TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nem rossz biznisz a Nemzetgazdasági Minisztériumnál dolgozni, a havi egymilliós fizetés mellé csinos cafeteria is jár. Feltéve, ha az ember miniszter, vagy államtitkár.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a legfrissebb juttatási adatokat, amiből kiderül, pontosan mennyit vihetnek haza a tisztségeket betöltők egy-egy hónapban. Az adatokból így kiderült, hogy:
  • Varga Mihály rögtön kétféle fizetést is kap a minisztériumtól, a nemzetgazdasági miniszteri tisztségéért bruttó 1 101 900 forintot kap havonta, országgyűlési képviselőként pedig havonta 224 ezer bruttót vihet haza. Ezen felül évente 200 ezer forint cafeteriában részesül és egy autót is kapott személyes használatra (egy 2011-es Skoda Superbet).
  • Az államháztartásért felelős államtitkár, Banai Péter Benő bruttó 997 200 forintban részesül havonta. Varga Mihályhoz hasonlóan ő is 200 ezer forint cafeteriát, és egy ugyanolyan gépkocsit kapott a fizetésen felül. Hasonló juttatásokban részesül
  • Horung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár,
  • Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár és
  • Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár is, igaz, az ő autója már egy újabb, 2015-ös évjárat.
  • Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szintén ennyit keres, és ő is kapott autót (szintén egy 2015-ös Skodát), valamint egy 50,3 négyzetméteres hivatali lakást is kapott a minisztériumtól. Mindezen felül parlamenti képviselőként plusz bruttó 224 ezer forintot vihet haza.
  • Végezetül Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár és miniszterhelyettes pénztárcájában turkálhatunk, ő a többi államtitkárhoz hasonló illetményekhez jut, valamint egy 97 négyzetméteres hivatali lakást is kapott. Emellett képviselőként bruttó 224 ezer forintos díjazásban is részesül.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
MTI | 2020. november 29. 12:12
Azt közölte, hogy a döntésének nincs köze a mostani uniós, jogállamisági csörtéhez.
Karrier Orbán Viktor kinevezte az országos kórház-főigazgatót
Privátbankár.hu | 2020. november 19. 08:07
Több mint öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja az új országos kórház-főigazgató.
Karrier Újabb poszton követi apját a fideszes Koncz Zsófia
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 07:30
A jövőben a fenntartható fejlődéssel is foglalkoznia kell.
Karrier Megszólalt egy szakszervezet: digitális oktatást szeretnének
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 30. 17:22
A koronavírus-járványra tekintettel különleges (digitális) oktatási rendszer bevezetését kéri a közoktatásban a kormánytól a Liga Szakszervezetek elnöksége.
Karrier Megvan, ki lesz az új magyar kémfőnök
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 07:57
Czukor József október 31-én távozik az Információs Hivatal éléről.
Karrier Hogyan omoljunk össze konstruktívan?
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 18:45
A pandémia alatt sokkal nagyobb szakítópróbának van kitéve az idegrendszerünk, mint amihez a normális körülmények között hozzászoktunk. Egyre többször akadunk ki, aminek nemcsak mi isszuk meg a levét a forró fejjel hozott döntéseink miatt, de akár szeretteink is, hiszen sokszor rajtuk csattan az ostor. Lehet azonban az összeomlást úgy is csinálni, hogy ne fájjon annyira, sőt, még épülni is tudjunk belőle.
Karrier A kijárási korlátozások jelentősen befolyásolták a lelki egészséget
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 16:48
A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Egy reprezentatív felmérés szerint azokban az államokban volt a legerősebb hatás, amelyekben a járványhelyzet a legsúlyosabb volt – derül ki 6 európai országban készített 6000 online interjú eredményéből, melyet idén szeptemberben végeztek, hogy az 1992 óta minden évben október 10-én ünnepelt Lelki Egészség Világnapja alkalmából az eredményeket meg tudják osztani a nagyközönséggel.
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Karrier A Fidesz már keresi Áder János utódját
Privátbankár.hu | 2020. október 8. 08:29
2022-ben lejár Áder János jelenlegi köztársasági elnök mandátuma, több név már most előkerült.
Karrier Új vezére van a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek
MTI | 2020. október 1. 19:06
A posztra Fedák Istvánt nevezték ki. 
Friss
hírlevél