áfabevallás
Vállalat Komoly változásokra kell készülniük a társaságoknak júliustól 
Privátbankár.hu | 2020. június 9. 14:06
Módosul az áfabevallás és az online számlaadat-jelentés is.
Adó Sokkoló szám: az áfabevétel negyede eltűnik Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2014. október 23. 14:15
Uniós szinten 177 milliárd euró volt a be nem fizetett, vagy eltitkolt áfa-jövedelem 2012-ben. Az Európai Bizottság szerint a behajtási hatékonyság Magyarországon is romlott.
Adó Bírságözön jöhet! Erre vigyázzon az áfabevallásnál 
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 15:45
Vállalkozások százezrei szembesülnek az idén először az adózási rendszer egyik legnagyobb kihívásának számító tételes belföldi összesítő nyilatkozattal, amelyet február 20-ig kell teljesíteniük, elsőként a havi bevallóknak. Az eddiginél jóval részletesebb és bonyolultabb adatszolgáltatási kötelezettség számos buktatót rejt magában. Márpedig a tét óriási: az adóhatóság akár félmillió forintos mulasztási bírságot is kiszabhat egy ezer forintos eltérésért.
Adó Bukja az áfamentességet, aki csak idén vált katára 
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 07:26
Kellemetlen meglepetéseket is okozhat a kormány új adózási formája, a kisadózók tételes adója: aki idén tér át az adónemre, mindenképpen áfaalany lesz.
Adó Kata, kiva, nyugdíjperek és áfabevallás: tisztul a kép az adóváltozások körül 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:00
A nyugdíjbiztosító adattisztításának és adategyeztetési eljárásának köszönhetően a következő években számos nyugdíjperre kerülhet sor hazánkban. Egy hét eleji adókonferencián sokat tisztult a kép az új számviteli rend, többek között a kata és a kiva, az áfabevallások körül.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG