<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Amíg mindenki a tökéletes nyugdíjas évekről fantáziál, addig itthon a helyzet kezd rémálomba fordulni. A nyugdíjunk sorsa egyre többször kerül a hírekbe és ember legyen a talpán, aki a fennmaradó lehetőségek között mostanában eligazodik. Az angolszász országokban a vállalati nyugdíjalapból érkezik a nyugdíj 70 százaléka, mi még mindig az államra várunk.

Horváth István, a Quaestor termékfejlesztési vezetője egy alternatív megoldásról, a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásról beszélt  a Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciájának előadásán - amely egyben kiváló motivációs eszköz is. A nyugdíjszakértő számokkal kezdett: nemzetközi viszonylatban a nyugdíjrendszer három pillére - állami, magán és foglalkoztatói - közül az angolszász országok lakosai a vállalati alapokból kapják a nyugdíjak körülbelül 70 százalékát, míg Magyarországon a kifizetések nagy része az államtól jön. Az előadó a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás hazai lehetőségeit járta körül röviden.

Horváth István a Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciáján

Döntse el, hogy kinek, mennyit és hogyan!

Horváth szerint az egyik legcsábítóbb tulajdonsága a programnak, hogy szinte teljesen a vállalatra szabható. Vezetőként eldönthetjük, hogy a nyugdíjprogramon belül milyen csoportokat alakítunk. Vezetők, kulcsemberek vagy nyugdíjazáshoz közel állók? Egyedül az egyenlő bánásmód szabályának kell megfelelnünk, de a döntés a mi kezünkben van.

Ha már jogszabály…

Nem csak a magyar, hanem az uniós jogszabályok is állítanak bizonyos kritériumokat, kezdetnek egy 3,7 millió eurós biztonsági tőke meglétét - ezt a szolgáltatást Magyarországon elsőként nyújtó Quaestornak is elő kellett teremtenie. A nyugdíjszámla örökölhető, a portfólió lehet tőkevédett is.

Az Európai Uniós szabályozás viszont azt jelenti, hogy a folyósítás kiterjeszthető nemzetközi munkavállalásra. Ebben a formában nem csak forint, de euró alapú számlát is nyithatunk. Ha éppen külföldre kerülnénk, transzferálhatjuk az egész programot, és a kifizetés is euróban történik - részletezte a nyugdíjszakértő.

Pont olyan valódi, mint a többi

A nyugdíjba vonulás idejét el kell érnie a munkavállalónak, de a foglalkoztató dönthet arról, hogy egy összegben fizeti ki, vagy járadékot ad. A további juttatások folyósítása nem  a szokványos cafeteria rendszerben működik, itt a vállalatnak lehetősége van munkaviszonyhoz, időtartamhoz kötni a juttatások mértékét.

Horváth István befejezésül az életpályamodellhez hasonlította a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást. Szerinte a program nem egy termék, hanem egy kiszámítható lehetőség.

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG