TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Soha vissza nem térő ajánlatot kaphatunk az egyik leggazdagabb magyar üzletember cégétől. Balatonszemesen lehet a miénk egy szuper luxus új építésű nyaraló. Nem kevesebb, mint 555 millió forintért.

Pár klikkel lefoglalhatjuk Balatonszemes legújabb attrakciójának csúcs ingatlanát, egy csaknem 400 négyzetméteres  luxus villát. Nézzük csak az árcédulát: 555,14 millió forint. Mit adnak ezért? Öt szobás ingatlant 383 négyzetméteren, és egy 87 négyzetméteres erkélyt is hozzácsapnak. Szintén nem mellékes, hogy nem kevesebb, mint 600 méteres közvetlen partszakasz is rendelkezésre áll a 16 hektáros területen. Már nem kell sokat aludni, mert 2022 szeptemberében be is költözhetünk – ígérik a hirdető oldalon.

A beruházó egy kissé félrevezető nevű cég: Cape Town Real Estate Kft. Azt gondolhatnánk, hogy dél-afrikai szálak jönnek a képbe, de nem, mert Jellinek Dániel, az ingatlanfejlesztési és üzemeltetési piacon egyre meghatározóbb Indotek Group tulajdonosának érdekeltsége. A cégvezető a leggazdagabb magyarok listáján (a100leggazdagabbmagyar.hu) egyre feljebb kúszik. Három éve még a 26-dik lett, az 2018-as adatokat tükröző tavalyi listán a 15-dik, míg a 2019-es becsült vagyont mutató idei felsorolásban már a 8. helyet foglalja el. Becsült vagyona a két évvel ezelőtti 65,5 milliárd forintról tavaly már 115 milliárd forintra rúgott a kiadvány szerint.

A balatoni lakóingatlan piac legfelső rétegét megcélzó beruházás igencsak ambiciózus: összesen 133 db, 3-5 szobás lakrészt alakítanak ki általában 100-150 négyzetméteres méretben. Bőven vannak azonban 150 négyzetméter felettiek is 300 millió forint feletti árcédulával. Az árak egyébként 90 millió forintnál kezdődnek és 555 milliónál végződnek.

A leírás szerint a különálló villához egy saját medence is jár. Érdekes, hogy a hirdető oldal mindössze 31 ingatlant ajánl fel kezdésként, anélkül, hogy bármiféle szűrőt beállítana a látogató. Nem derül ki, hogy a többit már eladták volna, bár keresletből biztos nem lesz hiány.

A lakásokon kívül a tervek között szerepel egy 160-180 szobás négycsillagos szálloda is, ám az egyelőre bizonytalan, hogy valóban ekkora lesz ez a funkció, hiszen a turizmus durva zuhanásban van és a kilátások egyáltalán nem rózsásak. Balatonszemesen az elmúlt három-négy évben lendültek fel a parthoz közeli beruházások. Két jelentősebb építkezés indult, az egyik szintén a felső kategóriát célozta meg, a másik inkább a felsőközépbe sorolható apartmanház.

A Jellinek-cég által felépítendő komplexum telke a Vadvirág kemping helyén található. A kemping a hvg.hu 2018-as beszámolója szerint azért kerülhetett eladósorba, mert az előző tulajdonos, a Jászai Gellért féle egykori SCD-leányvállalat becsődölt, s az ingatlan visszaszállt a hitelező bankokra. A beruházó a pénzintézetektől vette meg. Elvileg az önkormányzat élhetett volna elővásárlási jogával, de erre nem kerül sor, mert a testület szerint nem történt adásvétel.

címlapfotó_ pixabay.com

 

Címkék: Ingatlan

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Orbán Viktort bombázzák a lakásfejlesztők újabb kedvezményeket sürgetve
Mester Nándor | 2020. november 21. 06:07
Hiába kalapált össze a kormány egy lakáspiaci élénkítő csomagfélét, a legnagyobb ingatlanfejlesztők keveslik ezt. Kitartóan ismételgetik, hogy a kormány jöjjön elő újabb eszközökkel. Azt is sürgetik, hogy hosszabbítsa meg az új lakásokra vonatkozó 5 százalékos áfa időtartamát, különben megint az lesz, mint 2015-2019 között, vagyis kezelhetetlen lesz a drágulás.
Ingatlan Irodát és raktárt még mindig megéri bezsákolni
Mester Nándor | 2020. november 19. 15:27
Likviditási akadálya nem lesz annak, hogy újabb jelentős ingatlanbefektetési tranzakciók történjenek a következő pár hétben-hónapban. A sok pénzt azonban sokkal szelektívebben fogják elkölteni az intézményi és a magánbefektetők – mondtak ítéletet a helyzetről  vezető befektetési szakemberek a Portfolio Property Investment Forum 2020 című konferenciáján.
Ingatlan Crowne Plaza lesz a Hiltonból a Westendél
Privátbankár.hu | 2020. november 17. 13:46
Az InterContinental Hotels Group (IHG) belépteti a magyar piacra a Crowne Plaza hotelmárkáját. Az új egység a budapesti Westendben 1999-ben átadott Hilton helyén nyílik jövő nyáron.  
Ingatlan Gyorsabban térhet magához az építőipar, mint a turizmus és a vendéglátás
Mester Nándor | 2020. november 12. 05:05
Másfél-két év is elég lehet az európai építőiparnak, hogy kiheverje a koronavírus-járvány miatti sokkot. Ezzel legalább két évvel megelőzheti a turizmust és a vendéglátást. Magyarországon is optimisták az építési ágazat szereplői, főleg amiatt, hogy a kormány – más külföldi példákat átvéve – erősen megtolta a keresleti oldalt különféle adókedvezményekkel és a hitelekkel. A bankok – igaz, szigorúbban, mint korábban – készek továbbra is finanszírozni a jó projekteket és a stabil építőipari vállalatokat. 
Ingatlan Csak a magyarországiak maradtak a magyar ingatlanpiacon - ettől majd lemennek az árak?
MTI | 2020. november 11. 07:34
A beutazási korlátozást az ingatlanbefektetők se nagyon akarták megkerülni: gyakorlatilag csak azok a külföldi ingatlanbefeketetők adnak-vesznek idén, akik egyébként is Magyarországon élnek.
Ingatlan Tovább eshetnek az év végéig a lakásbérleti díjak
Privátbankár.hu | 2020. november 10. 11:20
Folytatódott a lakásbérleti díjak enyhe csökkenése szeptemberben. A szerdától érvényes újabb korlátozások miatt az év végéig is kitarthat a mélyrepülés. 
Ingatlan Egyesülhet a JLL és a Cushman, más fúziók is lehetnek a globális ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2020. november 7. 12:34
Erősödhet a fúziós hullám a nagy nemzetközi ingatlanügynökségeknél. Több tranzakció előkészületeiről is tudni, de egyik sem végleges. A napokban kiderült, hogy egybeolvadásról tárgyalt a JLL és a Cushman&Wakefield, alku nem született, de még születhet. Viszont ezek a folyamatok kiválóan jelzik, hogy a mélyülő válság milyen lépésekre kényszeríti az ágazat szereplőit.
Ingatlan Nagy sebeket ejt a vírus az ingatlanügynökökön is
Mester Nándor | 2020. november 5. 11:28
A járvány miatt folytatódnak a megszorítások a világ két legnagyobb globális ingatlantanácsadó cégénél. A JLL és a CBRE is elbocsátásokra és más költségcsökkentésekre kényszerült. Mindkét vállalkozás hosszú évek óta jelen van a magyar piacon is, de a globális központok döntései vélhetően nem érintik az itteni képviseleteket.
Ingatlan Majdnem negyven százalékot esett a lakásépítési engedélyek száma
Privátbankár.hu | 2020. november 5. 10:04
Felpörögtek a lakásépítések a harmadik negyedévben, de majdnem 40 százalékkal esett az újonnan kiadott engedélyek száma – derül ki a KSH csütörtökön közzé tett jelentéséből. Ebből egyértelmű, hogy ebben az időszakban már a kivárásé volt a főszerep a lakosság és a vállalkozók részéről is.
Ingatlan Itt a bizonyíték, hogy nagyon megéri a munkásszálló biznisz
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 3. 16:22
Itt a bizonyíték, hogy megéri munkásszállót építeni. Ma Esztergomban átadták a Suzuki szállót, ahol 126 dolgozót lehet elszállásolni. A beruházó Staff House Zrt. tavaly már több mint négymilliárd forintos forgalmat ért el.
Friss
hírlevél