<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A Corvinus fizetős szakjaira igényelték eddig a legtöbben a Diákhitelt2 konstrukciót. Míg a régi konstrukciót, vagyis amikor pénzt kap a hallgató, a Szegedi Tudományegyetemről igényelték.
Önköltséges szakra több mint 18 ezer fiatalt vettek fel, vagyis az eddigi hitelkérelmek alapján minden hatodik hitelből finanszírozza tanulmányait.

Másfél héttel az első hiteligénylési határidő, szeptember 16. előtt már 3200 darab Diákhitel2 és 2000 darab Diákhitel1 igénylési kérelem érkezett a Diákhitel Központhoz, a szabad felhasználású konstrukció esetében 420 millió forint, a Diákhitel2-nél pedig 800 millió forint összegben - közölte a Privátbankárral a Diákhitel Központ.

A beérkezett adatok kérelmek alapján a Diákhitel1 igényelt összegének jelenlegi szemeszterre vetített átlaga 222 ezer forint, Diákhitel2 esetében pedig 269 ezer forint.

A fiatalok javuló pénzügyi tudatosságát jelzi az is, hogy az ügyfelek egyre nagyobb arányban, a tavalyihoz képest 3,5-szer többen használják a Diákhitel Direkt internetes ügyintézési oldalt is, ahol folyamatosan követhetik egyenlegük alakulását vagy akár befizetéseik beérkezését.

Aki most kéri, októberben meg is kapja a pénzt

Az idei tanévben a kizárólag képzési költségekre fordítható, államilag kamattámogatott Diákhitel2-t legtöbben a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Budapesti Kommunikációs Főiskolán folytatott tanulmányaik finanszírozására igényelték, míg a jelenleg 7,5 százalékos kamatú Diákhitel1 a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói között a legnépszerűbb.

A szabad felhasználású Diákhitel esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forinthoz juthatnak hozzá a hallgatók, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 16-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlen a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Helyben is lehet igényelni

A diákhitelek igénylése egyszerűbbé vált az idei tanévtől: a Diákhitel elektronikus ügyintézési felülete, a Diákhitel Direkt mellett, a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületeiről (ETR/Neptun) is lehetőség nyílik az igénylésre.

A változás eredményeképpen, a tanulmányi rendszerben levő személyes és tanulmányi adatokat már nem kell az igényléskor kitölteni, ezt a Diákhitel Direkt automatikusan átveszi az adott intézmény tanulmányi rendszereiből. A hiteligénylési adatlapot helyben, a felsőoktatási intézmények hiteligénylési pontjain lehet leadni, mellyel időt és energiát spórolhatnak a fiatalok.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Jöhetnek vissza a magyar vendéglátósok?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:20
Németországban minden negyedik állás eltűnt a gasztronómiai ágazatban.
Karrier Koronavírusos az osztrák kancellár
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 18:16
Karl Nehammer szerint nem kell aggódni miatta. 
Karrier Megvan a megállapodás: a Spar pénztárosai akár 392 ezer forintot is kereshetnek havonta
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:59
Megszületett a bérmegállapodás a Spar Magyarországnál.
Karrier Béremelés az Aldinál: a kezdő dolgozók is 360 ezer forint felett keresnek
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:34
Valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét az Aldi Magyarország január 1-jétől - közölte a vállalat.
Karrier Novák Katalin lemond - ez volt az utolsó kormányülése
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 15:06
Ezt közösségi oldalán jelentette be.  
Karrier Most már törvény szabályozza a távmunkát Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 15:36
A veszélyhelyzet meghosszabbításával állandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása.
Karrier Új állást keres? Ezekre a készségekre harapnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 14:25
Többet ér a jó hozzáállás és a kommunikációs készség, mint bármilyen konkrét ismeret. Azért egy idegen nyelvet nem árt tudni.  
Karrier Döntött az Alkotmánybíróság az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 12:49
Elutasították az indítványokat.
Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló