<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mindenki tudja, hogy egy szépen kitakarított, rendezett ingatlanra sokkal könnyebb vevőt találni, mint ahogy azzal is mindenki tisztában van, hogy a megfelelő felújítási munkálatok elvégzésével akár magasabb áron is elkelhet az ingatlan. Azt viszont kevesen tudják, hogy a mutatás előtti lakásfelkészítéssel avagy home staginggel akár milliókat is nyerhetünk. Vagyis a befektetett energiával pénzt lehet keresni és időt lehet spórolni.

Az ingatlanpiac ma szinte ki van éhezve jó minőségű, igényes, jól funkcionáló ingatlanokra, és Budapest belvárosában most épp sok ilyet találni, de az ország többi részén alig-alig. A járvány ugyan megbolygatta az ingatlanpiacot, a nyaralók tekintetében azonban élénk keresletnövekedést tapasztaltak, ami a járvány elcsendesedése után sem torpant meg. Talán azt sem túlzás állítanunk, hogy a Balatoni régió az ország egyik legkiemelkedőbb területe ebből a szempontból. Ugyanakkor a rendkívül magas ingatlanárak megváltoztatták a vásárlók hozzáállását is: már nem hajlandóak bármit megvenni magas áron, minőségi ingatlanokat akarnak. Ilyenből pedig kevés van.

Még egy jó elhelyezkedésű, nem túlárazott ingatlan eladása is problémákba ütközhet, ha az ingatlant nem készítjük fel megfelelően az eladásra, és nem készítünk róla jó minőségű fotókat. Az első és legszembetűnőbb probléma az szokott lenni, ha az ingatlan rendetlen, túlzsúfolt, de akadhatnak nagyobb problémák is, mint például az elosztás vagy a megfelelő karbantartás hiánya.

Igen, itt nem véletlenül írtunk karbantartást, ugyanis felújításra nem mindig van szükség. Azaz vannak olyan felújítási munkálatok, amelyek nem feltétlenül hozzák vissza az árukat eladásnál, és vannak olyanok is, amelyek megtérülnek. Hogy mit érdemes és mit nem elvégezni, azzal kapcsolatban érdemes szakértő segítségét kérni.

A home staging lakott lakások esetében természetesen nehezebben kivitelezhető. Minimálisan azonban annyit érdemes megtennünk, hogy az átlagosnál nagyobb rendet tartunk, amikor meghirdetjük a lakásunkat. Ha pedig vevő érkezik, akkor őt úgy várjuk, mint ha egy vendéget fogadnánk. A felesleges holmikat ki kell dobni, áttekinthető, körbejárható állapotot kell megvalósítani, ami megmutatja az ingatlan adottságait és lehetőségeit.

Egy nem lakott ingatlannál persze több lehetőségünk van, itt egy átalakításba is könnyebben belefogunk, amennyiben az indokolt. Fontos azonban, hogy a nem lakott ingatlan se legyen üres, legyen benne néhány bútor, de ha lakott ingatlant szeretnénk eladni, az se emlékeztessen bútoraktárra.

Ugyanakkor fontos megjegyeznünk, hogy felújításra bár szükség lehet a könnyebb értékesíthetőség érdekében, ennek azonban nem szabad arra irányulnia, hogy a hibákat próbáljuk meg eltakarni vagy elfedni, mondjuk egy festéssel. Emellett fontos, hogy ne merülhessen fel ennek a gyanúja sem. A rejtett hibák eltakarása ugyanis nem csak etikátlan, hanem ezek miatt a vevő később pereskedhet és kártérítést érvényesíthet.

Emellett kiemelten fontos a styling, azaz a sok apró részlet, amivel életet lehet lehelni az ingatlanba, azok az apró dekorációk, lakástextilek, amik az otthonosság érzetét keltik. Hiszen ezek nélkül csak egy szépen felújított, de élettelen teret lehet létrehozni, és pont az a “wow” érzés fog hiányozni az ingatlanból, ami megfogja a vevőt és első pillantásra leveszi a lábáról.

A munka itt azonban még nem ér véget, profi marketinganyagot kell írni, jó minőségű fotókat kell készíteni, végül el kell indítani a hirdetést olyan neves portálokon, mint például az Ingatlantájoló.hu.

Címkék: Ingatlan

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Fordulat a Balatonnál: csúcsra értek az ingatlanárak, innen már nincs feljebb?
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:35
A 2020-as hirtelen növekedés után még az idei tavasz is élénkülést hozott a Balaton ingatlanpiacán, de a nyár eredményei már elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakától. Az OTP Ingatlanpont friss tapasztalatai alapján változatlanul magas árak, csökkenő kereslet és bővülő kínálat jellemzik a tó északi és déli partját is. Az árak közelítik vagy már el is érték a csúcsot - számottevő emelkedésre már nem számítanak a jövőben.
Ingatlan Fojtogató áremelkedés az irodáknál - óriásit ugrottak a költségek
Natív tartalom | 2022. június 28. 13:24
A 400 forintos euró mellett a pár hónap alatt legalább duplájára növő energiaköltségek teszik egyre elviselhetetlenebbé a cégek irodabérleti költségeit. Különösen ott, ahol a költségek jelentős részét teszi ki ez a fix díj, illetve ahol sok évre aláírt irodabérleti-szerződések kötik gúzsba az üzleti döntéshozókat - derül ki az irodahaz.info összeállításából.
Ingatlan Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 10:28
Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportja megvásárolta a Bukarest központi üzleti negyedében található, 14 emeletes One Victoriei Center irodaházat.
Ingatlan Nemcsak a lángos kerül aranyárba a Balatonnál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 11:41
A Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastélyért a hozzá tartozó 100 ezer négyzetméteres telekterülettel és borbirtokkal együtt 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.
Ingatlan A gyermekesek menthetik meg a lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 09:58
Kevesebben terveznek lakást venni, de a gyermekes családok ugyanúgy vásárolnának, nő a befektetési célból lakást vásárolni tervezők aránya is.
Ingatlan Visszaesett az építőipari termelés áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 09:00
Közel hat százalékkal.
Ingatlan Óriási fordulat következett be az irodapiacon
Natív tartalom | 2022. június 14. 18:22
Miközben a 2020 tavaszán ránk köszöntött pandémia előtt szinte telt házzal működtek a budapesti A+ és A kategóriába tartozó irodaházak, addig mára sok helyütt konganak az ürességtől az irodák, jellemzően a széles körű távmunka miatt, amelynek szabályozásában a cégek sem egységesek. A hivatalos adatok (egyelőre) nem festenek olyan szomorú képet, de a valóság – a piacot ismerő szakértők szerint – meglehetősen kiábrándító. Nézzük  a részleteket - az Irodahaz.info összeállítása.
Ingatlan A pörgő ingatlanpiacon nem csak az árat kell jól belőni
Benedikt Károly, Duna House | 2022. június 8. 15:48
Egy eladó vagy vevő számára nem az árindexek, az alapkamat, a befektetői vásárlók aránya és az elemzések az elsődlegesek. Segíthetnek a helyzetértékelésben, de számukra mégis az lesz a legfontosabb, hogy mit éreznek és mit tapasztalnak közvetlen az ingatlan vásárlásuk vagy eladások során. Mit hozhat a jövő, milyen kérdéseket kell átgondolnunk, mire érdemes és mire nem érdemes várni 2022-ben. Vélemény.
Ingatlan Van erkélyed? Ha igen, tuti drágábban adhatod el a lakásodat
Privátbankár.hu | 2022. június 6. 11:30
Felértékelődött a "kilépés" a szabadba.
Ingatlan Ezekre figyelj, ha külföldön vennél nyaralót!
Natív tartalom | 2022. június 4. 10:13
A balatoni ingatlanárak emelkedése, sokakat arra ösztönözhet, hogy inkább külföldön, a Magyarországról is gyorsan elérhető tengerpartokon vásároljanak nyaralóingatlant. Hiszen így közel ugyanannyiért vagy kicsivel többért mégiscsak tengerparti nyaralónk lehet. Egy külföldi ingatlanvásárlás azonban rejt némi plusz kockázatot magában, hiszen nem ismerjük a terepet, így körültekintőbbnek kell lennünk, érdemes akár segítséget is kérnünk. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG