<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A szintén elhíresült Irpinyben is van már egy kisebb egysége.

Az orosz invázió kezdete óta immár a második egységét nyitotta meg a héten az Auchan ukrajnai leányvállalata. Most a Kijevhez közeli Bucsában, ahol tavasszal mészárlást rendeztek az orosz csapatok – jelentette az Interfax hírügynökség. Júliusban Irpiny városában is átadtak egy hasonló boltot.

A most megnyitott Auchan-bolt egyik részlete. Fotó: Interfax
A most megnyitott Auchan-bolt egyik részlete. Fotó: Interfax

A francia áruházlánc új egysége mindössze 70 négyzetméteres, főleg alap élelmiszereket árulnak benne és képes áramszünet esetén is működni, mivel ellátták egy nagy dízel generátorral. A bolt amolyan internet rendelés utáni átvételi pont inkább, de az utcáról betérők is 1500 árucikk közül válogathatnak. 

Az ilyen kisebb egységekben is van azért frissen, helyben készült pékáru és szendvicsek, valamint postai pont is.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta:

„Azért fejlesztjük ezt a térséget, hogy más európai cég is lássa, van értelme a befektetésnek, mert csak így lehet újból elindítani az életet a háború sújtotta területeken. Ez most egy lehetőség, hogy még jobb legyen ez a környék.”

Az Auchan ukrajnai leányvállalata 2008 óta van jelen az országban. Az orosz támadás előtt 30 darab, különféle formátumú üzletet működtetett kilenc ukrajnai városban. A több száz négyzetméteres szupermarketek és hagyományosan több ezer négyzetméter alapterületű hipermarketek mellett több városban voltak átvételi pontként működő kisebb egységek. A cég elindította online-rendelési üzletágát és a beszállítókkal fenntartott e-kereskedelmét is.

Az Auchan ukrajnai terjeszkedése részben cégfelvásárlás útján történt. Egyebek között 2013-ban a német Metro Group egységeit vették át 1,1 milliárd euróért. Majd 2017-ben megvették a helyi Caravan nevű, csaknem 60 ezer négyzetméternyi kiskereskedelmi területet fenntartó üzlethálózatot.

További érdekesség, hogy az ukrajnai leányvállalat már márciusban a magyar, a lengyel és a román Auchan-cégektől elkezdett sót importálni, mert a Donyeck megyei beszállító cég már nem tudott eredeti kapacitással működni az oroszok gyors előrenyomulása miatt.

Agrár Lassan egy éve lefele tartanak a globális élelmiszerárak
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 15:19
Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
Agrár Csökönyesen ragaszkodnak a földbirtokhoz a kormánypárti képviselők
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 11:18
Még mindig a szántót és az erdőt szeretik legjobban, de lakásokat is vettek szép számmal.
Agrár Átalakulások előtt áll a takarmányipar
Márkázott tartalom | 2023. január 27. 11:23
Ideális étrend az állatok számára?
Agrár A beszállítókra panaszkodott a Tesco elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 18:00
De nem a magyarokra.
Agrár Sokakat érintő bejelentést tett a gyorsétteremlánc
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 12:27
2023-ban elkezdi partner franchise hálózatának kiépítését a Pizza Hut Magyarországon: az alkalmi gyorsétteremlánc több új éttermet nyitna országszerte, amihez már keresik a partnereket. Ez egy igazán különleges lehetőség, hiszen ritkaságnak számít, amikor egy globálisan ismert márka új kapukat nyit számára új piacokon. A hálózat fejlesztését első körben 50 ezer lakos feletti városokban tervezik, minden helyszínt egyenként mérlegelnek és felmérik a benne rejlő lehetőségeket.
Agrár A kormány megmondóembere már most lefújná az élelmiszerárstopot
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 11:29
Parragh László nem tartja kizártnak, hogy már most kivezetik az árstopot, még ha csak fokozatosan is.
Agrár A logika azt diktálná, hogy az élelmiszerárstopot is el kellene törölni
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 17:49
Ahogy tette azt az üzemanyagárstoppal, amelyet alapvetően az egyre terebélyesedő hiány láttán a korábban berögzített december 31. helyett már Mikulás napján eltörölt. Hogy ez milyen hatással járt az inflációra, azt pénteken tudhatjuk meg. Mindenesetre az élelmiszerárstop kivezetése mellett is nemcsak az e körben is megmutatkozó hiányjelenségek szólnak, hanem az is, hogy egyáltalán nem biztos, annak inflációnövelő hatása lenne, sőt. Ezt a témát is körüljárta főszerkesztőnk, Csabai Károly a Trend FM hétfő reggeli adásában.
Agrár Eljött az idő: érkezhetnek Ukrajnába a német Marder harckocsik
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 20:11
A tűzszünetet egyik fél sem vette komolyan – továbbra is folyamatosan lövik egymást. Esti háborús összefoglaló.
Agrár Jövőre átalakul a lakossági állampapírok köre - több pénzt vonnának be
Privátbankár.hu | 2022. december 30. 08:27
Jövőre újra nőni fog a teljes forint lakossági állampapír-állomány az idei visszaesés után, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 960 milliárd forintos emelkedéssel számol - derül ki a 2023-as évi finanszírozási tervből, amely az ÁKK honlapján érhető el.
Agrár Itt a legolcsóbb a magyar termőföld
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 17:11
A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG