<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tavalyinál is jobb évjárat jöhet össze a szekszárdi borvidéken.

Ahogy arról már korábban írtunk a Privátbankár.hu-n, a tavaszi fagyok, a nagy nyári viharok és a szőlősökre leselkedő kártevők miatt aggódtak a szőlősgazdák, hogy idén az elmúlt éveknél kevesebb borunk, vagy rosszabb termésünk lesz. Most azonban úgy tűnik, mégsincs ok az aggodalomra, a borászok szerint jó minőségű termést hoztak a korai érésű szőlőfajták, így a cserszegi fűszeres és az irsai Olivér is.
A borászok már az országos várakozásokat is közölték, erről korábban itt írtunk bővebben. >>>

A hegyközségi elnök, Nagy István szerint a szőlő mennyisége megfelelt az elmúlt öt év átlagának, hektáronként 80-90 mázsa termett, viszont a kevés nyári napsütés miatt várhatóan savasabbak lesznek a borok az idén. Mészáros Pál, a Mészáros Borház Kft. tulajdonosa elmondta: biztató termést ígér a kékfrankos és a cabernet is, ezeknél a tavalyinál akár 10 százalékkal több termés is várható, és jobb minőségre is számítanak.

Külföldről is nagy az érdeklődés

Bátaszéken különösen jó, 100 mázsát is meghaladó termést várnak a kékfrankosból. Erre a szőlőfajtára egyébként különösen nagy a kereslet Szlovákiából és Csehországból is, az itteni vásárlók akár negyedével többet, 44 eurocentet is adnak egy kiló szőlőért, a hazai árak 90-120 forint között várhatóak majd. A cabernet fajták iránt viszont csökkent a kereslet.

Mindezek örömére a Tesco mintegy húszezer palack magyar bort készül exportálni a környező országok borfesztiváljaira, az ezzel kapcsolatos cikkünket a kattintás után itt olvashatod. >>>

Agrár Lassan egy éve lefele tartanak a globális élelmiszerárak
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 15:19
Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
Agrár Csökönyesen ragaszkodnak a földbirtokhoz a kormánypárti képviselők
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 11:18
Még mindig a szántót és az erdőt szeretik legjobban, de lakásokat is vettek szép számmal.
Agrár Átalakulások előtt áll a takarmányipar
Márkázott tartalom | 2023. január 27. 11:23
Ideális étrend az állatok számára?
Agrár A beszállítókra panaszkodott a Tesco elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 18:00
De nem a magyarokra.
Agrár Sokakat érintő bejelentést tett a gyorsétteremlánc
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 12:27
2023-ban elkezdi partner franchise hálózatának kiépítését a Pizza Hut Magyarországon: az alkalmi gyorsétteremlánc több új éttermet nyitna országszerte, amihez már keresik a partnereket. Ez egy igazán különleges lehetőség, hiszen ritkaságnak számít, amikor egy globálisan ismert márka új kapukat nyit számára új piacokon. A hálózat fejlesztését első körben 50 ezer lakos feletti városokban tervezik, minden helyszínt egyenként mérlegelnek és felmérik a benne rejlő lehetőségeket.
Agrár A kormány megmondóembere már most lefújná az élelmiszerárstopot
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 11:29
Parragh László nem tartja kizártnak, hogy már most kivezetik az árstopot, még ha csak fokozatosan is.
Agrár A logika azt diktálná, hogy az élelmiszerárstopot is el kellene törölni
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 17:49
Ahogy tette azt az üzemanyagárstoppal, amelyet alapvetően az egyre terebélyesedő hiány láttán a korábban berögzített december 31. helyett már Mikulás napján eltörölt. Hogy ez milyen hatással járt az inflációra, azt pénteken tudhatjuk meg. Mindenesetre az élelmiszerárstop kivezetése mellett is nemcsak az e körben is megmutatkozó hiányjelenségek szólnak, hanem az is, hogy egyáltalán nem biztos, annak inflációnövelő hatása lenne, sőt. Ezt a témát is körüljárta főszerkesztőnk, Csabai Károly a Trend FM hétfő reggeli adásában.
Agrár Eljött az idő: érkezhetnek Ukrajnába a német Marder harckocsik
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 20:11
A tűzszünetet egyik fél sem vette komolyan – továbbra is folyamatosan lövik egymást. Esti háborús összefoglaló.
Agrár Jövőre átalakul a lakossági állampapírok köre - több pénzt vonnának be
Privátbankár.hu | 2022. december 30. 08:27
Jövőre újra nőni fog a teljes forint lakossági állampapír-állomány az idei visszaesés után, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 960 milliárd forintos emelkedéssel számol - derül ki a 2023-as évi finanszírozási tervből, amely az ÁKK honlapján érhető el.
Agrár Itt a legolcsóbb a magyar termőföld
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 17:11
A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG