A miniszterrel készül Privátbankár interjút itt olvashatja el! |
Az elmúlt időszakban érezhetően, 70-ről 75 százalékra nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten a SIRHA Budapest szakkiállítás megnyitóján.
A miniszter jelezte: a magyar kormány számára az élelmiszer-feldolgozás kiemelten fontos terület, ezért is nyilvánította az élelmiszeripart stratégiai ágazattá.
A kormányzati célok megvalósításához elengedhetetlen a jól működő, versenyképes vállalkozások piaci jelenléte. Ezért a kormányzat támogatja, elismeri az előremutató erőfeszítéseket, megbecsüli a kimagasló teljesítményeket, és kiemelten fontosnak tartja, hogy nagy hozzáadott értékű, az egészséges táplálkozást segítő, magas minőségű termékek kerüljenek a magyar emberek asztalára - fejtette ki.
A miniszter hozzátette: a Magyarországon megtermelt mezőgazdasági termékek számára ma is az élelmiszer-feldolgozók jelentik az elsődleges piacot, az agrártermékek kétharmada ugyanis feldolgozott formában hasznosul. Ennek alapján kiemelt kormányzati cél, hogy az élelmiszerlánc optimalizálásával a lehető legmagasabb hozzáadott értéket állítsák elő Magyarországon, növelve a hazai termékek és szolgáltatások részarányát, valamint az exportot.