinfláció mélyére néz 
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 15:48
Július elsején indul az online árfigyelő adatbázis. A rendszer készen áll a tesztelésre. A kiskereskedelmi cégek mindenben támogatják a rendszer elindulását és megkezdik a teszteléshez szükséges adatok feltöltését, annak érdekében, hogy elindulhasson a rendszer július elsején.
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja 
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Agrár Van, ahol már csökken az élelmiszerek inflációja 
Privátbankár.hu | 2023. május 30. 13:52
Az élelmiszer-infláció májusban közel két év óta először lassult nagy-Britanniában, de továbbra is a valaha mért második leggyorsabb éves emelkedés maradt. A brit élelmiszer-drágulás üteme közel két év óta először csökkent - de éves szinten még mindig a 15 százalék feletti tartományban mozog.
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik 
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Agrár Az éghajlati katasztrófa az egekbe hajtja a misztikus alapélelmiszer árát 
Molnár Csaba | 2023. május 23. 09:47
A Spanyolországban tavaly óta tartó súlyos aszály nagy tempóban hajtotta felfelé az olívaolaj árát. Jelenleg több mint 45 százalékkal nőttek a jegyzések a tavalyiakhoz képest, de nem lehet kijelenteni, hogy itt a drágulás vége. A piacon már jó ideje érezhetőek a klímaváltozás hatásai, ám a kedvezőtlen folyamatok az elmúlt két évben felgyorsultak és állandósult a bizonytalanság és a hektikus üzletmenet.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG