2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szintén elhíresült Irpinyben is van már egy kisebb egysége.

Az orosz invázió kezdete óta immár a második egységét nyitotta meg a héten az Auchan ukrajnai leányvállalata. Most a Kijevhez közeli Bucsában, ahol tavasszal mészárlást rendeztek az orosz csapatok – jelentette az Interfax hírügynökség. Júliusban Irpiny városában is átadtak egy hasonló boltot.

A most megnyitott Auchan-bolt egyik részlete. Fotó: Interfax
A most megnyitott Auchan-bolt egyik részlete. Fotó: Interfax

A francia áruházlánc új egysége mindössze 70 négyzetméteres, főleg alap élelmiszereket árulnak benne és képes áramszünet esetén is működni, mivel ellátták egy nagy dízel generátorral. A bolt amolyan internet rendelés utáni átvételi pont inkább, de az utcáról betérők is 1500 árucikk közül válogathatnak. 

Az ilyen kisebb egységekben is van azért frissen, helyben készült pékáru és szendvicsek, valamint postai pont is.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta:

„Azért fejlesztjük ezt a térséget, hogy más európai cég is lássa, van értelme a befektetésnek, mert csak így lehet újból elindítani az életet a háború sújtotta területeken. Ez most egy lehetőség, hogy még jobb legyen ez a környék.”

Az Auchan ukrajnai leányvállalata 2008 óta van jelen az országban. Az orosz támadás előtt 30 darab, különféle formátumú üzletet működtetett kilenc ukrajnai városban. A több száz négyzetméteres szupermarketek és hagyományosan több ezer négyzetméter alapterületű hipermarketek mellett több városban voltak átvételi pontként működő kisebb egységek. A cég elindította online-rendelési üzletágát és a beszállítókkal fenntartott e-kereskedelmét is.

Az Auchan ukrajnai terjeszkedése részben cégfelvásárlás útján történt. Egyebek között 2013-ban a német Metro Group egységeit vették át 1,1 milliárd euróért. Majd 2017-ben megvették a helyi Caravan nevű, csaknem 60 ezer négyzetméternyi kiskereskedelmi területet fenntartó üzlethálózatot.

További érdekesség, hogy az ukrajnai leányvállalat már márciusban a magyar, a lengyel és a román Auchan-cégektől elkezdett sót importálni, mert a Donyeck megyei beszállító cég már nem tudott eredeti kapacitással működni az oroszok gyors előrenyomulása miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Agrár Kijev tárgyalni akar Varsóval a gabonaügyben
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 26. 16:16
Ukrajna konstruktív kapcsolatokra törekszik Lengyelországgal, különösen az országba irányuló gabonaexport kérdésének megoldásában - jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy kedden sugárzott ukrán tévéműsorban.
Agrár Oroszország lesöpörte az asztalról az új javaslatokat
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 12:17
Irreálisnak nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter New Yorkban szombaton az Ukrajna javasolta béketervet és a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindításával kapcsolatos ENSZ-javaslatokat.
Agrár Még 10 évig lehetne használni a rákkeltő növényvédő szert az EU-ban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 20. 16:51
Az Európai Bizottság a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyének tízéves meghosszabbítását javasolja.
Agrár Végveszélyben a magyarok kedvenc gyümölcse
Szirmai S. Péter | 2023. szeptember 20. 05:43
Miközben Lengyelországban virágzik, itthon nagy bajban van az almatermesztés. Évi ezer hektárral fogy a terület, elöregedtek az ültetvények és a termelők. A klímaváltozás, a versenyképtelen termesztés miatt félő, pár éven belül nettó almaimportőrré válik az ország, miközben rohamosan nő a mindent kibíró bodzaültetvények területe. Bogyót együnk alma helyett?
Agrár A szlovákok is beintenek Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 16:59
Jozef Bíreš szlovák agrárminiszter szerint nyilvánvalóan nem lehet érv az ellenőrizetlen élelmiszer-behozatalra egy tagországba. A tárcavezető arra reagált, hogy Ukrajna a Kereskedelmi Világszervezethez fordult, miután Magyaroroszág, Lengyelország, Románia és Bulgária mellett Szlovákia is nemzeti hatáskörben hosszabbította meg az ukrán gabona importtilalmát.
Agrár Gabonatrükköt lepleztek le a romániai gazdák
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 14:13
Moldovai áruként érkezett ukrán eredetű búza és repce Romániába – hívták fel a figyelmet az ország gazdái a kormányhoz eljuttatott levelükben. Az importtilalom ellenére behozott, az uniós előírásoknak meg nem felelő árut hazaival keverve adták tovább román áruként, ezzel pedig a bizalmat kockáztatták.
Agrár Tüntetnek a bolgár gazdák az ukrán gabona ellen
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 14:45
A román kormány az importtilalmat védi, de segít a tranzit szállításokban.
Agrár Horvátországban nemcsak nyaralt Orbán Viktor, hanem tippeket is adott?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 12:57
Horvátországban életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása.
Agrár Ukrajna ezen a horvát kikötőn keresztül exportál gabonát
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 13. 15:46
Ukrajna több mint egy éve exportál gabonát egy észak-horvátországi kikötőn keresztül - mondta egy tisztviselő szerdán az AFP-nek.
Agrár Sok pénzből küldené el messzire az ukrán gabonát az Unió
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 13. 06:37
Magyarország is már kapott 16 millió eurót, a gabona pedig oda menjen, ahol szívesen látják.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG