<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Az Ingatlantájoló cikkében megmutatja, hogyan érdemes hirdetni, hogy hirdetésére sokan, köztük a potenciális vevők is felkapják a fejüket.

Eladná vagy kiadná lakását házát? A siker kulcsa egyértelműen a figyelemfelkeltő, jól pozícionált hirdetés. Az Ingatlantajolo.hu cikkében megmutatja, hogyan érdemes hirdetni, hogy hirdetésére sokan, köztük a potenciális vevők is felkapják a fejüket.

A legfontosabbak: a képek!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a hirdetésnél a legeslegfontosabbak a képek. Amihez először is szükség van egy tiszta, rendezett otthonra, és néhány profi fotóra. A fényképeket természetesen mi magunk is elkészíthetjük, csak ügyeljünk arra, hogy mindig világos, derűs időben, de sohase nappal szemben fényképezzünk. Bármennyire világos is van azonban, mindig kapcsoljuk fel a villanyokat, és használjunk vakut is a beltéri fotózáshoz. Egy igazán top kategóriás, luxus ingatlan esetében azonban ne a fotóson akarjunk spórolni. Hívjunk egy profi fotóst, aki tényleg olyan minőségű képeket tud készíteni, amelyek megmutatják eladó ingatlanunk legelőnyösebb oldalát.

A képek minősége, különösen az első kép azért fontos, mert a listaoldalon a hirdetésekből csak ez az egy kép látszik és csupán néhány alapadat. Így a potenciális vevők nagy része ez alapján a kép alapján fogja eldönteni, hogy egyáltalán kattint-e a hirdetésünkre. Ugyanakkor természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy ha kattintott, akkor milyen további képeket lát.

De a szövegnek is nagy jelentősége van

Ha már a nyitókép felkeltette az érdeklődést, és valaki kattintott a hirdetésünkre, akkor fontos, hogy ezt az érdeklődést fenn is tudjuk tartani, azaz az érdeklődő felvegye velünk a kapcsolatot és személyesen is eljöjjön megnézni az ingatlant. Ehhez elengedhetetlen a többi kép kiváló minősége, de itt már legalább ugyanannyit nyom a latban a hirdetés szövege is.

Hogy milyen a jó hirdetésszöveg? Elsősorban informatív! Azaz röviden, tömören megfogalmazva tartalmaz minden lényeges információt, de nincs benne semmi felesleges, ami az olvasót untatná, ami megakadályozná abban, hogy végigolvassa a hirdetést.

Fotó: Ingatlantájoló
Fotó: Ingatlantájoló

Hirdessünk ott, ahol a legtöbben találkoznak vele!

Hiába a jó hirdetés ahhoz, hogy hirdetésünk valóban célba találjon, olyan hirdetési felületet kell választanunk, ahol a potenciális vevők találkozhatnak a hirdetésünkkel. A legtöbb hirdetőoldalon a hirdetések időrendi sorrendben jelennek meg, így a mi hirdetésünk gyorsan lejjebb sorolódik, ahogy egyre több és több hirdetést adnak fel. Ez különösen azért probléma, mert a tapasztalatok szerint az emberek többsége maximum az első három listaoldalt nézi végig, így hirdetésünkkel akár már 1-2 nappal a feladás után nem is találkozik szinte senki.

Az Ingatlantájoló azonban egy olyan nemzetközi szinten is ritkaságnak számító licitrendszert vezetett be, amellyel a találati lista legjobb helyeire lehet licitálni, így egyedül a stratégiánkon és a kreditegyenlegünkön múlik, hogy hirdetésünk a listaoldal élére kerüljön. Ez a licitrendszer ráadásul egyedülálló módon kétlépcsős azaz a licitálásunk akkor is érvényesül, ha a vevők különböző keresési feltételeknek megfelelő, szűrt listaoldalt nézegetnek.

Aki rendszeresen hirdet vagy keres az Ingatlantájolón már megszokhatta, hogy az oldalt folyamatoson fejlesztjük, mindig jelentkezünk valamilyen újdonsággal, hogy felhasználóink igényeit maximálisan kielégíthessük. Szolgáltatásunkat a piaci igényeknek megfelelően most is megújítottuk, így életbe lépett a területi alapú licit, mellyel lehetőségünk van arra, hogy akár csak egy település vagy egy megye, vagy Budapest egy kerületének listaoldalán licitáljunk a legjobb pozícióért.

Az Ingatlantájolón hirdetni is rendkívül egyszerű, a hirdetést néhány lépésben, mindössze 1 perc alatt feladhatjuk ingyenesen, majd a megfelelő kiemelési csomagot kiválasztva, dönthetünk arról, hogy hány képpel jelenjen meg a hirdetésünk, és milyen extra szolgáltatásokat kérünk még.

Az Ingatlantájolón feladott hirdetések ráadásul mobilon is rendkívül egyszerűen kezelhetők. Ezen kívül olyan opcionális szolgáltatások közül is választhat, melyet senki más nem tud nyújtani a piacon, így például igény szerint önálló cikket írunk ingatlanáról, mely megjelenik az Otthontérkép Magazinban és partneroldalainkon is, egy hétre facebook kiemelést is választhat, mellyel további 5 ezer érdeklődőt érhet el, továbbá hirdetése partneroldalainkon banner-jellegű ajánlódobozban is megjelenik.

De nemcsak hirdetni, hanem licitálni is ugyanilyen egyszerű, ehhez nem kell mást tennie, minthogy feltöltse kreditegyenlegét és kreditjeivel licitáljon a lehető legjobb pozícióra. Licitrendszerünk egyik legnagyobb előnye, hogy egyenlő feltételeket teremt, magánszemélyek, kisebb és nagyobb irodák között, hogy hirdetésük a lehető legelőkelőbb helyre kerüljön a találati listán.

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Belvárosi háromszobás polgári lakás
Mester Nándor | 2023. március 29. 19:23
Akinek nem muszáj, ne szálljon ki most a pesti belvárosi lakásából. Folyamatos az értéknövekedés és ezt még megfejelhetjük további több millió forinttal, ha rendszeres a karbantartás és a korszerűsítés. Sok múlik a háztömbön is meg a közvetlen környezetén. Ezekre kisebb hatással lehet egy tulajdonos viszont a vevőt eltávolíthatja az interneten már megszeretett lakástól. Sok szempontot kell mérlegelni, sorozatunk újabb darabjában ezekhez adunk segítséget.
Ingatlan Véget ért egy amerikai álom: már nem kell annyi raktár 
Mester Nándor | 2023. március 26. 05:45
Túl sok épült túl rövid idő alatt, kell egy kis pihenő.
Ingatlan A németek örülhetnek: már csökkenek a lakásárak
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 16:20
Tizenkét éves folyamatos növekedés szakadt meg a tavalyi utolsó negyedévben.
Ingatlan Ha nagyobb településre szeretne költözni, akkor ezeket a szempontokat vegye figyelembe!
Privátbankár.hu | 2023. március 23. 10:27
Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást. A Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzéséből kiderült: hazánkban Győr-Moson-Sopronban és Zalában a legkönnyebb községből városba vagy vármegyeszékhelyre költözni. A városba költözésnél - országosan tekintve - így is negyedével, vármegyeszékhelyen pedig több mint felével kisebb családi ház vásárolható az eladott ingatlan árából, lakásba költözés esetén pedig még kedvezőtlenebb ez az arány. A váltás városból vármegyeszékhelyre már egyszerűbb lehet, szintén főként a nyugati megyékben, a vármegyeszékhelyen belüli költözés azonban az ország egyik keleti városában, Miskolcon a legkönnyebb.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Észak- és dél-budai agglomerációs ház
Mester Nándor | 2023. március 22. 19:08
Sokan költöztek a budai agglomerációba az elmúlt két évtizedben. Megindult azonban egy visszaáramlás is, mégha nem is tömeges, mert sok idő autóval bejönni a fővárosba. Sorozatunk újabb darabjában ismét számok és szempontok jönnek eladóknak és vevőknek.
Ingatlan Nagyon elszálltak a lakásárak Budapest legnépszerűbb kerületében
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 17:31
A vevők főként befektetési céllal vásároltak a fővárosi második kerületben és átlagosan 109 millió forintot költöttek a nagyjából 110 négyzetméteres ingatlanokra 2022-ben - közölte a Duna House.
Ingatlan Mégsem kell búcsút inteni a lakásfelújítási támogatásoknak?
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:13
Mentőövet dobna a kormány azoknak az utolsó pillanatos otthonfelújítóknak, akiknek az egyéves bentlakási kötelezettség hiánya vagy fennálló köztartozás miatt utasították el, vagy utasítják el a kérelmét a napokban - derül ki a kormány rendelettervezetéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Szántóföld Közép-Magyarországon 
Mester Nándor | 2023. március 15. 19:11
Közép-magyarországi olvasóink biztos örömmel veszik, hogy sorozatunkban most azt vizsgáltuk meg, hogy a szakmai források alapján mivel számolhatnak, ha eladók vagyunk vagy venni szeretnénk. 
Ingatlan Lengyelországi irodaház-komplexumot vett az Appeninn
Privátbankár.hu | 2023. március 10. 14:54
Ez az első külföldi bevásárlása a cégnek, de továbbiakra készül.
Ingatlan Újabb nagy tranzakciók lehetnek az ipari ingatlanpiacon
Mester Nándor | 2023. március 9. 17:17
Továbbra is erős a kereslet a gyáraknak való telkekre Magyarországon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG