A kissé drágább, de hagyományos, füstölt sonkákat keresik a vásárlók - írja a Népszabadság a nagy áruházláncok körében végzett körképére hivatkozva. Húsvétkor az éves mennyiség 20-25 százaléka kel el ekkor, a füstölt húsárúnak pedig több mint a fele.
A cikk emlékeztet: míg a korábbi években a „sonka" gyanánt jellemzően az olcsóbb, gyorspácolt tarjából, lapockából készült termékek voltak a kelendőek, addig az utóbbi években egyre inkább a hagyományos füstölésű parasztsonka, füstölt tarja és füstölt csülök fogy.
Konkrét forgalmi várakozásairól csak az Auchan számolt be a Népszabadságnak: az idén várhatóan 700 tonna sonka fogy el a lánc 19 üzletében. Két éve még csak 400 tonna eladására számított előzetesen a lánc.
Mire figyelj a vásárlásnál?
A sonka vásárlásánál is legyünk körültekintőek, hiszen nem minden sonka, ami annak látszik. Hány féle sonka létezik? Mit jelent, hogyha gyorspácolják a sonkát, mit takar a "füstölt íz"? Minek kell lennie a címkén? Részleteket ebben a korábbi cikkünkben talál >>>>