<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A ponthatárok ismeretében indulhat az albérlet-vadászat. Nézzük mi, mennyit drágult, illetve a keresés során mit érdemes figyelembe venni, illetve milyen most a kiadó lakások kínálata a fővárosban és egy-két nagyobb vidéki városban. A legnépszerűbb a Corvinus és a BMGE kommunikációs, gazdálkodási és pénzügyi szakjai, valamint az ELTE, majd a BGE gazdálkodási és marketing szakjai lettek 400 pont feletti értékkel, köztük számos angol nyelvű szakkal.

Most kerültek nyilvánosságra a felsőoktatási felvételhez szükséges ponthatárok, ilyenkor azután a szülők és a leendő főiskolások, egyetemisták – már a biztos információk birtokában – fognak igen lázas albérlet-keresésbe. Már aki résen van: ugyanis aki csak augusztus második felében ébred jellemzően lecsúszik a korrekt áron kínált, jó minőségű, és egyúttal az iskolához is közel található albérletekről!

Eladó vagy kiadó ingatlant hirdetne? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!

Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely öt partneroldalunkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

Indul tehát az most a főiskolások és egyetemisták rohama. A fővárosban a legnagyobb ilyenkor a „tumultus”, hiszen Budapesten van messze a legtöbb egyetem. Országosan 200 ezer körüli a magyar és további 30 ezer a külföldi diákok száma.

Illusztráció: IngatlantájolóIllusztráció: Ingatlantájoló

Ebből a mintegy 230 ezres létszámból Pécs és Szeged mintegy 20-20 ezer Debrecen több mint 25 ezer diáknak ad otthont, azaz az összes hazai hallgató egyharmada ebben a három nagyvárosban tanul. Miskolc, Nyíregyháza, Kaposvár, Dunaújváros, Veszprém és más „közepes” egyetemvárosok hallhatóinak jellemző száma 4-6 ezer, Miskolcon mintegy 10 ezer.

Ebből látható, hogy a fővárosban és környékén (például Gödöllői Egyetem és fővárosi kampuszai) jóval több, mint a hazai diákok fele él és tanul, ám egy érdemi részük, több tízezer tanuló vidéki.

Vannak is „forró pontok” a diák-albérleti piacokon, közel a VIII. és IX. kerület nagy egyetemeihez, (például Semmelweis, Corvinus, ELTE karai). Ám a fővárosban – egyebek mellett – Buda belső részén, a XI. a XIV. és a III. kerületekben is vannak nagyobb egyetemek, főiskolák, melyek környéke ugyancsak a diák-albérletek paradicsoma…

Rossz hír a diákoknak, hogy amíg a Covidot követően akadtak 80 ezer forint plusz rezsi körül kis lakások, illetve nagyobb lakásokban akár 35-45 ezer forint plusz rezsitől is akadtak lakások, ma ezekre az árakra legalább 15-25 százalékot is érdemes rászámolni. És még nem is beszéltük a már augusztustól jelentősen emelkedő rezsiköltségeken. Ez leginkább a 3-4 szobás, gázfűtéses, nagy és korszerűtlen lakásoknál lehet gond, ahol egy-egy hideg téli hónapban könnyen 150-200 ezer forintig is elszaladhat csak a gázszámla!

 Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy bérlő új otthontát keresi?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Tavasztól árcsökkenés kezdődhet a korszerűtlen társasházi ingatlanoknál is
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 18:48
Budapesten az új lakásoknál már a látóhatáron van a kétmilliós átlagos négyzetméterár.
Ingatlan Hogyan lehet egyszerre két lovon ülni az ingatlanpiacon? - Klasszis podcast
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. november 22. 18:31
Nem túl egyszerű, de megoldható a tulajdonos és a bérlő egyidejű kiszolgálása.
Ingatlan Panelt venne Budapesten? Mutatjuk az árakat
Privátbankár.hu | 2022. november 18. 17:46
A fővárosi átlagos négyzetméterárakat figyelembe véve panellakásból 39 négyzetméteres, téglalakásból pedig 30 négyzetméteres vásárolható meg 30 millió forintból.
Ingatlan Nem halt meg az iroda, csak átalakul
Mester Nándor | 2022. november 5. 19:05
Egyre több lesz a rövid távra igényelt helyiség.
Ingatlan Megmenekülhet több tízezer lakásra gyűjtögető magyar család
Privátbankár.hu | 2022. november 2. 13:42
Ezek az otthonteremtési támogatások maradnak velünk 2023-ban is.
Ingatlan Egy év alatt picit nőtt a lakáskínálat, de nagyot zuhant a kereslet
Privátbankár.hu | 2022. november 2. 08:47
Októberben éves összevetésben 1 százalékkal nőtt a lakóingatlanok friss kínálata, a kereslet ugyanakkor jelentősen, több mint 40 százalékkal csökkent. A községekben az egy évvel korábbinál 9 százalékkal több házat és lakás kínáltak eladásra. A piaci szereplők óvatosak, ezért az állami támogatások jövőjéről szóló döntéseknek komoly hatása lehet novemberben.
Ingatlan Csaknem harmadával nőttek a panelárak Óbudán
Privátbankár.hu | 2022. október 31. 09:46
A budapesti panellakások közül a budai oldalon kínált ingatlanokat lehet hamarabb eladni, egy-egy adás-vétel átlagosan 73 nap alatt zárul le - derül ki a Duna House elemzéséből.
Ingatlan Budán már nem ritka a 2-3 milliós négyzetméterár
Privátbankár.hu | 2022. október 29. 14:51
Főleg az új építésű lakásokért kérnek ennyit, de egyes használt luxus otthonok is ennyibe kerülnek.
Ingatlan Marad további 6 évig az 5 százalékos lakásáfa
Privátbankár.hu | 2022. október 29. 12:51
Csak formai a kormány változtatása.
Ingatlan Közeleg az őrült ingatlan-áremelkedés vége?
Privátbankár.hu | 2022. október 13. 09:17
Az egyre magasabb szintekre ugró infláció visszafogja a vásárlóerőt, ez pedig a lakáspiacon is megjelenhet, tompítva a drágulás ütemét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG