<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Tokajban negyven évig egy szálloda várta a látogatókat. Ez a szám pár héten belül háromra emelkedik.

Tokaj nem az a város, amit rá kellene helyezni az ország turisztikai térképére, mert már évszázadok óta kirobbanthatatlanul ott van. Távol álljon a gondolat, hogy megsértsük Öcsi bácsi emlékét, mert az egykori legendás focista még mindig talán a legismertebb magyar, de ha bárhol a világon elhangzik, Tokaj, tíz emberből kilenc rávágja a saját nyelvén: Magyarország, bor.

Tavasztól őszig a Tisza és a Bodrog találkozásánál található kisváros közel négyezres lélekszáma – különösen a hétvégeken – a sokszorosára duzzad. A turistáktól a történelmi belvárosban kis túlzással alig lehet lépni, a világszerte egyedülálló és népszerű hegyaljai borok vonzzák a magyarokat és a külföldieket egyaránt. Mindez nagyon szép és jó, viszont az önkormányzat ennek alig látja hasznát, mert esténként sokan a közeli településeken hajtják álomra a fejüket, így az idegenforgalmi adó egy része elvándorol Tokajból.

Jelenleg összesen 31 szálláshely található a városban. A két legnagyobb a Tokajvár Hotel 20 szobával, összesen 42 férőhellyel, valamint a Toldi fogadó, ahol két épületrészben 18 szobában 50 vendéget tudnak egyszerre fogadni.

A Hotel Tokaj áprilisban újranyitja kapuit Fotó: Jernei GáborA Hotel Tokaj áprilisban újranyitja kapuit Fotó: Jernei Gábor

A harmadik, a Hotel Tokaj legnagyobb erénye az volt, hogy szinte a Bodrog és a Tisza találkozásánál épült, ezért az arra néző erkélyek pazar panorámát kínáltak. Azért a múlt idő, mert pár hónapja a negyven évnyi működés alatt megromlott állapotú épületet szinte az alapokig visszabontották. Tették mindezt azért, hogy a rút kiskacsából idén tavaszra gyönyörű hattyú váljon. Az Accor Csoport második magyarországi Mercure szállodája épül Budapest után a zempléni városban. A beruházás már a befejezéséhez közeleg, a szálloda álláshelyeit egy hónappal ezelőtt már meg is hirdették.

A Hotel Tokaj látványterve Posta György facebook oldalaA Hotel Tokaj látványterve Posta György facebook oldala

Egy szintráépítésnek köszönhetően az eddigi 42 vendégszoba 55-re bővül – tudtuk meg Posta Györgytől, Tokaj polgármesterétől. Mint mondta: "Számunkra hatalmas megkönnyebbülés, hogy ennyi szálláshellyel bővül a város, hiszen szerencsére kiemelt célpont vagyunk a hazai és a külföldi turisták szemében. A Tisza közelsége, a remek borok, a kulináris élmények mellé hamarosan végre színvonalas szálláshelyek is társulnak majd".

A Hotel Tokaj felújításának összköltségvetése egyelőre nem végleges, a megvalósításhoz a Hotel Tokaj Kft. közel 350 millió forint támogatást nyert a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében. A hotel szerepel a szallas.hu és a booking.com kínálatában. Foglalni az utóbbi honlapon lehet, legkorábban április 10-től. Egy szoba két felnőttnek egy éjszakára a standard szobában 37,5-, a superior szobában kicsit több mint 39 ezer forintba kerül.

Tokaj önkormányzatának vezetője hozzátette, nem ez az egyetlen szálláshelybővítés a városban.

–  Az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közreműködésével épül és nyár elején nyitja meg a kapuit – mondja Posta György. Maga a helyszín is exkluzív, a szálloda a Csurgó-völgy 10 hektáros területén épül az egykori bánya helyén. Reményét fejezte ki, hogy nem csupán a beruházás során, hanem megnyitása után is számos munkahelyet teremt majd a városukban.

A Hotel Minaro egy elhagyatott bánya területén épül Posta György facebook oldalaA Hotel Minaro egy elhagyatott bánya területén épül Posta György facebook oldala

A tokaji polgármester szerint egy ilyen magas minőségű hotel kiváló szakembereket kíván, bízik abban, hogy az álláshelyeket minél több tokaji vagy környékbeli munkavállaló nyeri el.

A város sokszor nehéz gazdasági helyzetét is javítani tudja a Minaro Hotel Tokaj az itt fizetendő helyi adójával, de ennél sokkal fontosabb hogy a helyben termelő és kereskedő vállalkozások is nyerhetnek majd a szállodával együttműködve – tette hozzá Tokaj polgármestere.

Posta György még elmondta, a 101 szobás ötcsillagos tematikus hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg. A hotel megjelenésében ötvözni fogja Tokaj folyékony aranyát a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával.

Az 5,8 milliárd forint összköltségű, az egykori andezitbánya területén megvalósuló fejlesztéshez a Kisfaludy Program keretében 3,44 milliárd forint támogatást nyert a beruházó – olvasható a kisfaludyprogram.hu oldalon. A hotel jelenleg még nem szerepel a szálláshelyek kínálatában, egyelőre nincs honlapja, ezért arról nincs információ, mennyibe kerül majd egy éjszaka. Némi támpontot adhat, hogy a szintén Szepesi Richárd érdekeltségébe tartozó felsőtárkányi Bambara hotelben a szobaár egy éjszakára 74 ezertől akár közel 147 ezer forintig terjed.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Befejeződött a budapesti Allee Bevásárlóközpont 18 millió eurós felújítása
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 12:59
Befejeződött az Allee felújítása Budapesten, amely a külső és belső terek újrateremtésével egyszerre járul hozzá a vásárlói élmény növeléséhez, a bérlői összetétel és a fenntartható működés fejlesztéséhez. A teljes felújítási költség közel 18 millió euró volt, amiből önmagában a karbonsemlegesség elérését célzó fenntarthatósági beruházásokra közel félmilliárdot fordítottak.
Ingatlan Végre jó hír: lassulhat a lakásárak emelkedése?
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 08:02
Nem történik más, minthogy működik a piaci logika: a kínálat nő, a kereslet csökken.
Ingatlan Eljött a költözések kora az irodapiacon
Mester Nándor | 2022. október 1. 15:53
Alig akarnak új beruházást indítani a fejlesztők. A bérleti szerődéseknél nagyon fontos lett az üzemeltetési költség. A bérlők közül sokan még mindig gondolkodnak, hogy mennyi legyen az otthoni és a benti munkavégzés aránya.
Ingatlan Az S Immo nagy magyar irodaportfóliót vesz
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 14:15
Az osztrák Immofinanz az eladó.
Ingatlan Nem elég, hogy nehezen megy el a lakás, még a forintgyengülésen is bukunk - pedig van megoldás
Natív tartalom | 2022. szeptember 21. 08:02
Sokszor szinte teljesen érthetetlen, hogy eladó ingatlanunk miért nem akar hosszú ideig gazdára találni. Ráadásul a forint gyengülése miatt most az is megtörténhet, hogy a hónapokig piacon lévő ingatlanunk – nem kis bosszúságunkra – még veszít is reálértékéből, mire gazdára talál. Ezek azonban elkerülhetőek lennének, ha megfogadunk néhány jó tanácsot. Az Ingatlantájoló összeállítása arról, mire érdemes figyelni.
Ingatlan Orbán Viktor hátra megy, nem előre a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 15:58
Érthetetlen, hogy miért kellett megint meghosszabbítani a kevésbé korszerű új lakások létjogosultságát. 
Ingatlan Rendkívüli béremeléssel kedveskedik dolgozóinak a neves hazai ingatlanos cég
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 09:22
Az ingatlan.com a következő 12 hónapban több mint 1 milliárd forint összegű jövedelmet biztosít munkavállalóinak, ami 16 százalékkal több mint az elmúlt évben és 80 százalékkal több mint öt évvel ezelőtt.
Ingatlan Miért érdemes euróban hirdetni az ingatlanunkat?
Natív tartalom | 2022. szeptember 4. 10:11
Ugye, jó lenne? Hiszen az euró értéke biztosan nem romlana úgy, mint a forint, ha nem találunk azonnal másik ingatlant, amit megvásárolnánk helyette, illetve akkor is jó lenne euróban kapni a vételárat, ha azt történetesen nem egy másik ingatlan megvásárlására fordítanánk. Ahhoz, hogy euróban kapjuk meg a vételárat, azonban euróban is kell hirdetni. Az Ingatlantájolón pedig ez rendkívül gyors és egyszerű.
Ingatlan Megint rossz hírt kaptak az albérletet keresők
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 09:11
Újabb kétszámjegyű drágulás az albérletpiacon, igaz, lassulni látszik az áremelkedés.
Ingatlan Kijött egy jogszabály, amelynek tényleg sok magyar örülhet
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 15:56
Az építkezők újabb két év felmentést kaptak az új lakóépületek szigorú energiafelhasználási előírásainak teljesítése alól. Addig nem kell legalább BB besorolást szerezniük a használatbavételhez.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG