Wolfgang Schauble
Makro / Külgazdaság FT: Schäuble a legjobb pénzügyminiszter, Matolcsy a sor végén  
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 12:19
A Financial Times összeállítása szerint a nemzetgazdasági miniszter az utolsó előtti legjobb teljesítményt nyújtotta az elmúlt évben. A listát a nagy túlélő vezeti - de vajon kijár-e a dicséret az európai pénzügyminisztereknek?
Makro / Külgazdaság Így csinálna Brüsszel 2 billió eurót 500 millióból  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 09:18
Az eurózóna tagországai arra készülnek, hogy tőkeáttétel révén megnövelik az állandó válságkezelési alap, az ESM kapacitását, amely így meghaladhatná a kétezer milliárd eurót - jelentette vasárnap a Der Spiegel című német hetilap.
Makro / Külgazdaság Ha bukik az eurózóna, a németek koppannak a legnagyobbat 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 20:27
A német pénzügyminiszter szerint az európai integráció mindenkinek jó, de a legjobb a németeknek, ha tehát bedől az eurózóna, akkor a németek veszíthetik a legtöbbet.
Makro / Külgazdaság Van, aki még bízik a görögökben? 
Privátbankár.hu | 2012. június 24. 11:23
Az euróövezet lakosságának többsége szerint Görögország nem fizeti vissza a válságkezelést szolgáló hiteleket, vezető politikusok pedig nem értenek egyet azzal az athéni felvetéssel, hogy el kellene nyújtani a takarékossági program végrehajtását.
Makro / Külgazdaság Nem csak Magyarország érzi támadásnak a hitelminősítést 
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 14:26
Nem hagyja magát nyomás alá helyezni az Európai Központi Bank - jelentette ki az EKB kormányzó tanácsának osztrák tagja a Standard&Poor's euróövezeti országoknak címzett figyelmeztetésére reagálva. Az Osztrák Nemzeti Bank vezetője szerint politikai motivációjú volt, hogy a hitelminősítő intézet megfigyelés alá helyezett 15 euróövezeti országot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG