BUX
36 756.82
-0.08%
-29.00
OTP
11 100.00
+0.00%
+0.00
MOL
1 785.00
-1.27%
-23.00
RICHTER
7 230.00
+0.28%
+20.00
MTELEKOM
384.00
+0.79%
+3.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 28. 20:17

Soha vissza nem térő ajánlatot kaphatunk az egyik leggazdagabb magyar üzletember cégétől. Balatonszemesen lehet a miénk egy szuper luxus új építésű nyaraló. Nem kevesebb, mint 555 millió forintért.

Pár klikkel lefoglalhatjuk Balatonszemes legújabb attrakciójának csúcs ingatlanát, egy csaknem 400 négyzetméteres  luxus villát. Nézzük csak az árcédulát: 555,14 millió forint. Mit adnak ezért? Öt szobás ingatlant 383 négyzetméteren, és egy 87 négyzetméteres erkélyt is hozzácsapnak. Szintén nem mellékes, hogy nem kevesebb, mint 600 méteres közvetlen partszakasz is rendelkezésre áll a 16 hektáros területen. Már nem kell sokat aludni, mert 2022 szeptemberében be is költözhetünk – ígérik a hirdető oldalon.

A beruházó egy kissé félrevezető nevű cég: Cape Town Real Estate Kft. Azt gondolhatnánk, hogy dél-afrikai szálak jönnek a képbe, de nem, mert Jellinek Dániel, az ingatlanfejlesztési és üzemeltetési piacon egyre meghatározóbb Indotek Group tulajdonosának érdekeltsége. A cégvezető a leggazdagabb magyarok listáján (a100leggazdagabbmagyar.hu) egyre feljebb kúszik. Három éve még a 26-dik lett, az 2018-as adatokat tükröző tavalyi listán a 15-dik, míg a 2019-es becsült vagyont mutató idei felsorolásban már a 8. helyet foglalja el. Becsült vagyona a két évvel ezelőtti 65,5 milliárd forintról tavaly már 115 milliárd forintra rúgott a kiadvány szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A balatoni lakóingatlan piac legfelső rétegét megcélzó beruházás igencsak ambiciózus: összesen 133 db, 3-5 szobás lakrészt alakítanak ki általában 100-150 négyzetméteres méretben. Bőven vannak azonban 150 négyzetméter felettiek is 300 millió forint feletti árcédulával. Az árak egyébként 90 millió forintnál kezdődnek és 555 milliónál végződnek.

A leírás szerint a különálló villához egy saját medence is jár. Érdekes, hogy a hirdető oldal mindössze 31 ingatlant ajánl fel kezdésként, anélkül, hogy bármiféle szűrőt beállítana a látogató. Nem derül ki, hogy a többit már eladták volna, bár keresletből biztos nem lesz hiány.

A lakásokon kívül a tervek között szerepel egy 160-180 szobás négycsillagos szálloda is, ám az egyelőre bizonytalan, hogy valóban ekkora lesz ez a funkció, hiszen a turizmus durva zuhanásban van és a kilátások egyáltalán nem rózsásak. Balatonszemesen az elmúlt három-négy évben lendültek fel a parthoz közeli beruházások. Két jelentősebb építkezés indult, az egyik szintén a felső kategóriát célozta meg, a másik inkább a felsőközépbe sorolható apartmanház.

A Jellinek-cég által felépítendő komplexum telke a Vadvirág kemping helyén található. A kemping a hvg.hu 2018-as beszámolója szerint azért kerülhetett eladósorba, mert az előző tulajdonos, a Jászai Gellért féle egykori SCD-leányvállalat becsődölt, s az ingatlan visszaszállt a hitelező bankokra. A beruházó a pénzintézetektől vette meg. Elvileg az önkormányzat élhetett volna elővásárlási jogával, de erre nem kerül sor, mert a testület szerint nem történt adásvétel.

címlapfotó_ pixabay.com

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Ingatlan

Ingatlan Milyen ingatlanra futja ma 60 millió forintból?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 11:05
50-60 millió forintért már egyaránt válogathatunk jó állapotú ingatlanok között Budapest külvárosában vagy a vidéki nagyvárosok belső részeiben, de akár a Balatonra is költözhetünk. Az OTP Ingatlanpont legújabb sorozatának második részében megvizsgálta, milyen lehetőségekkel számolhat valaki, ha 60 millió forintért szeretne magának ingatlant.
Ingatlan Berobbannak az albérletpiacra a nyaralók: mennyit kérnek egy tóparti házért egy hónapra?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 07:34
Erőteljesen nőtt a kereslet a Balaton és a Velencei-tó mellett lévő kiadó, hosszabb távra, azaz legalább egy-két hónapra kivehető nyaralók, házak iránti kereslet. A bérleti díj pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.
Ingatlan Felpumpálhatja az ingatlanárakat Bezenyén és vonzáskörzetében a készülő megaberuházás
Mester Nándor | 2020. augusztus 7. 06:07
Hamarosan átírhatják az árcédulákat Magyarország észak-nyugati csücskében, a Hegyeshalom és Bezenye közé tervezett gigaberuházás hatására. Főleg az ipari telkek ára nőhet, de a 20-30 kilométeres körzetben lévő jó minőségű lakásoké is. Áremelkedés máris érezhető mindkét csoportnál. Spekulációs rohamról még nincs szó, de az egymilliárd eurós építkezés nyomán bizonyosan felértékelődik több szegmens is az ingatlanpiacon és a vonzáskörzet szolgáltató ipara is profitálhat a nagyobb keresletből.
Ingatlan Több százmilliós ajándék egy német óriáscégtől Bezenyének és Hegyeshalomnak
Mester Nándor | 2020. augusztus 5. 06:12
Összesen több százmillió forint landol hamarosan Hegyeshalom és a szomszédos Bezenye önkormányzatánál. A feladó egy német nagyvállalat, amelyik egymilliárd eurós óriásberuházást kezd a településeken - értesült a lapunk. Bezenyén ehhez még további százmillió forint jöhet ipari telkek eladásából és több tízmillió kormányzati programokból. A mega agrárközpont beindulása után sok millió forintnyi iparűzési adó is ott maradhatna, de azt a megye elvonja és várhatóan csak keveset oszt vissza.
Ingatlan Egy nagy ingatlanos cég máris belevágott az MNB Zöld Kötvényprogramjába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 13:33
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacon igen aktív CPI Property Group az elsők között bejelentkezett az MNB Zöld Kötvényprogramjába. A kibocsátást erre a hétre tervezik. Később vélhetően más ingatlanos és akár termelő cégek is hasonló akciókat hajthatnak végre.
Ingatlan Matolcsy programjával tízmilliárdokat szakítanak hazai ingatlanos cégek külföldön
Mester Nándor | 2020. augusztus 4. 06:11
Tegnap óta már a Duna House is tagja azon magyar ingatlanos cégek körének, amelyek az MNB Növekedési Kötvényprogramjából szerezhetnek pénzt a külföldi terjeszkedéshez. Összességében több százmilliárd forint landol ezeknél a vállalatoknál. Fő célpontjuk a lengyel és a nyugat-európai piac.
Ingatlan Itt vannak a titkos favorit kerületek, ahol érdemes új lakást keresni
Mester Nándor | 2020. augusztus 1. 06:34
Van Budapesten néhány kevéssé felkapott városrész, ahol az új építésű lakásoknál még nem egymillió forintos négyzetméterárral lehet számolni. Egyik-másikban csak évek múlva lesz sokkal komfortosabb az élet, de a bevállalósoknak megérheti.
Ingatlan Ez a magyar település lehet az új raktárfőváros
Mester Nándor | 2020. július 31. 06:16
Ami az európai tengeri kikötőknél Rotterdam vagy Hamburg, az a magyar szárazföldön Ecser. Legalábbis efelé halad ez az agglomerációs település, ahová ömlenek a logisztikai beruházások. Többszáz millió euró értékű raktárközpontok épülnek fel a következő másfél-két évben a ferihegyi repülőtér és az M0-ás gyűrű közvetlen közelében. A Lidl és a JYSK után most egy belga vállalat közölte, hogy nagy logisztikai bázist épít Ecseren.
Ingatlan Megjött: itt a vihar a lakáspiacon, és nem nagyon csendesedik
Privátbankár.hu | 2020. július 30. 10:33
Kivégzés előtt a rövid távú lakáskiadás, megborult a bérleti piac, és mostmár látszik, hogy szinte alig akar valaki nagy beruházást indítani.Talán már itt is van a vihar, aminek újabb jele, hogy a KSH szerint az első félévben Budapesten 20, a nagyvárásokban pedig 50 százalékkal kevesebb engedélyt adtak ki 2019 azonos időszakához képest. 
Ingatlan Vajon építenek-e itthon ilyen csilli-villi szuperkórházakat?
Privátbankár.hu | 2020. július 27. 11:28
Sok milliárd dolláros megaüzletté vált a kórházépítés külföldön. Nálunk továbbra is késik a budai szuperkórház, pedig egy-két kormányközeli nagyvállalkozó nagyot szakíthatna ezzel. Amíg eldől, hogy kié lesz itthon a nagy falat, nézzük, miket húztak fel Nyugat-Európában.
Friss
hírlevél