<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Augusztusban is csökkent a munkát keresők száma, viszont egyre többen jelentkeznek be munkanélkülinek.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat jelentése szerint az augusztusi zárónapon 283,3 ezer álláskereső szerepelt a listán, ez mintegy 50 ezer fővel, 16,4 százalékkal kevesebb a tavalyi évhez képest. Ezzel az aktív népességhez számítva az álláskeresők aránya 6,3 százalék volt, a munkavállalási korú réteghez mérve pedig 4,1 százalék. Augusztusban 40,3 ezer álláskereső kérte nyilvántartásba vételét a kirendeltségeken, 12,6 százalékuk pedig első alkalommal regisztrált.

Napfényen élnek?

Az új belépők száma az előző évinél 9,2 százalékkal volt kevesebb, 29,6 százalékuk pedig, nagyjából 83,8 ezer ember legalább egy éve munkanélküli. Augusztusban 34,3 ezer pályakezdő regisztrált munkanélküliként, az NFSZ adatai szerint pedig 145,8 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra. Az álláskeresők 48,5 százaléka, nagyjából 137 ezer ember azonban semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

Még mindig óriási a munkaerőhiány

A foglalkoztatók 39,4 ezer új betölthető munkahelyet jelentettek be az év nyolcadik hónapjában, ezek 59,5 százalékához igényeltek támogatást. Az újonnan bejelentett támogatott álláshelyek száma 23,5 ezer volt, ezek túlnyomó része a közfoglalkoztatáshoz tartozott. Augusztusban összesen 146,2 ezer álláslehetőség állt rendelkezésre, ebből 96,8 ezer maradt betöltetlen.

Az év nyolcadik hónapjában 175 munkavállaló csoportos létszámleépítését jelentették be a foglalkoztatók, elsősorban a feldolgozóiparból és az adminisztratív, valamint a szolgáltatást támogató ágazatokból küldtek el embereket, ezek területileg a fővárost, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyét érintették.

hirdetés

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) által használt munkanélküliségi ráta 5,0 százalékos volt a május-júliusi gördülő negyedévben, ami azt jelenti, hogy a 15-74 éves népességből 228,0 ezren voltak munka nélkül. A ráta az előző év azonos időszakához képest 1,8 százalékponttal csökkent.

Most indul a roham az állásokért

A nyaralásból visszatérve rengetegen néznek új állás után, így nem könnyű lecsapni a kívánatos helyekre a munkaerőpiacon, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Döntött az Alkotmánybíróság az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 12:49
Elutasították az indítványokat.
Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
Karrier Végre megérkezett a home office szabályozás?
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:38
A kedd este benyújtott „veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről” szóló salátatörvény-javaslat az élet szinte minden területét szabályozza, a választási szabályoktól a hulladékkezelésen át és több, eddig rendeleti úton bevezetett szabályt véglegesít. A Niveus Consulting Group ezek közül a legfontosabb munkaügyi és adózási kérdéseket vizsgálta.
Karrier Újabb rangos díjat kap Karikó Katalin
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 9. 17:34
Kutatótársával, Drew Weissmannal együtt Karikó Katalin magyar biokémikus is megkapja a New York-i Orvosi Akadémia (New York Academy of Medicine - NYAM) díját, amelyet - magyar idő szerint - kedden késő este adnak át egy virtuális eseményen.
Karrier Kiderült, hogyan érzik magukat a fiatalok a munkahelyükön
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 10:56
Kevésbé érzik jól magukat a munkahelyükön a fiatalok. Legalábbis az idei második negyedévben 39 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik megbecsültnek érzik magukat - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. 
Karrier Új értékesítési igazgatósági tanácsadó erősíti a Diófa Alapkezelőt
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:47
A Diófa Alapkezelő Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának.
Karrier Minimálbér-tárgyalás: lezajlott egy újabb forduló
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 20. 18:23
Újabb tárgyalási fordulóval folytatódtak a kötelező legkisebb bérekkel kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.  
Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló