<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az egyik legnagyobb görög szakszervezet szerint jövőre akár 29 százalékra nőhet a munkanélküliség, ha a kormány további megszorításokról dönt.

A magánszektorban dolgozókat tömörítő GSEE szakszervezet gazdaságkutató részlegének a vezetője az AP hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a görög gazdaság továbbra is lejtmenetben van. Szavasz Rombolisz szerint a bruttó hazai termék (GDP) várhatóan 7 százalékkal csökken az idén. Emiatt a munkanélküliség 24 százalék körül alakul, mintegy 1,2 millió lesz az állástalanok száma.

A szakértő várakozása szerint jövőre tovább gyengül a görög gazdaság, a munkanélküliek száma 1,4 millióra nő, a ráta 28-29 százalék közötti lehet. Májusban 23,1 százalék volt a munkanélküliség, a 25 év alattiak körében 54,9 százalékos rátát mértek.

A görög kormány újabb megszorító csomagot készít elő, ami bér- és létszámcsökkentést tartalmaz a közszférában, valamint a nyugdíjak további megnyirbálását. A megszorító csomag elfogadása a feltétele a 130 milliárd eurós nemzetközi mentőcsomag következő, 31,5 milliárd eurós részlete folyósításának, e nélkül ősszel bekövetkezne az államcsőd.

Kétes versenyben a spanyolokkal

Andor László, az unió foglalkoztatási biztosa nemrég arra figyelmeztetett: különösen aggasztó az európai fiatal munkanélküliek magas száma, hiszen az súlyosan fenyegeti a társadalmi kohéziót.

A tagországok közül Ausztriában mutatták ki a legalacsonyabb rátát (4,5 százalék), Spanyolországban pedig a legmagasabbat (25,1 százalék). A spanyolok mögött rögtön ott vannak a görögök 23,1 százalékkal, bár ez utóbbi még májusi adat. Magyarországon júliusban 10,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta. Idén júniusban és tavaly júliusban egyaránt 11 százalékot mértek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG