TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Szépen halmozza a pozíciókat a nő, akinek köze van Matolcsy válásához.

A Népszabadság szerint legalább négy helyről kap közpénzt a Matolcsy György jegybankelnökhöz "közel álló nőismerős", Vajda Zita, akinek az MNB válasza szerint köze van Matolcsy válásához. A Népszabadság a Pallas Athéné jegybanki alapítványokat kérdezte.

  • Igazgatóhelyettes a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál (Pageo),
  • Kuratóriumi tag a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) alapítványnál,
  • mint már ismert, a PADI által létrehozott  Vízház Zrt.-ben igazgatósági tag,
  • a Pageo Kutatóintézetben pedig kutatóként is számon tartják.

Vajda Zita május óta áll az alapítványok alkalmazásában, amikor otthagyta a Magyar Nemzeti Bankot, ahol szakmai titkárként dolgozott bruttó havi 1,73 millió forintért (ami jóval több, mint sok magasabb beosztásban lévő dolgozó bére). Innen egyből az alapítványokhoz került.

Na de mennyit is kap az új pozíciókban?

  • Igazgatóhelyettesi poszt: havi bruttó 600 ezer forint
  • kutatóként: havi bruttó 600 ezer forint
  • kuratóriumi tagság: 555 ezer forintra saccolja a Nol (eltérhet)
  • Vízház Zrt.: nem közölték

Ha valamennyi helyről felveszi a fizetését, akkor már jobban keres, mint az MNB-s időkben. Az ashtanga jógát bizonyára magas szinten művelő Vajda egyébként Indiát választotta kutatási területének. A Népszabadság megjegyzi, hogy egy elismert, évtizedek óta kutató egyetemi tanár legjobb esetben is bruttó havi 380 ezer forintot visz haza, a tanársegédek és PhD-hallgatók pedig nettó 140 körül keresnek a nem kevés munkáért cserébe.

Vajda nevét a területet ismerő források nem tudták hova tenni a lap kérdésére, és mindössze egy tanulmányt sikerült felkutatni egyelőre.

Jut az egész családnak

Vajda Zita rokonsága sem panaszkodhat, bőkezű volt a rendszer: az édesanyja cége mindegyik alapítvánnyal leszerződött könyveléshez, testvére pedig trafikban utazik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Orbán Viktor kinevezte az országos kórház-főigazgatót
Privátbankár.hu | 2020. november 19. 08:07
Több mint öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja az új országos kórház-főigazgató.
Karrier Újabb poszton követi apját a fideszes Koncz Zsófia
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 07:30
A jövőben a fenntartható fejlődéssel is foglalkoznia kell.
Karrier Megszólalt egy szakszervezet: digitális oktatást szeretnének
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 30. 17:22
A koronavírus-járványra tekintettel különleges (digitális) oktatási rendszer bevezetését kéri a közoktatásban a kormánytól a Liga Szakszervezetek elnöksége.
Karrier Megvan, ki lesz az új magyar kémfőnök
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 07:57
Czukor József október 31-én távozik az Információs Hivatal éléről.
Karrier Hogyan omoljunk össze konstruktívan?
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 18:45
A pandémia alatt sokkal nagyobb szakítópróbának van kitéve az idegrendszerünk, mint amihez a normális körülmények között hozzászoktunk. Egyre többször akadunk ki, aminek nemcsak mi isszuk meg a levét a forró fejjel hozott döntéseink miatt, de akár szeretteink is, hiszen sokszor rajtuk csattan az ostor. Lehet azonban az összeomlást úgy is csinálni, hogy ne fájjon annyira, sőt, még épülni is tudjunk belőle.
Karrier A kijárási korlátozások jelentősen befolyásolták a lelki egészséget
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 16:48
A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Egy reprezentatív felmérés szerint azokban az államokban volt a legerősebb hatás, amelyekben a járványhelyzet a legsúlyosabb volt – derül ki 6 európai országban készített 6000 online interjú eredményéből, melyet idén szeptemberben végeztek, hogy az 1992 óta minden évben október 10-én ünnepelt Lelki Egészség Világnapja alkalmából az eredményeket meg tudják osztani a nagyközönséggel.
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Karrier A Fidesz már keresi Áder János utódját
Privátbankár.hu | 2020. október 8. 08:29
2022-ben lejár Áder János jelenlegi köztársasági elnök mandátuma, több név már most előkerült.
Karrier Új vezére van a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek
MTI | 2020. október 1. 19:06
A posztra Fedák Istvánt nevezték ki. 
Karrier Home office: sokkal többet számít, hogyan öltözünk fel, mint gondolnánk
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 27. 06:07
A mackóalsó-kinyúlt póló szett lehet, hogy kényelmesebb, de a kutatások azt mutatják, sokkal eredményesebben dolgozunk távmunkában, ha ugyanúgy öltözünk fel hozzá, ahogy a bejárós munka idején szoktunk.
Friss
hírlevél