A pincészet filozófiája ma nagyon divatos és egyre keresettebb a bort kedvelők körében: tisztán a természetre és a hagyományokra épül. Spontán erjesztés, minimális beavatkozás, hozzáadott kén és adalékanyag nélkül készülnek a borok, amelyek organikusak, vegánok, alacsony hisztamintartalmúak, és Magyarországon egyedülálló módon kímélik a hisztaminra érzékeny fogyasztókat is. A Skrabski család évente mindössze körülbelül 60 ezer palackot készít.
Fotó: Skrabski Pincészet
A pincészet új borásza, Szántai Réka itthon kezdte szakmai pályáját, majd a világ bortermelő nagyhatalmait járta végig: dolgozott Olaszországban, Új-Zélandon, Ausztráliában és Franciaországban, tapasztalt borászok mellett sajátítva el a szakma titkait. 2024 tavaszán tért haza, ezt követően lett a Skrabski Pincészet új borásza.
Fotó: Skrabski Pincészet
A főbb szőlőfajták, amelyekből a borászat által üzemeltetettt Vinotéka tételei készültek, a Balaton-felvidék karakterét tükrözik: Olaszrizling, Szürkebarát, Rajnai Rizling és Kékfrankos. Bizakodva várják az új telepítésű Furmint termőre fordulását, a pincészet egyik legkülönlegesebb kincse pedig a Barátcsuha – egy ősi magyar fehérborszőlő, amelyet sokan már kihaltnak hittek. Friss hír, hogy
a 2023-as Rajnai Rizling a napokban aranyérmet nyert a rangos Berliner Wine Trophy versenyen.
A teljes riportot a Turizmus Online oldalán olvashatja el >>