BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. december 5. 09:51

Amíg mindenki a tökéletes nyugdíjas évekről fantáziál, addig itthon a helyzet kezd rémálomba fordulni. A nyugdíjunk sorsa egyre többször kerül a hírekbe és ember legyen a talpán, aki a fennmaradó lehetőségek között mostanában eligazodik. Az angolszász országokban a vállalati nyugdíjalapból érkezik a nyugdíj 70 százaléka, mi még mindig az államra várunk.

Horváth István, a Quaestor termékfejlesztési vezetője egy alternatív megoldásról, a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásról beszélt  a Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciájának előadásán - amely egyben kiváló motivációs eszköz is. A nyugdíjszakértő számokkal kezdett: nemzetközi viszonylatban a nyugdíjrendszer három pillére - állami, magán és foglalkoztatói - közül az angolszász országok lakosai a vállalati alapokból kapják a nyugdíjak körülbelül 70 százalékát, míg Magyarországon a kifizetések nagy része az államtól jön. Az előadó a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás hazai lehetőségeit járta körül röviden.

Horváth István a Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciáján

Döntse el, hogy kinek, mennyit és hogyan!

Horváth szerint az egyik legcsábítóbb tulajdonsága a programnak, hogy szinte teljesen a vállalatra szabható. Vezetőként eldönthetjük, hogy a nyugdíjprogramon belül milyen csoportokat alakítunk. Vezetők, kulcsemberek vagy nyugdíjazáshoz közel állók? Egyedül az egyenlő bánásmód szabályának kell megfelelnünk, de a döntés a mi kezünkben van.

Ha már jogszabály…

Nem csak a magyar, hanem az uniós jogszabályok is állítanak bizonyos kritériumokat, kezdetnek egy 3,7 millió eurós biztonsági tőke meglétét - ezt a szolgáltatást Magyarországon elsőként nyújtó Quaestornak is elő kellett teremtenie. A nyugdíjszámla örökölhető, a portfólió lehet tőkevédett is.

Az Európai Uniós szabályozás viszont azt jelenti, hogy a folyósítás kiterjeszthető nemzetközi munkavállalásra. Ebben a formában nem csak forint, de euró alapú számlát is nyithatunk. Ha éppen külföldre kerülnénk, transzferálhatjuk az egész programot, és a kifizetés is euróban történik - részletezte a nyugdíjszakértő.

Pont olyan valódi, mint a többi

A nyugdíjba vonulás idejét el kell érnie a munkavállalónak, de a foglalkoztató dönthet arról, hogy egy összegben fizeti ki, vagy járadékot ad. A további juttatások folyósítása nem  a szokványos cafeteria rendszerben működik, itt a vállalatnak lehetősége van munkaviszonyhoz, időtartamhoz kötni a juttatások mértékét.

Horváth István befejezésül az életpályamodellhez hasonlította a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást. Szerinte a program nem egy termék, hanem egy kiszámítható lehetőség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Karrier Soros György 90 éves lett - elmondta, kik a belső és külső ellenségek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 10:07
Ma 90 éves Soros György - A Népszavában megjelent interjúban az EU belső és külső ellenségeiről és a polkorrektségről is beszélt.
Karrier Megkezdődött a nagy kísérlet – vigyázó szemetek erre a szegény német tartományra vessétek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 06:07
Miközben Németországban makacsul tartja magát a koronavírus, egyes tartományokban már ezen és a jövő héten újraindul a tanítás a diákok személyes jelenlétével. A kétségeknek és dilemmáknak azonban se szeri, se száma. Egyszerre készülnek a tanítás újraindítására és az iskolák esetleges újrazárására.
Karrier Felnőttképzések – a válság új igényt teremtett
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 2. 13:27
Az állami bértámogatás egyik alapelvárása a cégek felé az egyéni fejlesztési idő biztosítása. A kormány arról nem rendelkezett, hogy ennek pontosan milyen formában kell megvalósulnia, így nagyon sokféle továbbképzés szóba jöhet. A lényeg, hogy a munkavállaló ebben az időszakban nem dolgozhat.
Karrier Kiosztották a Minőségi Újságírás Díjat - lapunk munkatársa is kiemelt lett
Privátbankár.hu | 2020. július 28. 17:27
Újra kiosztották egy éves szünet után a Minőségi Újságírás Díjat, közölte a Főszerkesztők Fóruma. Lapunk munkatársának írása is kiemelésre méltónak találtatott.
Karrier Orbán Viktor kormánybiztost csinált Wáberer Györgyből
Privátbankár.hu | 2020. július 21. 08:38
A 13. leggazdagabb magyar a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felel mostantól.
Karrier Arra is kezd felkészülni a kormány, hogy távoktatásban indul a tanév
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 07:37
Érdekes információdarabra bukkantunk a legfrissebb Magyar Közlönyben, az egyetemi beiratkozások kapcsán.
Karrier Ez a kormánybiztos folytathatja a munkát
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 06:59
A péntek éjszaka megjelent Magyar Közlöny alapján régi-új kormánybiztosra ébredt ma Magyarország.
Karrier Palkovics menesztette az egyik helyettes államtitkárát
Privátbankár.hu | 2020. július 14. 06:16
Már meg is van Szepesi Balázs utóda. 
Karrier Megvan, mikor kaphatják meg az emelt fizetést a tanárok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 23. 08:02
Legjobban az intézményvezetők és helyetteseik járnak majd. 
Karrier Orbán felmentett egy helyettes államtitkárt - már megvan az utódja
Privátbankár.hu | 2020. június 23. 07:29
A Miniszterelnökségen történt a személycsere. 
hírlevél